lördag, maj 29, 2010

LilaNär jag var hos mina föräldrar förra helgen skickade mamma med mig två små petunior till balkonglådorna. Eftersom jag varit hemma och sjuk så har de fått stå i köket och vänta. Idag slog en av dem ut och vad glad jag blev att se att den var lila. Jag gillar lila. Nu hoppas jag bara att det slutar blåsa snart och blir lite varmt så att man äntligen kan få göra fint på balkongen.

fredag, maj 28, 2010

Min nya klocka ♥M gillar klockor och har en fin liten samling. Så kände jag att det var tid (haha) att jag skaffade mig en ny klocka - för hur kul är det egentligen att alltid behöva rota reda på mobilen bara för att få veta vad klockan är? Min nya klocka kommer från Michael Kors - en man som skapar mycket snyggt (väskor till exempel...).

torsdag, maj 27, 2010

Hallon ocksåSmoothien härom dagen
gav mig mersmak och idag kom jag på att vi har hallon i frysen också. Så jag gjorde en variant med både blåbär och hallon i och vete katten om inte det var ännu godare än blåbärssmoothien. Jag gillar det härligt syrliga med hallon.

Boken Smoothies & juicer är bara en av alla böcker med smoothiesrecept som finns att köpa. Jag köpte boken för under hundralappen för ett år sedan och älskar dess rejäla format och färgstarka fotografier.

Hallon/blåbärssmoothie (1 stor/2 små)
½ dl tinade hallon
½ dl tinade blåbär
2 dl vaniljyoghurt
Mixa!
Garnera gärna med några frysta bär så får du naturliga isbitar
(Vill du ha din smoothie lösare kan du byta hälften av yoghurten till mjölk)

tisdag, maj 25, 2010

SmoothieJag läste
Söta saker om blåbärssmoothie och kom på att det kunde vara något för mig som ju är hemma och är förkyld. Sagt och gjort - en blåbärssmoothie orkade jag släpa mig ut till köket för att göra. Så kom M ett tag senare och sa att jag är alldeles blå om munnen. Ha!

måndag, maj 24, 2010

Förkyld tröstshopping


Produktbilder lånade från Agnes & Nora


Så blev man hemma från jobbet med förkylning igen. Helgen var mysig efter att jag blivit räddad från "min" busshållsplats - firade mors dag lite i förskott och shoppade loss i ett soligt Västervik med mor. Vi hittade en hel del fina sommarkläder innan jag blev hängig och slumrade till på deras kökssoffa före middagen.

Så mellan nysningarna och sovstunderna idag har jag gluttat runt i nätbutikerna. Jag hittade en - för mig ny - butik som heter Agnes & Nora. Där hittade jag denna underbart somriga väska som känns precis som den jag alltid velat ha. Dessutom visade det sig vara sista dagen för ett erbjudande om 20 %. Perfekt! Förhoppningsvis har jag hunnit snora klart tills den kommer med posten!

söndag, maj 23, 2010

Fredagsmys på en busshållsplats vid Stångån


Hur var din fredagskväll?
Själv tillbringade jag en timma eller så på en busshållsplats på riksväg 40 efter att, trots allt, ha lyckats köra dryga 11 mil med ett väldigt glappt hjullager. Till sist lät det dock allt annat än bra och hela bilen vibrerade oroväckande så jag svängde av inte långt från Astrids vackra Bullerby.

Jag tog mig en liten skogspromenad för att utföra vissa behov och hälsade på lite mygg. Rätt trevligt faktiskt - är ju ett tag sedan man såg sådana. Men sedan fick jag nog av dem och satte mig i bilens passagerarsäte - det var lite för läskigt att sitta på förarsidan när bilarna på vägen körde så fort att hela bilen gungade av vinddraget. Så lyssnade jag på lite musik och pratade med M och mamma i telefon - och mamma passade på att varna mig för att det kunde komma läskiga typer och stanna på min busshållsplats så det var bäst jag låste in mig. Kändes bra.

Vid halv tio-tiden kom mina riddare i en svart bil med släp och körde mig och min bil i säkerhet. Idag är det söndag och far min har lagat bilen igen! Så nu ska vi ut och provköra i solskenet. Fantastiskt är bara förnamnet och far är fenomenal!

tisdag, maj 18, 2010

Peony


Så mycket mer
än vad som vid första anblicken mest ser ut som en felstavad engelsk ponny. Pion. Så vacker. Igår firade vi att det är två år sedan M slutade röka. Han hade själv inte riktigt koll på dagen utan blev glatt överraskad när jag kom hem med denna vackra blomma till honom. Den tjejiga färgen gjorde inget alls och tillsammans njuter vi av dess form och ljuva doft. Och givetvis var jag tvungen att föreviga den med kameran.

lördag, maj 15, 2010

Snyggt till köket


I hyreshus
får vi som sagt glädjas över de små förändringarna. Och det gör vi! Igår hittade M denna fina kökshandduk på Granit, och så blev det med ens lite finare i köket!

fredag, maj 14, 2010

Klämfredag i soligt Göteborg

En ledig vardag är det perfekt att dra iväg till storstan för lite shopping, god mat & fika. Så det gjorde vi! Vi åkte från ett mulet men ganska ljummet Småland mot ett soligt och härligt Göteborg. Det blev entrecote på en av Avenyns många restauranger, latte i Nordstan och så en hel del drällande ut och in i en massa inredningsbutiker förstås!

Vi tittade mest men köpte några små saker; hushållssnöre och kökshandduk på Granit, servetter på Lagerhaus och på Bolagret skaffade vi äntligen ett par rejäla kassar för all sortering. No more släpa på trasiga papperskassar!

(Bild: Bolagret)

En härlig dag, helt enkelt! Nu avslutar vi med lite soffmys och film.

söndag, maj 09, 2010

En för tidig julklapp?

Får man önska sig något i julklapp redan? I så fall önskar jag mig jag sol, vår och värme! Jag behöver inget annat på julafton, jag lovar. Det var allt från mig. Tack!

söndag, maj 02, 2010

En annan vinkel

Det är alltid spännande att se sitt hem och sin vardag ur någon annans ögon. De bilder M tar av vårt hem tycker jag är sköna. Som bilden i min banner, föreställande våra sängar när de var alldeles nyinköpta och dessutom obäddade. En favoritbild som inbjuder till vila.

Eller som bilden på den taklampa vi tidigare hade i hallen. Lampan ser ut att sväva alldeles fritt. Skön. Som en lat solig söndag.