söndag, augusti 31, 2008

Välkommen september!

Imorgon kommer september. Luften är redan klarare och björken utanför köksfönstret, som visserligen alltid tar ut hösten lite i förskott, har börjat klä om i gult. Jag älskar den här tiden på året! Höstmarknader, klara dagar, stickade koftor, rosiga kinder och förväntan inför vad som ska komma; julmys och värme. Ja jag vet att jag blir löjligt lyrisk över hösten men det kan inte hjälpas!

Jag har så smått börjat att göra höstfint här hemma i köket. Än så länge är det visserligen bara höstduken som kommit fram på bordet - men sakta men säkert. Det har inte blivit så mycket pysslande här hemma den sista tiden men nu börjar jag få lust att höstmysa till det. Efter september kommer oktober och då brukar hösten vara i sitt esse!

Den söta röda pallen hittade mor & far på en västkustloppis i sommar - de visste direkt att det var en sådan jag ville ha. Riktigt shabby är den med flagnade färg men visst värmer den upp med sin röda färg?

Något annat som lyst rött på sistone är mina tomater. Jag fick en tomatplanta av Anna vid vår första bloggträff och jag ska vara ärlig och säga att jag trodde aldrig att den skulle överleva hos mig. Men det gjorde den! Tiita så fina röda tomater det bidde.

Som ni märker kommer blogginläggen allt glesare. Jag har inte haft någon större bloggentusiasm på sistone, mycket beroende på att jag sitter vid en dator hela dagarna på jobbet och då inte har någon större lust att slå på min egen när jag kommer hem. Men kanske kan höstpysslandet få mig att komma igång lite mer!

Med önskan om en härlig september!

lördag, augusti 23, 2008

Rally!

Nån som undrat vart jag tagit vägen? Jag tittar inte på OS om det var någon som trodde det. Nej, jag har varit på rally och fått grus sprutat över hela mig! Stenkul! ;-) Man måste ju vara med när det händer nåt i byn där föräldrarna bor... uppväxt som jag är i en biltokig familj har jag lätt för att tjoa "wow" och "oh shit!" vid uppställ som dessa. OS bryr jag mig inte om men rally, det är kul!

fredag, augusti 15, 2008

Tävlingstips!

Fredag igen, så skönt! Det har varit livat på jobbet då min kollega, som i måndags skulle återvänt från semestern, har brutit handleden så jag får jobba för två. En riktig rivstart på nya jobbet, med andra ord. Men jag har roligt!

Jag tänkte fira in helgen med att tipsa om två härliga bloggtävlingar. Hos Cornelias Cottage kan du till och med onsdag vara med och tävla om en höstljuv, lantlig väska som hon har sytt:

Andra tävlingstipset är hos Sand mellan tårna som också lottar ut något hon skapat själv; nämligen en stjärntavla:
Jag hoppas givetvis att jag själv vinner båda tävlingarna
men önskar er förstås lycka till! ;-)

Trevlig helg!

onsdag, augusti 13, 2008

Spännande hyreshusliv

I eftermiddags hände något helt otroligt. M och jag var på väg nerför trappen samtidigt som grannen snett nedanför kom hem. Förvåningen gjorde att jag stannade upp där mitt på ett trappsteg och liksom glodde litegrann. M stannade bakom mig. Jag sa inte hej. Jag bara glodde. M gjorde likadant. När grannen låst upp och gått in till sig fortsatte vi nerför trappen med stora ögon och ett och annat "wow".
Efter 6 år i det här huset var det först idag som vi såg vem som bor bakom den där dörren. Visst är livet i hyreshus intressant?

tisdag, augusti 12, 2008

Godis för hemleverans?

(bild från Karamellkungen)

Varför finns det inte några godisaffärer som har hemleverans? Likaväl som man kan beställa hem en pizza skulle jag vilja kunna beställa hem godis. Jag menar, man vill ha godis, men man är inte beredd att ge sig ut i vilket pissväder som helst för att få det. Tänk att bara kunna slå en pling till godisaffären - eller ännu hellre: klicka till mig exakt de godissorter jag vill ha på deras hemsida.

Sedan, inom sådär en timme borde väl vara rimligt, kommer de hem med godiset till dörren! De skulle till och med kunna samarbeta med en videobutik och pizzeria så att man kunde köpa hela paketet på en gång. Pizza, film och godis, direkt hem till dörren. Det vore väl nåt det?

Ingen som har gissat att jag är godissugen va?

söndag, augusti 10, 2008

Regn ute, torka inne

Vilken härlig slöarhelg vi haft! Lite fönstershopping och fika på stan igår och bokläsning och filmtittande idag. Regnet har fallit mest hela dagen och dimman bäddade in oss samtidigt som det allt tidigare anländande mörkret lade sig utanför fönstren. Stearinljusen fladdrar lite här och var och jag känner mig lugn och slö och har ingen vidare blogglust. Men eftersom jag lovade en viss mammis att visa min nya favoritväska kommer här en bild.
Ha en trevlig ny vecka!

onsdag, augusti 06, 2008

För tidigt för höstkännningar?

natalie dee
nataliedee.com

Egentligen är det nog det. För tidigt för att prata om hösten, menar jag. Det är ju bara början av augusti än. Men ändå gör alla det redan. Pratar om hösten. Kanske är det att de flestas semestrar går mot sitt slut och folk börjar ladda inför ett nytt år. Och att vinden idag känns lite klarare och kyligare hjälper ju tankarna att närma sig hösten. Tiden går ju så fort...

...jag tror jag ska tända lite ljus...

måndag, augusti 04, 2008

Ännu finns det semesterfirare...

Jag fick en bildhälsning häromkvällen. Det var från ett gäng familjemedlemmar som fortfarande njuter av semesterledighet. En härlig bild där de åker omkring i den gamle Morrisen, eller hur?!

Själv är jag nu inne på andra jobbveckan efter semestern och jag måste säga att det är helt okej. Ny arbetsplats, nya arbetskamrater och roliga uppgifter gör knappast dagarna långsamma. I kväll väntar lite godis (jaaa... det bidde lite sånt ändå...) och kanske någon film. Rätt skönt med allt regn faktiskt, då får man ju en anledning att slöa i soffan!
Ha en bra vecka hörrni!