måndag, oktober 25, 2010

Måndag från ovan


Idag har jag varit på äventyr, ett jobb-äventyr. Jag gjorde en intervju till ett reportage och till detta krävdes en bra bild på intervjupersonen med staden i ryggen. Och bra utsikt. Så då traskade vi upp i tornet till stans äldsta kyrka. Vilken kick.

måndag, oktober 18, 2010

Fåtöljsvag


Knappast första gången jag visar en snygg gammal fåtölj jag gärna skulle ha i min ägo. Säkert inte sista gången heller. Vore finfint att krypa upp i denna med en bra bok och med en schysst äldre golvlampa intill (typ den här). Fåtöljen med fotpall ropas just nu ut på Bukowskis market.


torsdag, oktober 14, 2010

Mort & andra kärleksaffärerJag ska bli med sköldpadda - eller skyllpadda som jag sa som barn. Jag fann Mort the tortoiseEtsy härom dagen och blev kär och snart ska det virkas en sådan åt mig. Det är väldigt lätt att bli kär i söta saker. Och det är väldigt lätt att bli kär på Etsy. Kuddar, färgglada tyger, söta djur, virkade halsdukar, keramik och ekologiska T-shirts med tryck är sådant jag klickar till min favoritlista. Vad blir du kär i?

Bild: Akhakey


tisdag, oktober 12, 2010

Vecka 47Tack för tankarna vid trisslottsskrapet! Det var dock inte min tur att vinna några miljoner. Men jag är glad ändå för idag fick jag besked om leveransvecka på det finaste soffbordet som finns. Länge har jag suktat, lagt undan pengar från extrajobbet och sålt grejer på Tradera. Och nu är det beställt och ska börja tillverkas i snickerifabriken. Vecka 47 är det beräknad ankomst. Nedräkningen har börjat!

Bild: GAD

måndag, oktober 11, 2010

MåndagsbönSnälla gode Gud tänk på mig idag när jag ska köpa en trisslott så jag kan vinna pengar och köpa denna underbara gård. Amen.

Bilder: Mäklaren/Hemnet

söndag, oktober 10, 2010

Skördefest

Tacksägelsedagen brukar innebära skördefest. I mången kyrka lär det denna söndag bäras in mycket frukt och grönsaker som sedan auktioneras ut. Vi har intet skördat men kan ändå njuta av finfina närodlade grönsaker som vi inhandlade på torget i färgsprakande oktobersol. Jag blev näst intill tårögd av synen av de ljuvligt fräscha nyttigheterna och tackar för torghandeln som låter oss se något annat än mataffärens trötta långfärdsgrönsaker.
Vad är du tacksam för?

söndag, oktober 03, 2010

Höst på balkongen
Jag trotsade oktobervinden och tog mig ut på balkongen för att göra lite höstfint. Vanligtvis är balkongen tråkigt tom så fort sommarblommorna gjort sitt men i år ville jag förlänga säsongen lite. Inte för att vi sitter där ute i blåsten men man kan ju i alla fall njuta av blommorna genom fönstret :-)

lördag, oktober 02, 2010

På tal om böcker
Traven på nattduksbordet tycks växa sig högre för varje dag som går. Kan inte gå in en bokaffär utan att komma ut med en liten påse med en pocketbok i. Idag var det "Enzo och konsten att köra fort i regn" som fick följa med mig. Jag blev fantastiskt glad bara av titeln - så underbar! Och sedan fylldes mina ögon av välbehagstårar av att läsa första stycket - tror jag kommer gilla den boken mycket! Får återkomma om den. Ha nu en skön lördag!

fredag, oktober 01, 2010

BoksoffaAtt se en film eller en teveserie handlar inte bara om att följa personer och händelser - det handlar minst lika mycket om att insupa miljö och inredning. Det är ju miljön som sätter stämningen. Det är jag knappast ensam om att tycka. Därför tänkte jag då och då dyka ner i filmens värld och plocka fram mina favoriter. Som den här boksoffan Jeff Daniels bygger i filmen Paper Man. Schysst boktips-soffa eller hur?!

Foto: Myles Aronowitz