söndag, juli 25, 2010

Nya kläder till gamla fåtöljer
Jag har länge
haft i bakhuvudet att jag skulle vilja klä om mina två gamla fåtöljer. Deras nuvarande tyg är både solblekt och slitet och dessutom skulle de tjäna på att stoppas om. Och nu har jag hittat tyget jag vill ha! Jag beställde hem ett par tygprover från Stoff & Stil och min magkänsla höll i sig även när jag sett tygerna i verkligheten. Det är turkost jag vill ha! Det skulle passa väldigt fint in med de turkosa inslag vi redan har. Men då är bara frågan: ska man våga åka till en tapetserare och riskera att få ett hutlöst prisförslag? Eller ska man våga sig på det själv? Då har man fixat sitt höstprojekt, liksom. Hmm.

torsdag, juli 22, 2010

SommarjobbNär alla andra gick på semester
återvände jag till ett sommarinstängt rum med två datorer och en golvfläkt. Ibland ringer telefonen och ibland går jag ut till receptionen och småpratar med sommarvikarien. Tillsammans tar vi halvtimmeslånga fikapauser och blir bjudna på glass av den enda chefen i tjänst eller på gigantiska kanelbullar av den solbrände pensionären som hyr lägenheten i ingång B.

Måndag och torsdag köper jag med mig mat och går hem till äldste storebror för att vattna hans blommor. Fast först äter jag upp maten vid hans köksbord och läser ett par kapitel om Camille, Franck och Philibert och håller med om att Tillsammans är man mindre ensam.

Och på fredagseftermiddagen stämplar jag ut lite tidigare och går till godisaffären. Smultronponnisar och Chippo-apor blandas med söt mjölkchoklad och så myser M och jag i soffan till How I met your mother-maraton och Sopranos-repriser. Semestern må vara över men sommaren är fortfarande här. Sommarjobb är faktiskt inte så dumt ändå.

Bild från Torebrings

söndag, juli 04, 2010

SommarlunchDallrande varma sommardagar orkar man inte så mycket och att ställa sig att laga mat mitt på dagen är ett stort no-no. Vi äter jordgubbar med mjölk mitt på dagen istället och sen blir det något tillagat på kvällen när det kanske svalnat något. Fast igår kväll tror jag aldrig det blev svalt... efter en sådan vinter trodde man nästan inte att det kunde bli sommar igen. Sverige är fantastiskt!

torsdag, juli 01, 2010

Tänt var det här!
Taklampan i rummet där vi sov hos M:s föräldrar fångade mitt tycke. Jag blev verkligen förtjust i den lite tokroliga sammansättningen av runda former och att lampan ser helt annorlunda ut när den är tänd. Så fick jag berättat för mig att den fanns till ett mycket fördelaktigt pris i ett möbelvaruhus nära oss. Så jag blev en härmapa och efter roligt ihop-pusslande hänger denna lampa nu även i vårt sovrum!