lördag, juni 26, 2010

Midsommarbakelse



Efter maten igår inbjöd M:s mamma till tipspromenad i trädgården. Hur kul som helst, tyckte jag! Sedan blev det kaffe och smördegsbakelser med jordgubbar. Sådana har vi bjudits på en gång tidigare så jag visste precis hur gott det skulle bli. Mums!

fredag, juni 25, 2010

Glad midsommar!






Solen skiner och det blåser friskt i träden. Maten är uppäten och nu sitter vi här och smaskar på lite godis. Senare blir det något till kaffet, säger M:s mamma. Jag önskar er alla som kikar in här en härlig midsommar!

lördag, juni 19, 2010

Det är något med lådor...


Bild från Auktionskompaniet

Plåtburkar, lådor, skåp och byråar är spännande ställen man kan förvara saker i. Det är något visst med att stoppa i en sak och slippa se den - men ändå veta att den är där i. Att städa undan något men ändå ha full koll på var det finns - att kunna plocka fram det med en gång, liksom trolla fram det ur en låda. Och om man mot förmodan skulle glömma vad man stoppat i blir det en rolig överraskning när man efter en längre tid öppnar lådan.

Jag vill ha den här fantastiskt fina herrbyrån som nu ligger ute på Auktionskompaniet. Grymt snygg - och tänk vad mycket man kan stoppa undan i den! Om jag bara hade plats för den...

torsdag, juni 17, 2010

En makalös manick



I djupaste Skurugata ringde min mobiltelefon. Det var en budkille som stod utanför vår lägenhetsdörr och undrade hur han skulle göra med det paket från Apple han försökt leverera.

Idag hämtade vi paketet på terminalen och slet genast upp det. Förra året förenade jag ju ny teknik med gammal genom att koppla samman min iPod Nano, kassettadapter och 1970-talsbil. Numera kör jag ju Ford från detta århundrade - med CD-stereo. Helst plötsligt var kassettadaptern för omodern. Därför beställde jag den senaste iTrip - fm-sändaren. Snygg och funktionell design som följer Nanons slimmade kontur. Nu kan jag spela all härlig musik i bilen igen - och bonusen är ju att iPoden nu skönt sammansvetsas med radion i köket! Yeah!

onsdag, juni 16, 2010

Skurugata & Skuruhatt









Idag har vi vandrat
över stock och sten, mellan fuktiga klippväggar i kalla Skurugata. Vädret var alldeles lagom varmt för en sådan här speciell vandring - som avslutades på utsiktsplatsen Skuruhatt (334 möh).

Gatan var häftig på sina ställen men det ska erkännas att vi efter alla rykten nästan förväntade oss ännu mer storslagenhet. Skuruhatt var en mysig picknickplats - men utsikten slog ändå inte den från Taberg!

tisdag, juni 15, 2010

Drömhus till salu




Bilder lånade från Svensk fastighetsförmedling

Det här huset har vi åkt förbi några gånger och varje gång har jag utropat "Åh, vilket hus!". Det ligger vackert ute på landet, nära en sjö. Jag gillar att det är av sten, jag gillar de välvda fönstren, jag gillar spröjsarna. Nu är det till salu och har man några miljoner kan man ta chansen att sätta sin egen prägel på huset. Kika på hela huset här.

Idag skiner äntligen solen! Det är inte så varmt men att få se solstrålar och blå himmel räcker för att göra mig glad idag!

söndag, juni 13, 2010

Funktionellt



Bilder lånade från Pigeon Toe Ceramics

Det är så lätt att falla för utseendet. Men en bra design är så mycket mer än snygg. En riktigt bra design är funktionell också. Som den här skålen* med en liten urgröpning så att skedens skaft ligger stilla och inte trillar i skålen. Så enkelt. Så smart. Så snyggt. Jag gillar! ♥

*Skålen är en av många fina kreationer från Pigeon Toe Ceramics som har en shop på Etsy.

lördag, juni 12, 2010

Äppel Päppel



Jag älskar paj. Paj är enkelt att göra men känns ändå alltid speciellt att servera - vare sig det är en matpaj eller efterrättspaj. När vi var och veckohandlade fick jag ett sånt där infall som jag får lite då och då - ett paj-infall. Så nu har vi smaskat smuldegspaj med äpplen. Äppelpajen måste alltid göras i min fina gula pajform jag fått av mamma. Den bara är en äppelpajsform.

Trevlig helg!

torsdag, juni 10, 2010

Joppie Jippie!



Idag levererade jag en liten vovve jag sytt i veckan. Den ska bli en farmors present till sitt första barnbarn. Eftersom hon inte vet om det blir en flicka eller pojke ville hon att vovven skulle vara både flickig och pojkig. Så då blev det en liten Joppie!

Imorgon är min sista arbetsdag före semestern! Konstigt med så tidig semester - men det beror på förlängt vikariat med sommartjänst så det gör inget. Jag är så glad att jag har ett jobb - dessutom ett jag trivs väldigt bra på. Nu är jag säkrad tom januari 2011. Jippie!

Fotot på Joppie är ett tydligt exempel på hur dåliga bilder det blir när det är mörkt och regnar non stop. Nu vill jag ha sol!

måndag, juni 07, 2010

Essence



Förra sommaren besökte M och jag inte mindre än tre Iittala outlets i tre städer. Besöken resulterade i vissa inköp som de fina rödvinsglasen M spanade in i Insjön och köpte i Borås.

I förra veckan tyckte vi det var dags att utvidga samlingen av glasserien och slog till på fyra vattenglas. Känns liksom lite vuxet att ha siktat in sig på en serie och köra på den. Sånt där som man ständigt kan ha på sin önskelista. Essence, var det alltså, från Iittala ;-)

söndag, juni 06, 2010

Nationaldagen





Svenska flaggan
sedd genom våra nyplanterade petunior och lavendel på balkongen får vara nationaldagens bloggbild. Heja Sverige! Vi börjar bli bättre på att fira dagen - även om den kanske märks mindre i år eftersom det är söndag - men bättre kan vi bli!

Nu är vår balkong färdig för sommaren. Möblerna har kommit upp från källarförrådet, bordet som blivit matt och grått har vi polerat och i balkonglådorna grönskar det. Härligt!

lördag, juni 05, 2010

En lycklig väskoman




M kallar mig väskoman. Detta för att jag tenderar att vilja köpa väskor ganska ofta. Jag tycker ändå inte att jag har jättemånga. Länge har jag trånat efter Michael Kors fina väskor (det har jag ju råkat nämna någon gång tidigare här på bloggen) och har faktiskt en look-alike hängande i klädkammaren. Nu har jag en! Jag måste säga att jag är kär. Kanske vill jag aldrig mer köpa någon mer väska nu. Fast visserligen är det kanske rätt stor risk att detta köp bara gett mig mersmak...

Hoppas att du har en jättehärlig helg!

tisdag, juni 01, 2010

Köksstädning





Eftersom vi har öppna hyllor
i vårt kök blir det förstås lite dammigt emellanåt. Så idag efter jobbet tog jag tag i att städa kökshyllorna. Jag diskade de vackra glasen jag fått av farmor, stuvade om tallrikar och ställde dit de nyinköpta müsliskålarna. Nu längtar jag bara efter en omgång nya tallrikar utan repor och vardagsglas som rymmer lite mer. Och jag tror jag vet vad jag vill ha...