söndag, september 26, 2010

Göteborg!Tre dagar denna vecka har jag tillbringat i Göteborg. Seminarier och diskussioner har blandats med gymträning, mycket mat och promenader. Och så blev det en kväll på Lorensbergsteatern för att se Galenskaparnas Hagmans konditori. Mina äldre kollegor hade nog större behållning av föreställningen än jag (speciellt första akten utspelar sig på 50-talet) men jag var ändå grymt imponerad av speciellt koreografi och det stundom mycket filosofiska manuset.

Göteborgsbesöket avslutades med ett hastigt, trångt och mycket varmt besök på bokmässan. Trots ofantlig trängsel lyckades jag köpa med mig några böcker och en tidning hem. Med en begynnande förkylning i kroppen slappar jag denna söndag i soffan med god läsning. Trevlig söndag!

söndag, september 19, 2010

HösthelgDen här helgen fick bli en riktig ego-helg. Jag har bara gjort saker som jag vill - inga måsten. Legat länge i sängen och njutit av mjukheten och värmen. Gått långa promenader arm i arm med M mellan regnskurarna. Sytt djur. Suttit och pratat i timmar. Tagit hand om varandra. Och bakat några blåbärsmuffins och citronmuffins med russin. Skönt.

lördag, september 11, 2010

Fönsterlampa
Äntligen är den fula fönsterlampan i köket borta. Så länge som jag letat efter en ny. Det blev Ancona från Markslöjd. Liten, enkel och ger mycket mer ljus än man skulle kunna tro av storleken att döma. Perfekt till vårt lilla köksfönster!

lördag, september 04, 2010

ÖverraskningsresaIdag tog M mig med på en hemlig resa. Med honom bakom ratten bar det iväg mot nordost och jag hade ingen aning om vart vi var på väg. Genom härlig septembersol for vi ut på Östgötaslätten och så plötsligt körde vi fram mot en en stor byggnad och jag utbrast "en gammal skola!" men det var ingen gammal skola, det var Cloetta-fabriken! Jag skrattade som ett barn - dit har jag alltid velat åka.

Nästa anhalt var Linköpings stad, med Cappucino och bakelse och besök i vackra, gigantiska domkyrkan - ännu en plats jag aldrig besökt förut. Helt fantastiskt! Allra starkast intryck tog jag av Livets träd, omgivet av ljus. Titta på det här så kan du i alla fall ana hur vackert det är! Så givetvis blev det lite strosande på stan med shopping. En urmysig lördag, helt enkelt!

Bild på domkyrkan: Wikipedia

onsdag, september 01, 2010

Ränder i köketNu så hänger den där, nya köksgardinen. Den matchar mattan på golvet fint, tycker jag, även om det var svårt att få med båda i bild i vårt lilla kök. Det är något speciellt med att göra saker själv. Sjuttio kronor och lite arbete har gardinen kostat mig! Däremot får detta mig återigen att känna behovet av att byta ut den hiskeligt fula fönsterlampan. The search must go on!