söndag, oktober 26, 2008

Vintertid

Vintertid betyder inte bara längre dagar med mörkare kvällar, det betyder också att det snart kan komma snö. I min dator har jag en mapp som heter Inspiration, där samlar jag bilder på vackra saker och annat som jag blir glad av att titta på. Där finns bland annat bilden ovan, som jag dessvärre glömt var jag hittat den. Det är i alla fall ett underbart amerikanskt hus i vinter- och julskrud som ser så där härligt varmt och mysigt ut. Sådana bilder inspirerar mig och får mig att längta efter vinter. "Drömhus" har jag kallar bilden...

fredag, oktober 24, 2008

Frrrrrrrrreda!

Kan man fira in helgen bättre än med en riktigt glad och lagom annoying låt med fulsöta djur? Holly Dolly kan man väl inte tröttna på ändå! Eller kanske....;-)

onsdag, oktober 22, 2008

Inflyttningsfest i pepparkakshuset

Idag kom mitt pepparkakshus! Det är ju som bekant ännu bara oktober men jag kunde inte låta bli när jag såg detta supersöta hus från En Gry og Sif. Det är så sött!

Något annat som börjar tidigt är jultidningsförsäljningen. En låda tomtechoklad blev min beställning när de unga försäljarna dök upp på jobbet redan i september. I måndags kom lådan och den har nu fått flytta in i pepparkakshuset i väntan på december.

Ute vräker regnet ner för tredje dagen i rad och jag ska erkänna (sluta läs nu, mammis) att jag så smått börjar längta efter snö...


(underbar scen ur min favoritserie nummer ett: Gilmore Girls!)

Kram!

tisdag, oktober 21, 2008

Hej hej, Hugo!

Det här är Hugo . Imorgon ska han flytta till Örkelljunga.

Pepparkaksvovven Krabat
är i skrivande stund på väg till Anna utanför Herrljunga. Härnäst ska jag sy tre djur till tre nyfödda barn - sen ska det bli mer pepparkaksvovvar och andra juldjur! Såå kul att vara igång med "djurfabriken" igen efter någon månads uppehåll. Måste bara komma ihåg att införskaffa ett gäng nya symaskinslampor eftersom de hela tiden går sönder...

Kram i höstrusket!!

söndag, oktober 19, 2008

Oktobersöndag

Den vackra, färgglada hösten som jag tycker så mycket om, börjar gå mot sitt slut. Den förut så färgsprakande lönnen utanför sovrumsfönstret står där alltmer naken och ser ner på sina löv som numera ligger som ett täcke kring dess stam.

Björkarna står helt nakna och vajar i vinden. Där löven förut satt sitter nu en ensam kråka och blickar över grannskapet. Undrar om den ser vintern komma bakom trädtopparna?

Snart faller skymningen men ljusen har fått brinna på soffbordet hela dagen. Det är oktober, det är söndag och jag njuter. Hoppas att du gör detsamma!

lördag, oktober 18, 2008

Vi har blivit med hus

Tack och lov att det finns hus i alla storlekar och för alla plånböcker. Då kan även en nyutexaminerad, vikarierande person som jag skaffa hus. För några veckor sedan fann jag mitt ljuvliga ljushus i favoritaffären i Västervik, Presentidé (mamma och jag får ofta fantastiska presentidéer till oss själva när vi är där). Stort är det, den största modellen, och jag ska erkänna att både M och jag undrade var det skulle få plats i vår redan trånga lägenhet. Men det gick bara inte att motstå och vi tänder i det så gott som varje kväll!

Men ett hus stillar tydligen inte hushungern. Nej, nu vill jag ha ett pepparkakshus också. Har blivit alldeles störtförälskad i alla söta produkter från Én Gry og Sif och då speciellt detta söta pepparkakshus.
(Bild lånad från En Gry og Sif)

Ha en härlig lördagskväll!

fredag, oktober 17, 2008

Åh herregud är det redan dags?

Nu känner jag mig faktiskt riktigt gammal. Jag går ju omkring och säger att tiden går så fort hela tiden (är det redan fredag?!) och låter som en annan tant. Ändå trodde jag inte mina ögon när jag fick brev från vägverket igår. Det är dags att förnya körkortet!

Men herregud, utbrast jag, det är ju ett helt år kvar! Trodde jag, ja.... bäst man skyndar sig att gå och ta ett foto för ändamålet då, så att man inte hinner bli mer gråhårig. Det nya körkortet ska ju också gälla i tio år och vem vet hur man ser ut då?!

Ha en underbar helg!

måndag, oktober 13, 2008

Pepparkaksvovven Krabat!

Låt mig presentera pepparkaksvovven Krabat ♥ som föddes ikväll. Han är den förste att födas av mina juldjur. Nu så, nu är produktionen igång!

Krabat ♥ är sydd i vit fleece, brun filt och rödmönstrad bomull. Han är ledig för adoption i djurbloggen. Välkommen dit!

lördag, oktober 11, 2008

Romantisk film ikväll?

(bild lånad från discshop)

Sugen på att se film ikväll men inte fått tag i något bra att se? Då har jag ett tips till dig; hyr PS I love you!

Jag lånade filmen av en arbetskamrat förra helgen och grät mig igenom de två timmarna filmen varade. Hur fin som helst!

Jag vill dock utfärda en varning: läs INTE baksidestexten utan se filmen direkt så slipper du få upplevelsen förstörd.

Med önskan om en mysig lördagskväll

torsdag, oktober 09, 2008

Vad vore livet utan påslakanset?

(bild lånad från Ellos)

Troligtvis skulle det fungera alldeles utmärkt
att leva ett liv utan påslakanset men jag ska erkänna att det är en last jag har; trots att det bara går att bädda med ett set åt gången (och man därför gott och väl skulle klara sig med två uppsättningar) är garderoben fullproppad med påslakanset.

Några är pastellfärgade och används därför endast på sommaren.
Några har amaryllis eller snöflingor som motiv och används därför endast under december.
Några är fula och används därför inte alls och jag skakar på huvudet och undrar hur de ens hamnat i garderoben.

Det här skulle väl vara fint till jul? Det finns hos Ellos (vad vore livet utan Ellos är också en väl befogad fråga i sammanhanget. Katalognörden har talat...)

söndag, oktober 05, 2008

Ljuva, klara oktober

Autumn is a second Spring when every leaf is a flower.
(Albert Camus)

Efter en vecka i högt tempo är det underbart att koppla av med en lugn hösthelg på landet. Bjuder här på helgens härligaste höstbilder och önskar en skön söndagseftermiddag och en fin ny vecka.