lördag, januari 30, 2010

Nostalgi

När jag var liten hade jag med mig den här lilla kudden överallt. Jag minns en julaftonsmorgon när vi som vanligt skulle åka till farmor och farfar och jag glömde min kudde hemma på köksstolen. Det var en förtvivlad julafton.

Till kudden finns flera olika örngott med gulliga mönster. Särskilt tyckte jag om örngottet på bilden, där sköldpaddan nere i högra hörnet alltid fångade min uppmärksamhet. Det är roligt att ha kudden kvar - snacka om nostalgi. Och visst är tyget otroligt charmigt!

torsdag, januari 28, 2010

Det blir aldrig som man tänkt sig

Det blev inget jobbat idag. Det blev ett besök på vårdcentralen istället. Och en veckas sjukskrivning. Det var inte vad jag hade tänkt mig. Som plåster på såren (haha!) passade jag på att köpa med mig en sådan där fin husapotekslåda när jag var på Apoteket. Apotekstanten blev så glad när jag frågade efter lådan och gick genast och hämtade en. Jag vet dock inte riktigt var den ska stå för den får knappast plats i badrummet. Men fin är den!

onsdag, januari 27, 2010

Ful lampa & snorfabrik

Efter att, mycket framgångsrikt, ha drivit snor- och slemfabrik i en veckas tid ska jag återvända till jobbet imorgon. Produktionen fortgår fortfarande men i något smärre skala. Förhoppningsvis är en nedläggning nära. Det är i alla fall det jag och Herr Bisolvon arbetar för.

Mamma, du var nästan mer nyfiken på den gamla fula lampan än de nya ;-) Så här kommer en bild för att friska upp ditt minne. Kram i snöovädret!

söndag, januari 24, 2010

Nytt år - nya begär

Bild från Ellos

Visst kan jag (bort)förklara
mitt begär med att fönsterlampan i köket faktiskt skriker 90-tal och dessutom är färgen på skärmen fult avskavd. Därför har jag just klickat hem två stycken fönsterlampor från Ellos till vårt kök och sovrum. Nu får vi bara hoppas att de är lika snygga som det ser ut på bilden. Det är ju det man aldrig vet...

lördag, januari 23, 2010

Drömma kostar ingenting

(Alla bilder från mäklaren Pontuz Löfgren)

Nys, snor, host och slafs. Det sammanfattar mitt allmäntillstånd ganska bra just nu. Då är det skönt att kunna drömma sig bort på Hemnet. Det är en av M:s och mina favoritsidor på nätet. Ju finare hus, desto högre priser - men att drömma kostar ju som sagt ingenting. Detta fantastiskt vackra hus som vi båda föll för ligger söder om Kalmar. Se mer av det här.

söndag, januari 10, 2010

Kulinarisk upptäcktshelg

Ute är mörkt och kallt men i vår lilla tvåa har ugnen hållit oss varma i helgen. M hade snappat upp ett pastarecept med pecorino-ost från Italien som han ville testa igår. Detta ledde till en ny insikt för oss båda: vi gillar inte pecorino-ost. Jag tror det heter Pecorino för att det smakar peck. Så efter kvällspromenaden sköt vi in en äppelpaj i ugnen istället.

Idag bjöd han på något väldigt gott; ungsrostad potatis och grönsaker och saftig ryggbiff. Håhå vad han kan! Det är riktigt roligt och därför måste jag bara få skryta lite, även om man egentligen inte får det i Sverige ;-).

lördag, januari 02, 2010

Tack, nu är det bra!

Fotat med mobilkamera i M:s föräldrars trädgård

Jag önskade mig en vit jul. Det fick jag med besked. Men nu är det så att det låg redan sådär 20 cm på marken och sedan igår har det kommit 25 cm till. Och det vräker fortfarande ner. Tur att det är kallt så snön är lätt att skotta - dagens motionspass avklarat! Sen var det underbart att komma in till en varm dusch och glögg.. mmm!

Vi hade tänkt ta oss en tur till Falbygdens Ost idag men det fick vänta. Inte vågar vi ge oss iväg de dryga fyra milen hem heller utan vi stannar nog insnöade hos M:s föräldrar en dag till. Det är skönt när man inte måste ge sig ut - då är det förstås riktigt vackert att sitta inne och titta ut! Hoppas du kan göra detsamma!

fredag, januari 01, 2010

Gott Nytt År!

Nu är 2010 här och säkert kommer det ta ett bra tag innan man vänjer sig vid att skriva rätt datum. Vi firade in nyåret hos M:s föräldrar, med kycklingpaj och efterföljande pannacotta med rårörda hallon och till kaffet bjöd M på fyllig chokladkaka och hemgjord citronglass. Mums!

Nu håller vi tummar och tår
för att 2010 ska bli ett bra år!