måndag, augusti 30, 2010

Sensommarlördag med pärlan ♥Helgen bjöd på vackert sensommarväder med strålande sol. Ja, i alla fall större delen av lördagen. Då var jag hos föräldrarna på landet och mamma och jag åkte in till stan för lite shopping.

Det passade perfekt att förena shoppingturen med lite veteranbilsnjutning. Ut på vägarna gled vi i min gamla Fiat. Underbart, var det. Efter turen var jag tvungen att fota den lite - som om jag aldrig gjort det förr!

söndag, augusti 22, 2010

Kuddar ♥
Jag kan inte hjälpa det. Återigen har jag fallit för frestelsen. Två nya kuddar har flyttat hem till oss. Helt ljuvliga kuddar är det, luddiga och så mjuka, så mjuka. De kommer från Hemtex nya kollektion - jag väntar för övrigt med spänning på allt det nya med Hemtex - premiär på torsdag!

fredag, augusti 20, 2010

Färdig!
Ikväll firar jag
att sommarprojektet är avslutat. Nu har jag sytt det sista djuret av de tio som ska till en butik i Göteborg. Nu blir det spännande att följa deras väg till nya hem - som jag förstås hoppas att de ska få!

Trevlig helg!

torsdag, augusti 19, 2010

ProjektsugenJag är en sån där spretig typ som gillar att pyssla med det ena och det andra, lite här och där. Jag har redan en massa planer för den kommande tiden. Jag bloggade ju tidigare om fåtöljerna jag vill klä om (och det ska jag minsann ge mig på) och efter att nya mattan kom på plats i köket fick jag lust att sy en passande gardinkappa till lilla köksfönstret.

Därför inhandlade jag härom dagen tyget här på bilden. Det kommer bli hur fint som helst. Men allra först ska jag slutföra det projekt som pågått under sommaren och som nu går mot sitt slut; skapandet av tio djur till en inredningsbutik i Göteborg. Projektet pågår här. Snart i mål!

Bild från eBay

lördag, augusti 14, 2010

Billiga ränder
Jag ville ha en svart och vitrandig matta till köket, som kontrast till allt vitt och pastelligt. Jag sneglade på mattan Bob från Pappelina, men hade inte direkt lust att lägga 1200 spänn på en plastmatta. Svart och vita ränder var precis vad jag fick, för 199,- på Rusta. Så lätt sparar man en tusenlapp till något annat!

fredag, augusti 13, 2010

Ljuvligt för öga & hjärtaVem kan sälja inredning
bättre än en vacker hund, bekvämt utsträckt i ett hav av prydnadskuddar? Jag vill genast ha rubbet - inklusive hunden. Helt underbar bild från brittiska Graham and Green. Visst är det synd att de inte skickar varor till Sverige men det hindrar en inte från att njuta av underbara bilder. Inspirerande!
Bild: Graham and Green

onsdag, augusti 11, 2010

Kladdmuffins ♥Det här är
världens godaste kladdmuffins. Underbart goda och om möjligt ännu ljuvligare med en klick grädde till. M hittade receptet här och det har en given plats i receptboken här hemma. Snart dags att mumsa - det här är vardagslyx!

torsdag, augusti 05, 2010

LunchfyndJag såg den prickiga kudden redan härom veckan. Då kostade den 74.50 och jag tänkte mig den genast i Arkan. Men jag lät bli. Så idag på lunchen gick jag och en arbetskamrat till Hemtex. Självklart kollade jag efter kudden. Det fanns en! Perfekt.
Och till ett ännu lägre pris: 49,-. Nästan gratis ju. Jag tog upp kudden, stoppade den under vänster arm och gick till kassan. Yeah!

tisdag, augusti 03, 2010

Livet från den ljusa sidanDet är varken trevligt eller särskilt roligt när man öppnar skafferiet och påträffar en fläskänger. Det har hänt ett par gånger och vi har lärt oss att då och då göra en ordentlig skafferistädning och förstås att förpacka allt ordentligt. Så att ingen får för sig att ta sig ett kakaobad eller så. Just kakaobad undviks numera med hjälp av den fina kakaoburken jag fick av mina föräldrar i julklapp.

Så upptäckte jag härom dagen på att M:s råsocker alltid står framme på köksbänken. I bara påsen. Det går ju inte! Särskilt inte med tanke på att de är bra flygare, de där kräken. Jag fick alltså en väldigt stor anledning att gå och köpa en sockerburk. Och ha! Tänk att jag med ens visste vilken jag skulle köpa. Så blev det liksom trevligt istället. Eller ja, fläskängrar och andra odjur är aldrig trevliga men plåtburkar kan man aldrig få för många av!