lördag, september 22, 2007

One week later

Alltså, det känns som om jag börjar bli gammal. Jag har redan minst tjugo gråa hårstrån och det går numera inte en dag utan att jag (lika förvånat varje gång) konstaterar att tiden bara rinner iväg. Denna vecka har om möjligt gått ännu fortare än den förra. Och i tisdags var jag helt övertygad om att det var måndag och var tvungen att konsultera mina arbetskamrater i frågan flertalet gånger innan jag verkligen förstod att det faktiskt var tisdag. Det som kanske är allra mest skrämmande är att jag inte ens är trettio än. Och eftersom M just fyllt de berömda trettio är det ju inte utan att jag börjar undra om man helt enkelt kan sympatiåldras? Inte för att säga att M varken ser eller känns särskilt gammal, men ändå. Lite läskigt är det faktiskt.

Och så har det alltså redan gått en vecka sedan vi åkte iväg på M:s kombinerade 3o års- och 10års-resa. För inte nog med att han fyllde 30 i början av månaden - en vecka innan dess firade vi dessutom 10 år. Jag minns inte om jag nämnt det tidigare. Så, jag hade haft nöjet att planera en liten resa åt honom (och eftersom den var hemlig behövde givetvis jag följa med i form av guide - dessutom kan man ju inte ägna halva resan åt 10-årsjubileum om inte jag följer med, eller hur?)

Jag gav er ju lite ledtrådar sist och faktiskt var det någon gissning som var riktigt nära. M hade såklart ingen aning och det var ju meningen också. På lördag runt luchtid åkte vi söderut och stannade så småningom vid Huseby Bruk strax söder om Växjö. Där hade ingen av oss varit tidigare - jag hade bara hört bekanta prata exalterat över deras årliga julmarknad. Förra helgen var det givetvis ingen julmarknad (även om det hade varit trevligt - jag längtar redan till jul) men det var rätt kul ändå. Det tråkiga var att smedjan inte var öppen, den hade M älskat. Men vi besökte den gamla kvarnen och sågen och lanthandeln förstås. Ett par timmar strosade vi omkring och insöp en massa historia. Här kommer lite foton därifrån.

Efter Huseby förflyttade vi oss från en historisk plats till en annan. Tack vare internet (vad vore vi utan internet?) hade jag fått nys om hotellkedjan Countryside Hotels som satsar på charmiga, historiska och inte minst rofyllda hotell på landsbygden (eller ja, de har visst ett i centrala Göteborg också...hrmmm) En knapp mil från Huseby finns Villa Gransholm, en disponentvilla anno 1902 med tinnar och torn. På en liten slingrig grusväg (som Eniro tipsat om) körde vi från Huseby och blev varmt välkomnade direkt innanför dörren i Villa Gransholm. Av de tio dubbelrummen fick vi ett ljust och fräscht hörnrum med gammaldags och hemtrevlig inredning. Frukost serverades vi en av de stora vackra salongerna, omgivna av levande ljus i vägglampetter och ackompanjerade av klassisk musik. Utanför de spetsinramade salongsfönstren strilade duggregnet och landade mjukt på ett täcke av gula löv. Ja, det var precis så romantiskt som det låter! Här kommer lite bilder jag tog i Villa Gransholm:

Riktigt myspys kan man ha i detta allrum:

Vårt rum:

Jag upptäckte med ett fniss att den vackra tapeten faktiskt föreställde ananas!


Dag två innehöll även den hemligheter. Och det var en hel del egoism inblandad i planen. Efter frukost och utcheckning från hotellet åkte vi återigen norrut men inte direkt hem utan strax utanför Moheda stannades bilen vid Östregårds antik och loppmarknad. Japp, jag var bra nyfiken på det stället så när vi ändå var i närheten var vi ju mer eller mindre tvungna att göra ett besök. Efter fika i bilen följde vi skocken med människor som lydigt inte beträdde gårdsplanen förrän kedjan som spärrade entrén tagits bort och tjejen ringt i en klocka. I en timme gick vi omkring på denna gigantiska loppis och ni får tro mig eller inte när jag säger att vi kom ut tomhänta. Japp, helt säkert. Det trodde jag aldrig. Men hur kul vi än hade bland alla saker och hur mycket än alla andra handlade så hittade vi inte en enda wow-grej. Så kan det vara. Konstigt men sant.

Japp, det var förra helgen det. Nu är det helg igen och det har hitintills varit besök hos brorsan med flickvän (jisses vilket gott bröd de köpt på torget och bjöd oss på!) och imorgon blir det kalas igen. Men den här gången är vi gäster.

Ha en go helg allihopa! Jag ska försöka hinna med att besöka era bloggar snart - om tiden bara kan låta bli att gå så fort!


fredag, september 14, 2007

Kalas & weekendresa


Nu har det redan hunnit gå en vecka sedan kalaset. Jag fattar inte, tiden går fortare för varje vecka! I tisdags gick jag omkring och var övertygad om att det var måndag. Inte alls veckovill. Men nu vet jag att det är fredag för imorgon åker M och jag iväg på en liten weekend - hans födelsedagspresent från mig. Eftersom han ännu inte har en aning om vart vi ska åka vågar jag inte avslöja det för er heller ännu (för det händer ju att M kikar in här). Jag lovar att berätta senare, tills dess kan ni ju också få fundera över ledtrådarna jag gett honom:

1. Det blir en resa bakåt i tiden
2. Vi ska inte åka "uppåt eller åt sidorna"
3. Det är brukligt

Här kommer lite kalasbilder!

M gick, till min stora glädje, med på att använda den romantiska Bavaria-servisen på sitt 30-årskalas

Jag bullade inte upp alltför mycket, A kom ju med tårta också (en prinsesstårta med M:s namn på)

..och så lite godis blev det med. Glömde fota alla småskålar på fot som var fulla med godis (nu har jag nämligen fått hem min efterlängtade Iittala-kopia!)

Kram & härlig helg!

tisdag, september 04, 2007

Kalasförberedelser

Hej på er! Nu var det ett tag sedan jag senast skrev här. Allt bra här - förutom att M åkte på en förkylning och nu har jag ont i halsen. Men jag ska inte bli sjuk för det har jag inte tid med! På torsdag fyller nämligen M 30 år och det ska firas med kalas! Så då förstår ni kanske varför jag inte varit här så mycket den senaste tiden - jag håller nämligen på med kalasförberedelser.

Som ni ser i min banner ovanför har jag bakat cupcakes. De ska vi ha på kalaset. Och så blir det massa andra muffins; citronmuffins med russin (själv gillar jag inte russin men M har pratat så om sådana muffins så det är klart att han ska få!), chocolate chip muffins och så blir det väl lite Farmors kakor också. Oh ja just det, jag har ju ett gäng hallonmuffins med philadelphiaost i frysen med. Oj då, man kanske borde inse att jag bakat mer än kalasgästerna kommer orka äta (det ska ju bli tårta med, förstås!) men det är ju bara så roligt att bulla upp med massa kakor och sådant man själv bakat. Givetvis ska allt serveras på farmors romantiska Bavaria-kaffeservis som jag fick förra sommaren. Jag får väl försöka komma ihåg att ta lite bilder när jag bullat upp allt på torsdag.

Jag hoppas bara att allt går väl då kommunen satt upp en lapp i porten om att vattnet ska stängas av mellan 08.00-18.00 både onsdag och torsdag.... aj aj, och vi som måste koka litevis med kaffe! Man får väl helt enkelt tappa upp en massa vatten här redan ikväll så det finns.

Så, det var en liten rapport från mej. Massor har jag att göra på jobbet med så jag återkommer när jag har lite mer tid. Ha det så gott, allihopa!