söndag, augusti 30, 2009

Orden och jag

Jag har hittat dem igen. Orden. Vi umgås igen. Vi skriver berättelsen igen. Vi har kommit en bra bit ju. 20 885 ord. Vi vet ju vad som ska skrivas. Det är bara att fortsätta - orden och jag.

"May I never miss a sunset or a rainbow because I am looking down" står det här ovan. Jag vet inte vem som skrivit det men jag lekte på Wordle och skapade ordbilden. Det är så sant. Man vill inte missa något bra bara för att man tittar åt ett annat håll.

Jag vill inte ångra att jag aldrig skrev klart. Så nu jäklar. Läshörnan vi fixade i ordning i juli har fått bli skrivhörna - jag har ändå inte ro att läsa andras ord, jag vill skriva mina egna. Är jag frånvarande vet ni varför.

söndag, augusti 23, 2009

Big Love

Igår var jag på 20-årsfest och till födelsedagsbarnet hade jag med mig en blå glass-skål från Alessi. Jag sprang på den tidigare i veckan och föll direkt för de klara färgerna och den hjärtformade skeden. Och eftersom 20-åringen helt klart är en blå tjej var det inget tvivel om vilken färg hon skulle ha. Finns även i gult och rosa, så att det går att ha ett helt set om man vill bjuda på glassfest. Mums!

söndag, augusti 16, 2009

Minus bokhyllor plus buffé lika med fint

I veckan la jag ut mina vita bokhyllor på Blocket och blev av med dem på bara några dagar. Passande nog kom vår beställda buffé samtidigt så vi har kunnat fixa i ordning i vardagsrummet. Hela sommaren har jag längat efter detta!

Det blev luftigare och skönare - och blev så fint med ek. Kvar på vår önskelista står nu endast ett soffbord i ek, och vi vet precis vilket vi vill ha..

lördag, augusti 08, 2009

Tax så mycket

Idag blev jag kär. Det var inte alls meningen. Men så satt han bara där, med sin svarta blanka "päls" och nos. En liten tax. Verkar vara väluppfostrad och rumsren. Passar bra för oss just nu!

fredag, augusti 07, 2009

Burk för godisgrisar

Den här söta plåtburken fick jag av M härom dagen. Än så länge har jag inte stoppat något i den men visst passar den bra till godis? Visserligen har jag väl visat på att det inte direkt finns brist på godisskålar av olika slag i vårt hem - men vissa saker kan man bara inte få för många av.

Ha en härlig helg i värmen!

torsdag, augusti 06, 2009

Glasigt värre

I sommar har M och jag besökt inte mindre än tre olika Iittala Outlets. Vi är nog lite tokiga. Det började med att vi trillade in i Insjön där ingen av oss dock handlade något. För min egen del berodde det faktiskt på att jag blev så överväldigad att jag inte kunde bestämma mig för något.

I förra veckan passade vi på att göra ett besök i sommaroutleten i Västervik tillsammans med mina föräldrar. Då fyndade jag den ljusblå lilla Mariskålen för 99,-.

Igår var det dags för Borås tillsammans med M:s föräldrar. Jag blev kär i de randiga ovala skålarna från BodaNova och delade på en förpackning med A. Visst är de härliga?!

måndag, augusti 03, 2009

Drömmen om en egen postlåda

Jag älskar att få saker med posten. Kanske är det därför som det är så frustrerande med brevinkast. Visst är det underbart om man mot all förmodan råkar vara hemma och vara sjuk och slipper gå ut för att få sin post - såvida den inte överstiger 30mm i tjocklek förstås! Då får man istället en söt liten lapp som talar om att ditt för stora brev finns att hämta på ICA. Hade jag haft en egen postlåda - med medföljande hus, förstås! - hade jag fått brevet direkt i min egen låda. Vilken dröm!

I skrivande stund fick jag ett sms från Posten. Mitt paket från Ellos finns att hämta på ICA. Ett paket innehållande höstkängor hade förstås aldrig gått ner i min postlåda!

Igår beställde jag en prenumeration på Allas. Jag vill unna mig något lättsamt och trevligt den kommande hösten. Lite korsord och trevliga bilder och blädder. Något tunnare än 30mm som dimper ner på hallgolvet och som man halkar på när man kommer hem från jobbet med regnblöta löv under skorna. Något som inte kräver, bara erbjuder och tvingar mig till lite stillhet. Det kan behövas!

söndag, augusti 02, 2009

Utflykt till 50-talet

foto: www.fiket.se

Igår skulle M och jag åka till en av stans möbelaffärer men den visade sig vara stängd. Istället började vi köra norut i jakt efter loppisar. Vi hittade snart en, svängde in på en bondgård men stannade inte så länge då de inte hade något av värde enligt oss.

Vi fortsatte norrut på den gamla landsvägen och hamnade så småningom i Gränna - vi och alla andra sommarturister. Fikasugna parkerade vi bilen och gjorde först ett besök på Grenna Antik där jag hittade en vacker stor skål på fot i pressglas (men lyckades låta bli att slå till pga platsbrist).

Sedan pep vi in på Fiket och upptäckte att vi klivit rakt in i 5o-talet! Schackrutigt golv, teakmöbler, virkade små dukar, gamla kaffekoppar upphängda i luften och en vägg full av foton. Det var verkligen en charmig pärla som vi inte upptäckt förrän nu. Men bättre sent än aldrig, sa vi. Så har du vägarna förbi tycker jag absolut att du ska ta en kopp kaffe på Fiket!