tisdag, februari 23, 2010

Minnesvärd design

Jag minns en sådan här skål från när jag var liten. Den fanns i vår sommarstuga och den var förstås gammal redan då. Carl Harry Stålhanes keramikserie Entré (Rörstrand) tillverkades i slutet av 1950-talet - sådär tjugo är innan jag föddes. Härligt att vackra saker bevaras så att efterkommande generationer också får njuta.

Min skål hittade jag på Tradera härom veckan och då kom mamma på att den gamla skålen från sommarstugan nog finns i deras hus. I köket på andra våningen såklart - där har ju andra fina fynd gjorts! Så med andra ord finns minnet från barndomssomrarna bevarat det också - den visade sig dessutom vara en storlek större och med gul glasyr. Tänk att en skål kan fastna så i ens minne - då vet man att man gillar designen!

söndag, februari 21, 2010

Finn bilen!

Sugen på att ta den här bilen till jobbet måndag morgon? Jag är glad att det inte är min bil på bilden, kan jag säga - även om det var en del jobb att hitta min också. Tur det är nära till busshållsplatsen!

tisdag, februari 16, 2010

Lycka III

Äntligen! Som vi har väntat! Varenda dag den sista veckan har jag gått och glott på den största orkidéknoppen och tänkt att snart, snart slår den ut. M har gjort likadant. Vi trodde den skulle slå ut i helgen, igår hade kronbladen börjat vika sig lite utåt. Så idag när jag kommer hem och blir lite lagom tjurig för att min fina sak jag köpt på Tradera inte kommit med posten än, så möts jag av detta! Kan man bli annat än överlycklig?! Trots denna bistra vinter kommer nytt liv!

lördag, februari 13, 2010

Kakao

Med kakao kan man göra mycket; varm choklad, kladdkaka, chokladmuffins eller som jag just gjort; negerbollar. Kakao är en sådan där ingrediens som man alltid har hemma och då måste man ju förstås ha en fin burk så att inga äckliga kryp får för sig att krypa runt i den (been there, done that! eller inte jag, utan krypen!).

Jag har länge sett mig om efter en fin gammal kakaoburk så jag passade på att önska mig en i julklapp. I fall mor och far händelsevis skulle stöta på någon på loppis eller så. Men de behövde inte ens ge sig iväg på loppis, det visade sig att de hade en i köket på övervåningen! Så glad jag blev!

onsdag, februari 10, 2010

Herr Uggla är ny i gänget

I helgen började jag piggna till efter en rejäl förkylningsomgång. I fredags kväll ritade jag ett nytt mönster som resulterade i Herr Uggla. Skulle du känna att det saknas en uggla i ditt hem - eller någon annans hem också för den delen - är det bara att klicka här. Eller om du hellre vill ha en vovve, en gris, en kisse eller en apa...

söndag, februari 07, 2010

Gammalt är grymt


Bilder lånade från Auktionskompaniet

Man blir ju helt sjuk av att sitta och titta på auktionssiter på nätet. Om man bara hade ett stort hus med stora ytor där man kunde placera ut vackra möbler som de här. Jag skojade med M om att jag slänger in ett bud på den där dragkistan från England. Vi kan ju alltid ha den som matsalsbord, det har vi ju inget... och jalusiskåpet passar ju helt perfekt för inkommande post, tidningar och räkningar. Eller hur?

fredag, februari 05, 2010

Soffmys

En go filt kan man aldrig få för många av. Min gosiga lila filt fick jag i julklapp av mor & far. Perfekt när man är hemma och är sjuk eller bara till mys. Och färgen piggar upp så här i allt det vintervita!

onsdag, februari 03, 2010

Lycka II

Kommer du ihåg min orkidé som gjorde mig så lycklig i början av december? Så här såg den ut då. Idag ser den ut så här! Nu måste det ju bli några blommor, eller hur?

måndag, februari 01, 2010

Husdrömmar på teve

Bild lånad från TV8

Jag som egentligen inte brukar titta på teve har helt plötsligt hur många program som helst att följa. Den kanal som mest står på hemma hos oss är TV8. Hur många bra brittiska program som helst!

En plats på landet är programmet där programledaren i varje avsnitt hjälper en familj att finna sitt drömhus på landsbygden. Priserna är inte nådiga men charm finns det ofta gott om. Eller vad sägs om ett ombyggt stall med fönster från golv till tak eller en cottage med kraftiga, låga takbjälkar? Har du inte tittat förut så passa på om du har åttan - En plats på landet sänds vardagar kl 20.