söndag, maj 31, 2009

Kvällspromenad en lördag i maj

Klarblå himmel. Sjövind. Transkrik. Hundkexkantad byväg. Klappa varmlena hästar. Grilldoft. Överblommade maskrosbollar. Gloende tjurkalvar bakom gärdsgård. Hundgodis i fickorna och koftan över armen. Snart är det juni...

måndag, maj 18, 2009

Välkommen, Albin!

En lång tids sökande är över och nu är Albin här. Albin har precis det jag vill ha. Han är svart, har en perfekt diameter, är hoppfällbar och flexibel. Idag blev Albin äntligen invigd. Vem hade trott på morgonen, då vi åt frukost och såg regnet ösa utanför fönstret, att vi skulle kunna sitta ute och fika på balkongen när vi kom hem?

Albin, som kommer från Åhléns (ja, mamma, jag drog klubbkortet!) finns också som stolar och även i vitt.

söndag, maj 10, 2009

Skogspromenad

Att vandra i skogen. Att upptäcka nya områden och fantastiska gamla träd. Att finna pluttesmå söta rosa blommor i form av små klockor. Att glömma tid och vardag. Att höra bilarna på avstånd men känna det som om man befinner sig i en annan värld. Att inte behöva tänka längre än till sitt nästa gummistövelsteg. Att bara vara. Vi två.

lördag, maj 09, 2009

Det börjar likna nåt

Balkongen börjar få lite liv igen. Har skurat lite idag, plus inhandlat ny balkonglåda och murgröna. Hittade fina stolsydynor på Hemtex i veckan, så nu kan vi sitta mjukt! Kvar återstår att införskaffa en likadan balkonglåda till - så bra som det blev måste vi ju ha två! Fyra till små krukor murgröna väntar på plantering. Sen ska vi bara hitta ett lämpligt bord också. Letade hela förra sommaren utan resultat. Det får inte vara för stort - eller för dyrt. Då skriker smålänningen i mig!

Idag har det regnat och varit solsken om varannat. Snart får det bli en varm dag igen så vi kan fika på balkongen och dricka kaffe ur de fina Sagaform-muggarna från inlägget nedan. Jag fick nämligen dem i födelsedagspresent av uppmärksamma och fantastiska yngste storebror och N! Eftersom de stackarna tillbringade min födelsedag (och en hel månad faktiskt!) på Bali fick de fira mig i efterskott - men lika glad var jag för det!

söndag, maj 03, 2009

Picknick!

Jag älskar picknick. Det spelar ingen roll om det är planerad picknick med väska och filt eller spontan kopp kaffe vid bilen på ett industriområde - myskänslan uppstår alltid av Bragokex med choklad och rykande kaffe ur färgglada melaminmuggar.

Om jag söker i minnet behöver jag inte leta länge innan jag lätt kan plocka fram flera lyckliga picknick-stunder. Säg vinterpicknick i bilen vid Törnsfalls kyrka och jag tänker genast på förkylt fnitter med yngste storebror. Säg sommarpicknick på industriområde i Kalmar och jag tänker på än mer fnitter och konstiga bullar. Eller säg Villa Gransholm och jag tänker på fullpackad picknick-korg, tokiga tanter och kaffetermos som höll värmen i ett dygn.

Årets första picknick hölls igår, på parkeringen till Fagerhults plantskola i Hagshult. Kaffe smakar aldrig så gott som då, när man är full av frisk luft och intryck och får avnjuta det i gott sällskap. Förra året inhandlade jag pastelliga kaffemuggar från Rice, i år är jag sugen på att utöka picknick-verktygen med Parrot-muggar från Sagaform. Jag såg dessa igår men blev sådär småländskt snål. Kanske om jag ser dem igen att jag slår till...

lördag, maj 02, 2009

Gröna maj, välkommen!

Hur mysig en ryamatta än kan vara, blir den ändå efter ett tag ganska vidrig. När då gårdagen visade sig bli stora vårstädardagen hos oss tyckte vi det var lika bra att köpa en ny matta. M åkte till Ikea för att inhandla en rullgardin till vårt soldränkta sovrum och valde då även ut en fin grön matta till vardagsrummet. 249 spänn kändes helt okej! (M & P; tack för lånet! Vill ni ha tillbaks ryamattan?!)