torsdag, juni 18, 2009

Glad Midsommar!

Jag är en statistiknörd. Bland det roligaste med att blogga och ha hemsida är att kolla statistiken. Kolla loggen; vad som söks efter, vad som läses mest. Och den här veckan avslöjar min statistik att många satsar på att göra en Pavlovatårta till midsommar. Många har trillat hit genom att söka efter receptet på Google. Jag har nämligen en gång bloggat om denna ljuvliga tårta här.

Tårtan på bilden är sedan länge uppäten, den serverades på mitt födelsedagskalas i slutet av mars. Men nu är det juni och midsommarafton imorgon så jag vill önska alla som läser en riktigt Glad Midsommar!

onsdag, juni 17, 2009

Nu är den här!

Idag vid lunchtid kom den. Soffan. Rummet blev ett helt annat; högre och längre. Softare. Snyggare. Nu behöver bara tavlan flyttas ner, bokhyllorna slängas ut, fåtöljerna omplaceras, Dracenan adopteras bort. Och så vore det faktiskt snyggare med ett soffbord i ek istället.

Ja, vi har en hel del planer
på omorganisering då vi känner att det blivit lite trångt. Men nu när vi bestämt oss för att bo kvar tänker vi göra det bästa av situationen. Högst upp på min att-göra-lista: rensa källarförrådet!

Bilden visar en begränsad del av vardagsrummet då resten ser ut som hej-kom-och-hjälp för tillfället.


lördag, juni 13, 2009

Ett minne blått

Klockan tolv idag hämtade vi ett hyrsläp på den lokala macken. En och en halv timme senare lämnade vi tillbaka det igen - en soffa fattigare. För idag var Stora-demolera-soffa-dagen. Hela veckan har vi varit lite bekymrade över hur vi skulle bli av med det blå åbäket. Men med yxa, såg och lite jävlaranamma kunde M snabbt dela upp soffan i lämpligt antal delar för att vi skulle klara av att bära den från tredje våningen. Aldrig att jag hade trott att det skulle gå så smidigt!

Så nu sitter vi här i varsin fåtölj och studerar vårt numera luftiga vardagsrum. På onsdag ska nya soffan komma - förhoppningsvis inträffar inga förseningar!

söndag, juni 07, 2009

Ny byrå

Min gamla byrå höll på att ramla sönder, dessutom började det bli väldigt trångt i lådorna. Därför har vi i helgen bytt ut den gamle trotjänaren. Jag tycker den nya svartbruna utgör en snygg kontrast till allt det vita. Är mycket nöjd, med andra ord!

Det är fler nya möbler på gång. Den 17:e väntar vi hem vår nya soffa. Vad jag längtar! Dessutom har vi sett ut en ny tevebänk; allt för att på allvar baka ihop våra gemensamma behov i en lägenhet som jag från början satt min prägel på. Jag vill inte avslöja för mycket än men jag kan säga att det är svart som gäller!