lördag, oktober 24, 2009

Focuserad

Efter att ha skuttat omkring i stelopererad 90-talsbil utan finesser har jag nu tagit steget in i 2000-talet. Det går inte nog beskriva känslan. Antispinn och radiovolym som kan styras från ratten är skithäftigt men härligast är kanske ändå det faktum att det finns mjuk fjädring, inga nersuttna säten, ingen pöl med vatten vid förarstolen, och en fläkt som gör att jag slipper sitta som en krokig gammal tant för att kunna se något ut genom det lilla klara hålet längst ner på rutan. Nu väntar min fina Ford Focus på en omgång nya vinterdäck och lite ompyssling av min underbare far - sedan kör vi!

lördag, oktober 17, 2009

Från grå mus till färgälskare

När jag var liten var jag blyg, tyst och beskedlig - talade bara när jag blev tilltalad. Med åren blev jag allt mindre blyg men klädde mig aldrig i något uppseendeväckande och definitivt inte i några starka färger. Det har också speglats i hemmet. De vita väggarna ackompanjerades länge av en tryggblå tygsoffa och snälla pasteller. Givetvis har jag tyckt att saker med färg varit snygga - men inte kan väl lilla jag ha sådana färger?!

Jag har alltid önskat få en färganalys. När jag för över ett år sedan började på mitt nya jobb fick jag veta att en kollega är färganalytiker. En bisterkall februarimåndag smet jag på långlunch och blev sminkad som den vinter hon sa att jag är. Snacka om uppvaknande! Den grå musen vågar äntligen sticka ut nosen! Det fantastiska är att jag helt plötsligt ser på mig själv på ett annat sätt, som någon som faktiskt har något att vara stolt över. Mig själv.

Glädjen över uppvaknandet har sedan dess satt sina spår i hemmet. En vit bas med inslag av svart ger plats för många färgbyten. Skrikrosa kuddar pryder nu vår svarta soffa och turkost och lila har blivit stora favoriter på andra inredningsprylar - för att inte tala om dammsugaren som M köpte. Livet är faktiskt roligare med färg!

onsdag, oktober 14, 2009

En sån karl...

Jag är bortskämd. Sist var det kuddfodralet med ugglorna på. Ja, nu är det dags att återigen skryta om min M. Känner du för att stoppa fingrarna i halsen är det bäst du slutar läsa nu. För igår, när han hämtade mig utanför jobbet, låg denna lila maskin i baksätet på bilen.

M vet hur jag hatar dammtussarna i hörnen. Själv hatar han dammsugarljudet. Därför står nu denna lila manick numera i vårt hem. Han valde helt rätt färg - den är så fin att man inte behöver gömma den - och den lyser framför sig så att vi hittar varenda dammtuss i hörnen. Vilken grej. Vilken karl.

lördag, oktober 03, 2009

Uggla lagom

Vissa dagar känner jag mig extra omtyckt. Som när det ligger en kärleksfull lapp på soffbordet eller när jag efter en arbetsdag kommer hem och möts av brinnande stearinljus. Eller som härom dagen när M kom hem med ett kuddfodral med ugglor på - bara för att han vet att jag tyckte det var så fint. Fast ärligt talat får han mig att känna mig så där omtyckt varje dag. Men en ugglekudde gör ju förstås inte saken sämre! ;-)