söndag, november 29, 2009

Välkommen advent

Så brinner återigen det första adventsljuset och ännu en gång förundras jag över hur fort tiden gått sedan sist. För första dagen på länge vräker inte regnet ner, utan himlen är lite högre upp även om novemberdimman ligger tät runt byns bergstopp. Efter en uppfriskande promenad är vi inne igen och njuter av tända stjärnor i fönstren. I soffan myser julgrisen Nougat (hans bror Toffie söker förresten fortfarande ett hem till jul!) Det är första söndagen i advent och väntan på julen har börjat.

onsdag, november 25, 2009

Om jag behövde en gris till...

Bild lånad från Ilva

...skulle jag definitivt köpa en sån här! På insidan kommer jag aldrig bli äldre än fem år men jag har trots det insett att man inte kan köpa en massa saker bara för att de är söta (även om det tog ett tag). Annars skulle jag se till att en sådan här gosegris flyttade hem till mig. Tur kanske att den inte säljs i webbshopen utan bara i varuhusen som ligger alldeles för långt ifrån mig. Men jag kan ju alltid sy en egen - kanske en ny modell som komplement till julgrisarna jag sydde sist?

måndag, november 23, 2009

Snart kommer tomten

Jag försöker komma i stämning genom att titta på bilder från föregående års advent- och jultid. Den här tomten har M firat alla sina jular tillsammans med. Den bor hemma hos hans föräldrar och jag ska erkänna att jag är lite kär i den. Jag tycker den är supersöt. Ska bli kul att återse honom och alla andra kära julsaker i sitt eget och andra hem man besöker kring jul! Får man bara ta och önska sig lite snö snart också, är liiiiite trött på sex plusgrader och spöregn...

lördag, november 21, 2009

Så var årets lussekattsbak här

En vecka kvar till första söndagen i advent och jag fattar inte nåt. Har inga mysiga julkänslor över huvud taget och tycker i ärlighetens namn att julen kommer för tidigt i år. Det känns som om jag inte hinner med.

Ändå har jag varit klok nog idag att inse att det var dags att baka lussekatter - något som gick oerhört smidigt tack vare min kompis assistenten. Minns att jag efter förra årets lussekattsbak låg med härlig rygg- och huvudvärk. Det borde jag slippa imorgon för det här var ju lätt som en plätt!

onsdag, november 18, 2009

Jag är också valskineradEfter 50 minuters köande utomhus fick jag igår bli vaccinerad mot svininfluensan. Jag hade tur för andra har fått köa bra mycket längre eller rent av blivit utan!

Så nu vet ni definitivt att julgrisarna i inlägget nedan är smittfria ;-) om du är sugen på att adoptera.

Filmklippet kommer från underbara julkalendern från 1991: Sunes jul.

onsdag, november 11, 2009

Julgrisarna Toffie & Nougat söker nya hem

Det här är Toffie ♥ och Nougat ♥ - två julgrisar som jag sydde klart igår. De söker nya hem till jul. Väluppfostrade från födseln och givetvis vaccinerade mot svinfluensan!

Kika in i min adoptionsblogg för att se mer av mina djur. Vill du adoptera Toffie ♥ eller Nougat ♥ är du välkommen att maila mig.

Uppdatering 2009-11-21: Nougat är adopterad.

söndag, november 01, 2009

Hösthelg på landet

November. Marken är täckt av färgglada löv, himlen är grå. Päronen hänger krampaktigt kvar i trädet trots att löven sedan länge fallit. I brygghuset står fågelskrämman och tittar ut genom fönstret, hon har långledigt nu. Vovven och jag prasslar i löven. I verkstaden kränger far däck och balanserar vinterhjulen som ska på min nya bil. Om en månad får vi tända första adventsljuset...