måndag, oktober 29, 2007

Ordning & reda - och mjuk pepparkaka!

Vilken underbart lugn & skön helg vi haft! Bara tagit det lugnt och tagit dagen som den kommer. Och vad härligt det är att vara ledig på fredagar - i fredags var även M ledig och eftersom tentaperioden är över var han ledig på riktigt - vilket innebar att fredagen hela tiden kändes som lördag. Då var det toppen att inse att efter lördag följer - lördag!

Lite pyssel blev det dock.

Lördag: fixade lite etiketter till korgarna där musik och film förvaras. Egentligen är där inte särskilt svårt att hitta men det är ju alltid trevligt med lite gammaldags etiketter med grova snören. Dock gick jag inte in för det så pass att jag skrev text på datorn och printade ut utan det fick bli handskrivet - naturligt, helt enkelt.

Söndag: baklusten börjar komma tillbaka så jag lät lägenheten fyllas av den ljuva doften av ingefära, kryddnejlika & kanel när jag rörde ihop en mjuk pepparkaka. Det var ett bra tag sedan jag sist bakade mjuk pepparkaka så jag förvånades över hur smidigt det är. Och riktigt stolt blev jag faktiskt när jag insåg att jag lyckades stjälpa upp kakan i en enda del ;-)

Om jag inte minns fel blev det inte riktigt så här tjusigt sist jag bakade mjuk pepparkaka. Ursäkta den något suddiga bilden, har fortfarande inte installerat något vettigt bildredigeringsprogram i nya datorn så då blir det lite si och så med bilderna.

Idag har jag shoppat litegrann på Ikea - doftjus såklart och så blev det lite julgranspynt (för jo, det verkar bli en gran i år även om vi inte är hemma under själva julhelgen) och så något som jag redan pyntat med idag men det, det visar jag nästa gång!

lördag, oktober 27, 2007

Det har börjat!

Jag vet att oktober inte ens är slut
jag vet att vi inte hade någon fin sommar
jag vet att många människor hatar höstmörkret
jag vet att många drar sig för vintertiden
- och saltet och dubbdäcken och skrapa rutor och frysa häcken av sig

Jag vet att hösten är mörk och ruggig
jag vet att mornarna är mörka och kvällarna svarta
jag vet att snön är kall och så vit att det gör ont i ögonen
jag vet att folk som börjar prata jul och glögg och klappar och pynt redan nu retar gallfeber på en del
- och att affärerna tar fram julsakerna alldeles för tidigt...

... men det här är den bästa tiden på hela året!

Pirret och förväntningarna har börjat, jag kastar mig glatt in i djungeln av julsaker på ICA Maxi och dreglar över juluppslagen i postorderkatalogerna. Jag pladdrar om myspys och tända ljus och kastar mig in i vilda diskussioner om visioner med andra lika tokiga som jag. Jag dillar om en julgran i silvervitt och blått, köper julklappsetiketter i gammaldags stil i Ullared och faktiskt, faktiskt så är julklappsinköpen till tre personer redan klara!

Kalla mig galen eller vad du vill men ååh vad roligt det är! Så här när jag nu har en helt ledig helg framför mig kan jag givetvis inte låta bli att sjunka ner i soffan med min nye vän laptopen och surfa runt blad krimskrams och pynt på svenska shoppingsajter, eBay och Googles bildsök. Jag erkänner; jag är en julnarkoman!

Något av allt det fina jag hittat under min fredagskvällssurf är oerhört vackra jul- och vinterfoton från kanadensiska fotografen Shelley Irving. Underbara bilder som berör och gör dig lycklig! Som här till exempel:

Foto: Shelley Irving

Om du älskar julen - eller vackra foton i allmänhet - måste du besöka hennes website:

Klicka här

Nu måste jag sluta frossa för ikväll.
Men jag kommer snart igen, vill jag lova!

Ha en riktigt go helg!

söndag, oktober 21, 2007

Vad hände?

Ja vad hände, vart tog hon vägen, tösen? Hon är faktiskt fortfarande här, tro det eller ej! ;-) Jo det var några saker som hände. Nothing major som man säger på engelska, men ändå var det saker som hållt mig borta från bloggen.

Orsak nummer 1: Datorn. En solig dag (inte minns jag om den var särskilt solig, men det låter bra) i början av oktober bestämde sig M för att byta nätverkskortet i min dator eftersom det arbetade typ tio gånger för sakta. Nej men ojdå, vad upptäckte han då? Jo, att komponenter inuti datorn läckte. "Du får inte starta den här datorn igen, den kan börja brinna!" utbrast han dramatiskt och jag höll på att gå i tusen bitar. Vad skulle jag göra utan datorn? Jag behöver den ju mer än någonsin nu! (se mer om varför i orsak nummer 2)

Orsak nummer 2: Jag har efter ett års studieuppehåll (till detta studieuppehåll finns många orsaker - varav två är avhoppande uppsatskompis och motarbetande negativ handledare) studieuppehåll återvänt till att arbeta med sin magisteruppsats. Hälften är skrivet så nu ska det ut och intervjuas och antecknas och analyseras och allt det där som hör till uppsatsskrivande. Dessutom har jag fått en underbar handledare som pushar på i rätt riktning. Så det känns jättekul. Spännande!

En trevlig lösning på problemet under orsak nummer 1 är dock att jag blev tvingad att köpa min första alldeles egna dator (hitintills har jag försetts med begnade datorer av M och hans föräldrar - vilket jag är oerhört tacksam för - men till sist inser man att det kan vara bra att satsa på en helt ny dator). Så nu har jag precis blivit ägare till en vacker vit bärbar Dell. Ja det är klart att om man ska ha en dator så ska man ju ha en vit, eller hur?!


Jag lånade bilden hos Froggytest Materiel


Så mycket pysslande här hemma har det alltså inte blivit. När jag inte jobbar går tiden till skolarbete, stallet, leta väska till nya datorn (ja, vet ni hur tidskrävande detta varit? Nu tror jag dock att jag hittat rätt - väntar nu spänt på paket på Posten!) handla, tvätta, laga mat, städa (hrmm, ja det var ett tag sedan det nu ja!) och ja, ni vet hur det är. En del små saker har jag väl pysslat ihop och sovrummet har blivit ljunglila (genom gamla gardiner, nya påslakan och ny pläd) men jag har ju inte bloggat om det - ännu. Jag längtar dock som tusan efter Advent och jul så då ska det minsann pysslas - och bakas! Så skulle jag försvinna igen så kan ni dock vara säkra på att jag återkommer till Advent! ;-)

Ha det riktigt, riktigt gott - och tack alla ni som läser & kommenterar fastän jag är hopplöst frånvarande!