tisdag, november 25, 2008

Adventskrans


Nu har jag bundit mitt livs första krans. Ikväll har jag varit på adventskransbidning tillsammans med några goa arbetskamrater och detta är vad jag kom hem med. M sa att den var fin. Jag tyckte det gick bra med tanke på att jag inte trodde jag kunde göra en över huvud taget.

Jag valde att inte överpynta den, jag tyckte det räckte så här. Det är en silvertråd virad runt också men det syns nog inte så bra på mina dåliga kvällsbilder. Men jag kunde inte vänta med ett foto, ville visa nu! Lite stolt är jag ändå...

Musen fick en fin utsiktsplats fast bara tillfälligt, till helgen hänger jag nog ut kransen på dörren. Lite pynt kan aldrig skada en trappuppgång!

söndag, november 23, 2008

Lussekissar & snögubbar

Det bidde några lussekatter igår. Jag tror aldrig jag bakat dem så här tidigt något år, men ska man hinna med allt som ska göras före jul gäller det att man börjar i tid. Nästa helg är det pepparkaksbak, helgen efter det julgodisdags och helgen efter det julmarknad som jag måste se till att sy lite vovvsingar till.

De nybakade lussekatterna ligger i den fina brödkorgen mamma hade med sig till mig i fredags. Den har redan använts flitigt i helgen. En mycket uppskattad present till en som gillar snögubbar från en som inte gör det...

En vecka kvar till första söndagen i advent och jag passar på att önska en trevlig vecka!

lördag, november 22, 2008

Jag fick ett paket

När M och jag möttes upp på stan igår efter jobbet hade han en påse med ett paket till mig. Han hade hittat något som jag bara måste ha, som det stod mitt namn på. När vi kommit hem och drack vårt efterlängtade kaffe öppnade jag paketet och möttes av två söta, glada små ansikten. Två tomtenissar! Så himla söta och extra glad blev jag för att de var en present från min älskade M. Roligt var också att jag direkt reste mig ur soffan för att placera nissarna på bänken intill teven och M sa att det var precis där han hade tänkt att de skulle stå...

Så fick vi finbesök av min mammis, pappis och vovvis. Och då fick jag mer presenter. Inte nog med att far min lagat min bil - jag fick ett sött köksset med snögubbar också. Nu är här mörkt men jag ska försöka komma ihåg att ta en bild imorgon.

Dagen idag började behagligt. Vi sov länge och sen blev det frukost med te och ugnsbakade baguetter. På frukosten följde en kall men härlig vinterpromenad med snöknarr under fötterna - och sen in och dricka kaffe! På eftermiddagens schema står förutom lite mat lussekattsbak. En vecka kvar tills vi är inne i advent...

Med önskan om en underbar helg!

onsdag, november 19, 2008

Det ska bli fint till jul...

...sa en glad liten tös som hjälpte sin pappa att städa garaget. Hon städade så bra att han fick leta länge efter sina saker...

Det har gått några år sedan dess. Fint ska det förhoppningsvis bli även i år. Idag kom mitt efterlängtade paket från Ellos (det tog dem 2 ½ vecka att leverera den här gången) innehållande två underbart mörkröda linnegardiner som ska hängas upp i sovrummet lagom till första söndagen i advent. Då ska jag också bädda med nya juliga påslakanen.

Idag shoppade jag lite mer juligt till sovrummet. Det bidde ett god jul-kuddfodral på Village. Passade även på att köpa fyra nya glasunderlägg som jag tänkte passar perfekt till glöggmuggarna. Jag köpte fyra vita stjärnor.

(Båda bilderna lånade från Village)

Nu har mer än halva arbetsveckan gått och till helgen har jag tänkt hugga i med lussekattsbak. Saffran är redan inhandlat!


söndag, november 16, 2008

Kul med kottar

(bilder lånade från country living)

Naturen bjuder på de allra vackraste dekorationerna. Så här kan man göra med kottar. Fint, visst?!

torsdag, november 13, 2008

En mus i vårt hus

(bild lånad från Countrystyle)

Härom kvällen frågade mamma
mig lite försynt på msn om jag skulle beställa något från Countrystyle snart. "Jag vet inte", svarade jag, "har inte funderat på det". "Men du kan väl kolla där för där finns ett ljusfat jag behöver till mina adventsljus, jag MÅSTE ha det" skrev mamma. Snacka om habegär, eller hur? ;-)

Så igår beställde jag från Countrystyle. Jag skulle egentligen inte ha något själv, men man vet ju hur det brukar gå med "egentligen". En styck väldigt söt mus flyttar snart hem till oss! Och mamma får sitt ljusfat - julen är räddad!

onsdag, november 12, 2008

Jag längtar...


Ett foto från förra julen får mig att längta såå efter vad som komma skall. På söndag är det två veckor kvar till första söndagen i advent - då jag kör igång med julen på allvar! Jag vill helst inte tjuvstarta men jag ska erkänna att M och jag tjuvstartade lite ikväll. Med glögg.....

[Tillägg lite senare: och nu har jag tjuvstartat julen här på bloggen fast jag skulle väntat till advent...men va sjutton!]

söndag, november 09, 2008

Russin ♥ och Mandel ♥

Julen närmar sig med stormsteg och jag har börjat sätta fart med juldjuren. Idag har två pepparkaksvovvar kommit till. Russin ♥ och Mandel ♥ heter de. De är båda lediga för adoption i djurbloggen (som för övrigt har blivit lite julpyntad).

Trevlig söndagskväll!

onsdag, november 05, 2008

Design: Hanna Tonek Bonnett

Min fina rara tekopp som jag köpte av Hanna Tonek Bonnett på julmässan på Gränsö slott. Där har hon en av sina studios - den andra har hon i London. Inte ens 30 år gammal är hon redan en framgångsrik designer och keramiker och har sålt vaser till självaste Mick Jagger - och nu en tekopp till mig...

"Inte helt perfekta men lätta att tycka om" stod det på en liten skylt på en hylla i ateljén på Gränsö. Det håller jag med om. Min rara tekopp är så kallad andra sortering men jag tyckte om den på direkten.

Ett julklappstips är en sådan här tekopp, då jag gärna kan tänka mig fler...

måndag, november 03, 2008

Skärgårdsjul på Gränsö slott

Julmässornas tid är här. I helgen var jag på efterlängtat besök hos föräldrarna och då stundade såklart den årliga julmässan på Gränsö slott i Västervik. Vi handlade fudge-strutar från Mariannelunds karamellkokeri, hunden samlade tappade korvbitar i gruset och kylan bet i kinderna. Härligt!

Något mer än karameller följde med mig hem, något jag får visa en annan dag. För som alltid går tiden mycket fortare än jag tror.. vips så är det väl julafton!