söndag, januari 30, 2011

tisdag, januari 25, 2011

En gammal favorit


Man ska inte ha roligt på andras bekostnad men det var faktiskt svårt att inte le litegrann en dag för några år sedan då jag kom ner till tvättstugan och fann detta brev. Vår dåvarande granne har sedan en tid flyttat och jag hoppas att han har det bra där han bor nu. Jag kände alltid lite extra för honom. Jag tror det var svårt för honom att bo i ett hyreshus med så många andra. PS. Klicka bilden för att se den större.

söndag, januari 23, 2011

Gosigt virkat


Jag gillar att shoppa fina saker på Etsy. Där får man tag på vackra hantverk, one-of-a-kind-saker - sådant som ingen annan har. Mitt senaste köp är denna neckwarmer, virkad av en urgullig kvinna i Kalifornien - perfekt för svenskt klimat!

lördag, januari 22, 2011

Uppdaterad läshörna


Förra helgen kompletterade vi läshörnan i sovrummet med en bokhylla. Det var M:s idé att placera en nätt bokhylla i läshörnan och äntligen har vi en bra plats för våra kok- och bakböcker nära köket (som ligger precis till höger i bild).
Mannens bok är en handbok för den moderna mannen tryckt 1945 med tips och råd om allt från att sätta bo till hur mannen sköter om sin hund. En bok jag tog vara på när farföräldrarnas hem tömdes och som är mycket underhållande läsning!

tisdag, januari 18, 2011

En lovande start

Jag vågar egentligen inte säga så mycket men 2011 fick i alla fall en god start. Förra måndagen skrev jag på ett av mitt livs viktigaste papper - ett papper som gav mig mitt allra första fasta jobb. Någonsin. Som jag längtat efter detta!

Första februari tillträder jag en tjänst jag redan vikarierar delvis på och efterträder då en kollega som går i pension. Jag är så glad och hoppas verkligen att detta betyder att 2011 kan vara året då det vänder och händer!

tisdag, januari 04, 2011

Vilsamt vackert


Fastän jag vet att brunt inte är min färg kan jag inte låta bli att hänföras över vackra, bruna, murriga amerikanska lantliga ting ibland. Som den här vävda pläden i merino-ull. Så vacker! Ännu en Etsy-favorit.

lördag, januari 01, 2011

Året var 2010


Inspirerad av andra bloggare har jag tagit en titt tillbaka i arkivet och bjuder på en liten bloggkrönika av året som nyss passerade. Jag har plockat ut en bild för varje månad.
Januari. Jag var sjuk i en lång och segdragen förkylning.


Februari. Jag sydde ett nytt sorts djur; en uggla.


Mars var möblernas månad. Vi köpte nya sängar, sängbord och dessutom en ny tevebänk.


April. Jag köpte ett makro-objektiv för födelsedagspengar och invigde det med att fota M:s klocka.


Maj. Jag gjorde smoothies och skrapade av färgen på min gamla pall.


Juni. M och jag gick på tidig semester och inledde med en vandring i Skurugata.


Juli. Jordgubbarnas tid. Vi åt och åt.


Augusti. Jag skickade iväg en order om tio djur som jag sytt till en inredningsbutik i Göteborg.


September. Jag besökte bokmässan i Göteborg och köpte - böcker!


Oktober. M och jag gick på torget och handlade närodlat frukt och grönt.


November och redan dags för första söndagen i advent och lussekattsbak.


I december gav mitt sparande och djur- och Traderaförsäljning avkastning och det soffbord från GAD vi länge suktat efter kunde flytta hem till oss.

Hej då och tack 2010!