tisdag, januari 22, 2008

Cornelias Country Corner made my day

Idag är jag lite extra varm om hjärtat för jag har fått en award från Cornelias Country Corner. Jättegulligt! Tack snälla du!

När man får en award ska man ju också själv dela ut den till andra. Tyvärr är jag ganska dålig på att besöka andras bloggar och har inte kommunicerat sådär jättemycket med er andra bloggare på sistone. Jag skyller mycket av detta på att jag återigen är igång med min magisteruppsats och försöker ägna så mycket av min lediga tid som möjligt på den. Man får kanske egentligen inte göra om reglerna men nu tänker jag göra det! ;-)

Jag skickar awarden vidare till alla härliga bloggar på min länklista, så det så! Kram på er!

onsdag, januari 16, 2008

I stället för stjärnor i fönstren...

Det är så bra med pappstjärnor på fötter - inte nog med att de är fantastiskt fina utan de går även att använda som vanliga lampor resten av året. Med hjälp av två billiga vita skärmar från Ikea har man plötsligt två tjusiga bordslampor!

Julgranen har ju som sagt gjort sitt för den här gången och jag lovade ju att visa vad det blev för möblering i hörnet där den stod. Arka-stolen (som ju syns framför fönstret på bilden ovan) fick flytta dit och fick, enligt mig, en bättre och synligare plats där.

Jag älskar gamla spännande trälådor med text (ni som sett mitt kök vet ju att jag även älskar plåtburkar med text på) och den här kristall-såpalådan har tidigare haft en undanskymd plats i ett hörn. Nu fick den istället agera vägguttagsdöljare - samtidigt som den verkligen pryder sin plats.

Framme vid fönstret hamnade en likadan fåtölj som redan stod där. Fick två stycken från farmor & farfars hus men en hamnade direkt i förrådet. Nu kom jag dock på hur jag skulle få plats med den också och jag tycker det blev mer enhetligt med två likadana fåtöljer framför fönstret - om än med olikmönstrade plädar (men det är ju bara charmigt!).

Väl många sittplatser kanske i lilla vardagsrummet men ska det vara mysigt så ska det! Ena dan kan man sitta här, andra där...

Imorgon är det torsdag - min sista arbetsdag för veckan!

söndag, januari 13, 2008

Efterlängtad necessär

Tack för alla gulliga kommentarer om tallrikarna. Ja de är verkligen toppenfina, tänk att man kan köpa så vackra talkrikar för nästan ingenting. Jag glömde ju nämna, för de som kanske undrar, vad tallrikarna heter. De heter Arv och den storlek jag köpte (28cm) kostar 29,-. Ni må tro att jag längar tills plånboken inte är fullt så tom så att jag kan åka och komplettera med fler plus lite skålar!

Något annat som jag länge varit förjust i är en vit necessär med glittriga stenar på från Lisbeth Dahl. Jag tror det var redan i somras som jag såg den i någon webbutik och sedan dess har jag suktat men inte köpt. Men när jag fick lite julklappspengar från farmor tyckte jag det var dags att slå till. Jag tycker den är alldeles underbar!

Dock är den inte lika praktisk som den jag redan har eftersom den inte har några fack inuti och kanske sväljer den inte heller lika mycket grejer - men jag kan ju alltid komplettera med sminkväskan i samma stil! ;-)

Som ni ser har jag börjat provsmaka på våren med vita tulpaner. I helgen har julgranen packats ner och burits ner till förrådet. Med mig upp följde istället en gammal ärvd fåtölj som tagit plats intill sin tvilling framför fönstret. Det blev en ganska elegant läshörna där då jag bytte pappstjärnorna mot vita lampskärmar. Där julgranen stod fick min kära Arkastol komma fram i rampljuset tillsammans med en gammal såpalåda fylld med vackra böcker. Bilder på detta ska jag förstås visa men det får bli en annan dag det!

Ha en mysig söndagskväll - snart är det fredag igen! ;-)

lördag, januari 12, 2008

Nytt porslin i hyllorna

Jag har länge varit aptrött på mitt mörkblå vardagsporslin. En hel mat- och kaffeservis i stengods från Ikea, gjort i Tailand. Visst, det är jättefint och när jag var i tonåren var det mitt drömporslin. Det var ju därför jag ville ha hela 12 kuvert. Det fick jag!

Det ska ju erkännas att det är sällan (läs: aldrig) som M och jag behöver 12 mattallrikar/djupa tallrikar/assietter/kaffekoppar. Jag tror vi har varit 10 som mest här hemma samtidigt (fler finns det knappast sittplatser åt) och då har det förstås varit kaffe som gällt. Och då är det finporslinet som åker fram.

På grund av detta faktum att vi helt enkelt inte behöver alla dessa tallrikar plus att jag är så trött på allt det blå, har jag bestämt mig för att minska antalet tallrikar på kökshyllorna.

Tanken var att hitta fina mattallrikar som ändå inte är alltför fina för att använda varje dag. Jag ville ha beige tallrikar som går att mixa med mina underbara rostallrikar (som då med fördel kan få agera assietter/efterrättstallrikar). På det viset behöver jag inte köpa många nya tallrikar men ändå få en helt annan möjlighet att mixa och matcha tallrikar ur olika serviser (för hur sjutton skulle det sett ut om jag försökt matcha mörkblå tallrik med romantiska rosor?!)

Var hittar man då tallrikar som uppfyller dessa krav? Jovisst, Ikea förstås! Motvilligt insåg jag ju att det skulle bli Ikea-porslin igen. Man vill ju på ett sätt inte ha Ikea hela tiden men vad sjutton gör man när det är där man hittar fint porslin till nästan ingen kostnad alls? Slår till förstås! Och visst matchar de rostallrikarna perfekt?

Köpte fyra mattallrikar idag för att se hur vi trivdes med dem. Och så bidde det en packe romantiska servetter. Och ett vaniljdoftljus (de är beroendeframkallade!) När jag får lön blir det att åka till Ikea igen och köpa några mattallrikar till och djupa skålar - sen är jag nöjd och jag kan nästan lova er att jag inte kommer att tröttna på detta porslin - någonsin!

måndag, januari 07, 2008

Grönt te med vaniljsmak

(bild lånad från Friggs.se)

Jag har aldrig varit sådär värst överförtjust i te men det händer lite då och då att jag kommer in i perioder då jag köper olika tesorter och dricker te på kvällarna. Särskilt sker detta, inte särskilt överraskande, under höst och vinter.

M tycker bäst om "te som smakar te" - det ska inte smaka blåbär eller hallon eller något sådant. Men det tycker jag om. Så är det ju den där biten om att det ska vara nyttigt också. Sedan jag i maj bestämde mig för att gå ner i vikt har nyttighetstänkandet fått ta större plats i min hjärna. Inte alls på något fanatiskt vis - utan bara på ett hälsosammare vis.

Så när jag idag gick till tehyllan på Konsum för att hitta tepåsar med mer smak än English Breakfast fick jag syn på Friggs gröna te med mild vaniljsmak. Grönt te är ju nyttigt och dessutom något jag inte smakat tidigare. Efter julens grymma förkylning är jag än mer mån om att hinka i mig nyttiga saker för att undvika en "favorit" i repris.
Så ikväll har jag premiärdruckit grönt te. Skönt att kunna börja lite fegt med ett som är smaksatt. Vad blev min slutsats då?

- Super, det är som att dricka Brago-kex! :-)

tisdag, januari 01, 2008

Om jag hade 13 000,- att shoppa för på Blocket

Ett nytt år innebär oftast inte så mycket mer för mig än att man måste lära sig att skriva en åtta istället för en sjua när man skriver dagens datum. Det mesta är ju ändå detsamma.
Men en sak som alltid kommer över mig när januari kommit är lusten att köpa nya saker. Nya möbler, nya inredningsgrejer. Plötsligt blir lusten att göra fynd på Blocket ännu större än resten av året. Drömmen om en beige soffa och ett mörkt soffbord är starkare än någonsin och längtan att få ställa in vackert porslin i ett gammalt linneskåp så stark att det pirrar i magen.
Men pengarna är slut och lägenheten för liten för något nytt. Men vad vore man utan sina drömmar? För kanske en dag, snart, ska jag kunna förverkliga några av dem!

Snyggt mörkt soffbord med låda - precis vad jag vill ha!
Pris; 500,-
Till Blocketannonsen

En Ekeskog soffa vill jag ha. Snygg och enkel stil som man inte tröttnar på och underbart mjuk att sitta i. Passar perfekt till ett mörkt bord!
Pris 3 200,-
Till Blocketannonsen

Ursnygg & mysig klassisk läderfåtölj - perfekt att krypa upp i med en bra bok framför brasan.
Pris: 4 595,-
Till Blocketannons

En pinnsoffa som passar helt i stilen till mitt köksmöblemang. Skulle jag måla vit!
Pris: 500,-
Till Blocketannons


Härligt gammalt Äppletskåp med hyllor!
Pris: 4 000,-
Till Blocketannons

Men tills vidare får jag nöja mig med någon liten ommöblering där hemma längre fram i månaden där julgranen packats ner. Byrån jag skulle målat vit på semestern väntar fortfarande på färg och två gamla fåtöljer väntar på nytt tyg. Så det finns alltid något att göra!

God fortsättning på det nya året allesammans!