tisdag, april 27, 2010

Solskensdagar

Vilket härligt väder som börjat dyka upp! Efter förra veckans deppiga snödagar har hoppet återigen väckts inom mig. Igår när jag ut från jobbet blev jag överraskad av den rumstempererade luften och i söndags sken solen så här vackert in genom vårt sovrumsfönster. Den fina vasen fick jag i födelsedagspresent av bror Johan. I love it!

söndag, april 25, 2010

Halvtid

Idag ser pallen ut så här. Då är det bara att bestämma färg. Men på något sätt tycker jag att den är vacker så här. Ingen brådska. Det får ta den tid det tar.

lördag, april 24, 2010

Pallprojekt

När man bor i hyreslägenhet får de stora projekten vänta. Men ett litet lagom-projekt pallar man ju! Kökspallen fyndade mina föräldrar åt mig på en loppis härom sommaren och nu har den stått och flagnat färg länge nog i vårt kök.

Härom kvällen tog jag ut den på balkongen och började skrapa. Nu återstår bara lite skrap och finslip och så förstås att bestämma färg. Jag har visserligen vit färg men det känns nästan för snällt. Hmm, får fundera men det lutar nog åt ett besök i färgaffären!

lördag, april 17, 2010

Bengt & Twigly

Det här är Bengt & Twigly - två nysydda ugglor. Förstfödde Herr Uggla har flyttat in till stan till storebror Johan och nu väntar alltså dessa på nya hem också. Kika gärna in här för att titta mer eller adoptera!

fredag, april 16, 2010

Vart tar tiden vägen?

Fredag igen! Visst är det härligt? I helgen ska jag ta hand om mina krukväxter, städa garderoben, kanske fixa lite på balkongen? Och så har jag två nysydda ugglor som vill fotomodella lite. Här på bild syns M:s klocka som fick ligga modell när jag testade mitt nya objektiv.Vad ska du göra i helgen?

söndag, april 11, 2010

Hundnos-studie

Det går att studera det mesta idag. Något som fascinerar mig är hundnosar. Ibland är de blöta, ibland är de torra. Ibland är de varma, ibland är de kalla. Och så har de ett himla bra luktsinne och även ibland lite dålig smak och luktar på sådant de inte borde lukta på. Som en hyllning till dessa nosar och de underbara djur de sitter på presenterar jag idag denna empiriska studie av hundnosar. Som synes är trovärdigheten i min studie hög då den skildrar en verklighet där nosar sällan är stilla länge nog för att bli klara och tydliga på bild.

onsdag, april 07, 2010

En objektiv present

Då jag inte önskat mig något särskilt till födelsedagen utan snarare bett om bidrag till större saker fick jag just det - flera fina bidrag. Det kändes ungefär som om jag hade min egen välgörenhetsgala. Så tack alla ni som firade mig, nu har jag mitt macro-objektiv!

De vissna tulpanerna var bland de sista resterna av kalaset.

måndag, april 05, 2010

Minnesvärd design II

Här är storebror till min blå skål jag köpte för ett tag sedan. Det var den här skålen jag mindes från barndomens somrar vid havet. På senare år har den förvarats i föräldrarnas andra kök och på min 30-årsdag förra helgen fick jag den. Så påskigt gul som den är tyckte jag den passade alldeles utmärkt att visa denna Annandag Påsk.

lördag, april 03, 2010

Glad Påsk!

önskar

torsdag, april 01, 2010

Helheten

Trots litet utrymme lyckades M och jag få ihop lite bilder på sovrummet. Backar man längst in i ena hörnet eller nästan sätter sig i fönstret får man in så gott som hela sängen i bild. Eller så får man zooma in från köket. Näst på önskelistan står en huvudgavel till sängen men den vi gillade på sängvaruhuset kostar mer än den smakar. Visst kan man spara men en sänggavel får nog vänta tills den dagen vi flyttar från våra 54 kvadrat.

Vill du se bilderna större är det bara att klicka på dem.