onsdag, mars 31, 2010

Till sist

Först sov jag på en madrass på golvet. Sen kom sängen. Och rottingkistan som fick agera sängbord. Några år senare blev mammas brudkista sängbord nummer två. Härom veckan kom våra nya sängar och den gamla såldes på Blocket. Nu har jag monterat ihop två sängbord och äntligen är sovrummet så där vuxet, symmetriskt och enhetligt som jag drömt om. Men det tog ett par år att hitta rätt.

Sängbordet Sörum finns på Ikea och kostar 499,-

torsdag, mars 25, 2010

En bonde i vår kyl

Jag handlade lite mjölk på vägen hem från jobbet och brast ut i ett skratt när jag ställde in den i kylskåpet här hemma. För vem ler stort mot mig på mjölkpaketet? Jo, bonden i byn där mina föräldrar bor! Och tänk, nu har han hamnat i vårt lilla kylskåp 16 mil bort. Det trodde han nog inte när han var liten att han skulle sitta och le i folks kylskåp. Lite kul, faktiskt.

lördag, mars 20, 2010

Sängdags

Vi fortsätter vårt förnyande här hemma. Dags för ny säng har det verkligen varit länge. För några veckor sedan gjorde vi slag i saken och nu i veckan levererades våra nya sköna sängar. Nu ska här sooooovas....

Foto: M

torsdag, mars 11, 2010

Premiär

Då var det premiär för två saker. Det första att jag skriver här för första gången - M vid tangentbordet - och det andra är att vår nya mediamöbel kommer ut i offentligheten. Vad tycker ni om den snygg, ordinär eller funktionell? Vilket märke kanske ni undrar och priset kanske kryper fram där inne bland de grå. Möbel kommer ifrån...

...Bonk brak krasch, den kommer från olika ställen. Delar av den kommer från Ikea och en del kommer från K-rauta. Idéen fick jag när vi såg Bestå-serien för första gången men vid det tillfället hade vi inte kommit lika lång fram i beslutsprocessen så då blev det ingen. Nu var det dags och vi spenderade större delen av föregående helg att skruva, olja och åka fram och tillbaka till Ikea för att inhandla delar som missats. Vi gick med gemensam front mot kartongberget och började skruva och vända på Bestå-stommarna och vips så stod den där färdig, nja inte så smidigt gick det nog inte.

Varje gång jag ger mig på delar från Ikea så måste bara några väl valda ord yttras innan delarna sitter ihop. Måndag kväll var den dock klar och vi var för trötta för att börja fylla den. Idag är det Torsdag och det som har hunnit in är en dvd-spelare och PS3, resten gapar tomt. Nu tackar jag för mig och lämnar tillbaka kommandot till ägarinnan.

PS: Lampan är ytterligare en idé från mina grå.

::M::