måndag, september 29, 2008

En pärla i Eksjö...

Eksjö för mig är en småstad jag bara åker igenom, den ligger liksom lite mitt i ingenting. Någon gång stannar jag för att tanka på Jet, men sen åker det vidare. Nu hittade jag dock något värt att stanna i Eksjö. Kanske rent av bosätta sig i Eksjö. Om man hade haft pengar till ett hus, vill säga. Detta vackra hus är till salu för 875 000,- och objektsbeskrivning och alla bilder hittar du här.

(Alla bilder är lånade från Fastighetsbyrån)

söndag, september 28, 2008

Vart tar tiden vägen?

Ännu en vecka har nått sin ände och liksom förra veckan undrar jag vart den tog vägen. En väg jag åker varje morgon är vägen till jobbet. Precis intill motorvägen, vid industriområdets kant, växer dessa vackra vallmor. Visst är det en rolig kontrast?

Tack för alla söta kommentarer jag fått under veckan. Hoppas ni haft en bra helg! Sänder en särskild hälsning till lilla mammis som älskar vallmor! Kram, kram!

lördag, september 20, 2008

Det enklaste är oftast finast

Jag skrev för ett par dagar sedan att jag skulle försöka finna några varmfärgade plädar att lägga över fåtöljerna i vardagsrummet för att få en höstigare känsla. Tidigare har jag haft pastellfärgade plädar. Men så kom jag på att det blev allra finast med ingen pläd alls! Så får mina två fåtöljer stå och skina i sina härligt slitna röda klädslar i höst!

Det som är så roligt med att blogga är att det blir en slags dagbok med bilder där man, om man inte har något bättre för sig en lördagsförmiddag, kan bläddra tillbaka i tiden och minnas. Jag måste säga att jag längtar tills det är dags för detta!

onsdag, september 17, 2008

Borta SPA men hemma bäst...

Hotell Sörbodal på Lundsbrunn där jag sovit gott två nätter
(Bild lånad från Lundsbrunns kurort)

En nyskrubbad tös är nyss hemkommen från ett par dagar på spa i Västergötland - närmare bestämt Lundsbrunns kurort där jag varit med om brunnsbad, ätit renentrecote (men däremot vägrat anklever - där gick gränsen!) smaskat på konfekt och förstås ägnat en och annan timme åt sådant där som kallas samarbete och arbetslagsfortbildning. Trevligt värre!

På vägen dit besökte vi även ett annat mycket intressant ställe; Ryttmästarbostället. Jag hade ingen aning om vad det var för ställe och drogs snabbt med när kavallerimajor Bernhard Englund livligt började berätta och visa oss runt. En otrolig upplevelse som inte rättvist kan beskrivas utan måste upplevas!

Mitt favoritrum på Ryttmästarbostället.
(bild lånad från Ryttmästarbostället)

Det serveras även julbord på Ryttmästarbostället - något jag gärna skulle besöka. Tänk att slå sig ner i det här sällskapsrummet med en god kopp kaffe och lite chokladkonfekt... mmmm.

Snart är det dags att krypa ner i min egen säng..
Sov gott - det tänker jag göra!

söndag, september 14, 2008

Hösten har hittat till soffbordet

Jag har höstpyntat lite på soffbordet. Vi var på Blomsterlandet igår och där inhandlade jag de fina ljusen, växten och krukan. Servetterna hittade jag på Coop. Nu ska jag väl bara hitta lite varmfärgade plädar i mina gömmor så jag kan byta ut de somriga.

Trevlig söndag!

torsdag, september 11, 2008

Stars of America i snål smålännings sovrum?

(bild lånad från the country porch)

För tillfället råder uppladdning inför hösten i det Tabergska tvårumshemmet.
De ljusa sommarpastellerna byts sakteliga mot varmare hösttoner. Köket har redan fått sig en omvandling - nu är det dags för sovrummet. Jag gillar att kunna ändra stämningen i ett rum med små medel, till exempel genom att byta kuddar eller kuddfodral. Det är både billigt och enkelt.

Så billig är dock inte sovrumsserien Stars of America.
Visserligen inte superdyrt heller, men tillräckligt kostsamt för att den snåle inom mig ska börja gnälla. Jag har blivit förälskad i hela kitet men hade mer eller mindre beslutat mig för att - på äkta smålänningars vis - enbart köpa tre av de mindre kuddarna eftersom det skulle ge en fin uppfräschning av sovrummet samtidigt som det inte skulle lämna samma tomhetseko på bankkontot som det skulle göra om jag köpte överkastet också. En bra kompromiss mellan mig och snålheten, med andra ord! Eller?

Min mamma säger alltid att man ska unna sig något ibland. Det håller jag med om, och jag blir alltid lika glad varje gång hon säger det till mig. Frågan är bara hur ofta det kan vara ibland? Och hur dyrt får det bli? Är dryga 700 spänn rimligt för tre kuddar inklusive frakt från USA? Egentligen inte. Men tänk så fina prydnadskuddarna skulle bli ihop med mitt vita virkade överkast...

tisdag, september 09, 2008

Vovvekossan i radiotävling

Familjens cockerspaniel är en van fotomodell. Hon är inte bara amatör - hon är proffs. Hon har tidigare varit med i tidningen Härliga Hund och nu är det radio som gäller. Visserligen svårt att modella i radio - det är därför det är bra att radio också har webbsida.

Programmet Müsli i P4 Kalmar har varje vecka en bildtävling. Denna vecka är temat "bästa kobilden". Tycker du som jag att äldste storebrors foto på vovvan med kossorna som snuffar alldeles bakom henne är den vinnande bilden? Rösta då på bild nr 11 senast på fredag. Bilderna finner du i högerspalt här.

Med önskan om en fortsatt trevlig vecka - snart är det fredag igen!

[Följ min blogg med bloggkoll]

måndag, september 08, 2008

Inga mer mardrömmar!

(Bild lånad från Hemtex)

I natt drömde jag sådana hiskeliga mardrömmar. Så hemska att jag inte ens vill skriva ner dem. Inte för att jag tror att det beror på att min kudde börjat bli väldigt dålig - fyllningen inuti som en gång var så fluffig har liksom börjat klumpa ihop sig - men man vet ju aldrig.

Så ikväll efter sexkaffet (hmm..elvakaffe låter onekligen bättre...) åkte vi till stans köpcentrum och jag inhandlade en kudde jag tidigare varit och klämt på på Hemtex. Det blev en dunkudde den här gången. En fluffig sådan som förhoppningsvis inte ska ge den kvävningskänsla jag annars tycker dunkuddar ger en. Så i natt hoppas jag att jag slipper mardrömmarna!

söndag, september 07, 2008

Septembersöndag

Septembersöndag stod det som personligt meddelande hos föräldrarna på msn. Septembersöndag, visst är det ett vackert ord? September inbjuder till mjukstart av höstmys och söndagar har alltid legat mig varmt om hjärtat, det är lite "dagen efter"-känsla över söndagar. De är liksom kravlösa, lugna och slöa.

Dessvärre byttes det vackra ordet på msn snart ut mot "grävmaskinsslammer" men det försöker jag helt enkelt bortse ifrån. Ordet septembersöndag smälter i min mun som en syrlig karamell och jag hoppas att föräldrarnas granne snart slutar med sitt slammer så att även de får njuta av denna lugna, molniga septembersöndag. Hoppas alla ni som läser detta får en härlig septembersöndag!

måndag, september 01, 2008

Tevetittarhöst!

Det är visserligen redan en vecka sedan och kanske inte längre än nyhet men M och jag har blivit med stor teve! Länge har vi pratat om en ny teve men pengarna räckte liksom aldrig till när vi båda pluggade. Med varsitt heltidsjobb går det däremot att slå till - vilket vi gjorde förra måndagen. 28 tum har blivit 40 och tjockteven har bantat :-) Nu blir det ännu roligare att se film i höst!