måndag, december 27, 2010

Godis - eller?

Igår efter maten plockade mamma fram marshmallows, choklad, strössel och annat gott och sa att vi kunde göra lite godis. Så här fina bidde de! Tyvärr var det någon (läs: mamma) som bidde spysjuk efteråt. Kan det ha blivit lite för bra med socker, färgämnen och annat?!

söndag, december 26, 2010

Vit julMamma har pyntat fågelskrämman i brygghuset med tomteluva och ett hus i byn har fått fönstret krossat av snöplogen. Vitare jul än så här kan man knappast få!

söndag, december 19, 2010

Julmys
Nu är det jul här i vårt hus - eller i alla fall i vår lägenhet. Och i trapphuset - för jag har hängt en snögubbe på vår dörr.

Kusin VitaminHär hemma äter vi clementiner i stora lass. Min förkylning är sämre - dvs jag mår bättre - men nu är det istället M som snörvlar och hostar. Är det inte den ena så är det den andra. Tur att clementiner är så goda och juliga.

torsdag, december 16, 2010

UtslagenEtt ord med positiv klang när man talar om blommor.

måndag, december 13, 2010

Tomten bor härEn söt liten handgjord tomte bor på vår säng. Jag köpte honom på årets julmässa på Gränsö slott i Västervik. Monica Bosevik heter hon som gör dessa underbara tomtar. Min lille tomte skänker mig känslor av julmys när jag nu ligger hemma med förkylning.

söndag, december 12, 2010

Kolor
M är en baddare på att koka kola. Mjuka, gräddiga kolor med fyllig chokladsmak. Mums.

lördag, december 11, 2010

Hyacinter

Två vita hyacinter har flyttat hem till oss.
Snart slår de nog ut. Idag vräker snön ner. Igen.
Vi myser inne med kaffe och lussekatter!

onsdag, december 08, 2010

På begäran

...kommer här några bilder på vårt nya soffbord. Jag är jättenöjd, nu är rummet komplett, allt är i ek och känns enhetligt. Bordet är smäckrare, nättare och vackrare än vårt gamla och gjorde liksom om rummet. Det här bordet is a keeper, ett sådant man har hela livet! En riktig möbel - tillverkad på Gotland ;-)


Foto: M