fredag, juli 31, 2009

Pudde the old man

Det här är Pudde. Min mamma stickade honom åt mig när jag var sådär fem år i mitten på åttiotalet. Namnet Pudde fick han då jag tyckte att han såg ut som en Ludde men det namnet var redan upptaget av en av mina mjukishundar. Då blev det Pudde. Väldigt logiskt, eller hur?!

Från början hade Pudde andra ögon. Men en dag kom mamma på att hon behövde Puddes knappögon till ett klädesplagg hon skulle sy. Då fick Pudde ett par tillfälliga guldiga knappar till ögon istället. Guld! Kan det bli bättre? Som synes har Pudde än idag kvar sina vackra guldiga ögon. De är ju hans!

Mamma brukar skratta åt Pudde. Han är ju liksom hennes skapelse och som alla skapare är hon kritisk. Jag älskar Pudde. Han har charm. Han är min gamle vän som kom till världen för min skull. Pudde, the old man.

Har du en Pudde, en gammal vän som följt dig? Berätta!

onsdag, juli 29, 2009

Nytt ljus

Vi försöker se saker och ting här hemma i ett annat ljus och vad passar då bättre än en ny ljusstake och nya lampskärmar? Ljusstaken fyndades på hundramilaresan och lampskärmarna köpte jag på ILVA.

Nu vet vi äntligen vilket soffbord vi ska byta till och kanske, kanske vilket förvaringsskåp vi ska ersätta bokhyllorna med. Spännande!

tisdag, juli 28, 2009

Hundramilaresan

Förra veckan åkte M och jag iväg. Första stoppet var helt spontant och blev i Medevi brunn där vi hade picknick på en filt i gräset. Solen sken och förbi på grusvägen intill de gamla vackra husen puttrade en öppen 30-talsbil.
Vidare norrut åkte vi och vips så åkte vi igenom Dalaporten i Grängesberg och undertecknad var troligtvis längre norrut i detta land än hon någonsin varit tidigare.

Vi besökte Falun - gruvan förstås och så omtalade butiken Gruvgatan 13 och ett härligt spontant besök på Blue Corner (supercharmig butik med gamla möbler och inredningsdetaljer!).

I Rättvik fikade vi på supermysiga Södergårdens café på Storgatan, besökte Furutorp som var mycket mer i min smak än Gruvgatan i Falun. Rättvik blev vår vändpunkt och bilen rullade återigen söderut. Vi susade förbi Leksand, stannade på Clas Ohlson i Insjön. Några hundra meter innan vi svängde in "hemma på vår gata" slog trippmätaren över på noll. Vi hade åkt hundra mil exakt!

måndag, juli 20, 2009

Hur man blir av med en skrivbordsstol på sju dagar


Så skrev jag på en bit kartong, lade den på min skrivbordsstol som jag ställde utanför tvättstugan. Källarförrådet var storstädat och stolen, som stått där i några år, behövdes liksom inte. Lite lat var jag kanske men om någon annan i huset kunde ha glädje av stolen var det ju smidigt. Jag gav det till helgen därpå - stod den fortfarande kvar då skulle jag köra den till Myrorna.

Det tog ungefär en vecka, sen var stolen borta! Hur smidigt som helst! Jag blev av med en börda samtidigt som en granne gjorde ett fynd. Man behöver inte ens boka bord på loppis, behovet kan finnas närmare än man tror!

tisdag, juli 14, 2009

Ny läshörna lagom till semestern

Igår firade M och jag vår första semesterdag tillsammans (han har dock varit ledig en vecka före mig). Och firade gjorde vi besked! Först dammsög han, sedan bar vi ner min väldigt söta men opraktiska shabby chic-byrå till källaförrådet i väntan på bättre tider.

Sedan var det dags att sortera lite böcker (grupp 1 för de som vi vill ha tillhands för att läsa, grupp 2 för de som vi kanske kan komma att behöva och vill ha något sånär till hands och så sist grupp 3 för de böcker som vi inte ens visste att vi hade - de hamnar i källarförrådet).

Så fick den efterlängtade läshörnan äntligen börja ta form. Golvlampan i samma modell som våra sänglampor inhandlades tidigare under dagen och placerades ut tillsammans med en av de två fotöljer jag fått av farmor & farfar. Tillsammans med en gammal trälåda ställd på högkant - bord och bokhylla i ett! - var det klart. En läshörna i sovrummet. Jag njuuuter!