måndag, september 28, 2009

En varm filt för en frusen själ

Bild lånad från Inredning etc.

Vättervinden sveper in över stan och regnskurarna avlöser varandra. I receptionen på jobbet sitter jag och min ljusblå kaffekopp. Det är måndag förmiddag och det är fikarast. Men det var min tur att sitta i växeln så här sitter jag och fryser. Jag har knappt sovit någonting i natt. Jag vet inte riktigt varför.

När oktober närmar sig vore det skönt med en ny filt. Inte för att det direkt råder någon brist på sådana där hemma. Men en rejäl ullfilt med vackert mönster skulle passa perfekt i soffan. En helt annan lyx än de vanliga fleeceplädarna. Eller vad säger du, mamma?

lördag, september 26, 2009

Saker som gör mig glad

Skrivandet går sakta men rätt så säkert framåt. Producerade tusen ord i tisdageftermiddagens höstskymning, med levande ljus och David Grays stämma i M:s finfina högtalare. Inspirationen blev snabbt på topp och tankarna var långt före fingarnas hysteriska hoppande bland tangenterna. Men slutet på det kapitlet kom och jag var mer än nöjd.

Efter en kort resa i jobbet njuter jag av en myslördag hemma. Länge hade M och jag gått och sneglat på de svarta satinlakanen på Hemtex oxh på en lunch härom veckan gick jag och slog till. Med mig kom också en underbar ljuslykta i turkos - den rosa köpte jag till någon dag senare. Passar perfekt till våra färgglada kuddar i soffan!

Den lila skålen såg jag i en Allas-tidning och en annan lunch hamnade jag helt plötsligt på Indiska och bordet där skålarna stod. "Hur många godisskålar får man ha? Finns det någon övre gräns?" frågade jag lilla mamma samma dag. Hon svarade snabbt och övertygat att någon sådan gräns finns absolut inte! Så dagen därpå gick jag återigen till Indiska, med mammas ord i huvudet, och köpte min femtioelfte glasskål. Nu står den här på soffbordet, full med lördagsgodis, och kaffedoften sprider sig från köket. Trevlig helg!

lördag, september 19, 2009

En dos sött

Skärmklipp ur U2:s musikvideo

Från gårdagens fruktansvärda kök till något supersött: U2:s video till låten I'll go crazy if I don't go crazy tonight. Jag blir så där ledset lycklig av de storögda tecknade figurerna och deras värld. Titta själv - här.

fredag, september 18, 2009

Sveriges grymmaste kök?

Checka in detta grymma kök... fler intressanta färgval från en svunnen tid finns att avnjuta, klicka här. Oh my, oh my!