torsdag, april 28, 2011

Sommargardin


I påskhelgen klickades det hem ett par nya gardiner till sovrummet. Ljusa, skira och - även om det inte ser så ut på skymningsfotot - kritvita med ett svagt mönster. Hundratrettioåtta kronor för paret hos Ellos. Helt okej!

tisdag, april 26, 2011

Pebbles äter med stilVi laddade bollen med kattmat i morse när vi åkte till jobbet. Himla bra aktivitet i alla fall för en stund. Och visst är hon söt när hon petar ut maten?

lördag, april 23, 2011

fredag, april 22, 2011

Retro-kattIdag har jag återvänt till symaskinen och äntligen sytt den där katten jag haft i huvudet i månader! Jag blev så nöjd med Kissen att den får stanna hos oss. M blev också väldigt förtjust i den så det avgjorde det hela. Tänker definitivt sy fler retro-djur!
Det blev en vovve också, checka in Pärla och de andra djuren här.

måndag, april 18, 2011

Lilla pyret

Snuffan. Lilla gumman. Buskatt. Snuttran. Sketkatt. Kissen. Kärt barn har många namn.


söndag, april 17, 2011

Söndag före maten
Aprilsöndag med balkongdörren på glänt. Fågelkvitter och barnrop. Ugnen på 175 grader och en sovande Pebbles i soffan. Bordet är dukat, snart dags för middag.

lördag, april 16, 2011

Minnen av tegel


Som barn firade jag många jular i farmor & farfars hus. Visst har julens magi säkert påverkat mig men det huset var för mig väldigt speciellt. Jag minns att jag älskade hallen som trots sin brist på fönster var inbjudande och ombonad med en svart lädersoffa (som numera står i yngste storebrors kök) och soffbord framför en tegelvägg. På tegelväggen hängde några uppstoppade fåglar och på väggen mittemot en riktigt gammal telefon, en sådan där där man lyssnar i en tratt som hänger på sidan av mackapären. På golvet en tung ryamatta på parketten. Kappor och jackor hängde farfar upp bakom draperiet i det lilla kapprummet intill gästtoaletten som doftade farmorsrent och tvål.

Jag tänker alltid på farmor & farfars hus när jag ser en tegelvägg. Jag tror deras var den första inomhus-tegelvägg jag såg. Den är liksom urtypen. Förebilden. På bilden Teds rum i serien "How I met your mother". Inte alls lika snygg tegelvägg som farmor & farfars men ändå: tegel är stämning.

onsdag, april 13, 2011

Kattmat


På lördagar brukar Pebbles få något annat än torrfoder, t ex fisk, fil eller lite kött. Denna vecka tror jag hon ska få en hot dog! ;-)

Jag minns tyvärr inte var jag hittat bilden, den har funnits i min dator i många år.

tisdag, april 12, 2011

Pebbles & vargen

Konsten att köra fort i regn


En författare kan vara hur populär som helst och skriva skitspännande historier som alla pratar om men ändå inte lyckas fånga mitt intresse. Är språket bara ett redskap för att berätta en historia är jag inte intresserad. För precis som inredningen och miljön sätter stämningen i en film är det orden och språket som sätter stämningen i en bok. Tycker jag. Först ska man förstås falla för titeln (Konsten att köra fort i regn) och sedan ska första meningen fånga (Gester är det enda jag har). Gör den det kan jag bara inte låta bli utan att läsa första stycket

Ibland måste de vara överdrivna till sin natur. Och om jag ibland går över gränsen och blir teatral är detta kanske nödvändigt för att jag ska kunna kommunicera tydligt och effektivt. För att mitt budskap ska gå fram utan att det uppstår några tveksamheter. Jag har inga ord att luta mig emot, för till min stora besvikelse föddes jag med en tunga som är lång och platt och sladdrig och därmed vansinnigt opraktisk när man ska tugga och finfördela mat i munnen, och till och med ännu mer opraktisk när det gäller att forma klipska och komplicerade flerstaviga ljud som sedan fogas samman till meningar. Och det är därför jag ligger här nu och väntar på att Denny ska komma hem - han borde vara här snart - på de svala golvplattorna i köket i en pöl av min egen urin.)

Jag är fast. Och för den som nu sitter med ett eller två höjda ögonbryn säger jag ja, Enzo är en hund. Det här är hans berättelse. Hur skönt som helst.

söndag, april 10, 2011

Vårspaning
Vilken underbar söndag! Femton plusgrader och mojnad vind drev oss ut i skogen efter en storstädning inomhus. Vi letade efter vitsippor men fann videkissar, en blåsippa, tussilago och en snok!

torsdag, april 07, 2011

Spara, spara, spara


Nu när jag har fast jobb har vi lagt i högsta växeln vad gäller sparande så att vi kan köpa vårt eget boende. Målet är satt till nästa vår. Men givetvis håller man ju ändå koll på bostadsmarknaden och den här lägenheten hade jag inte sagt nej till!

Bilder: Fastighetsbyrån

tisdag, april 05, 2011

söndag, april 03, 2011

Hall make over
Nu har hallen fått sig en make over. Mörk och trång som den alltid varit fick vi väl till sist nog och nu är den större men ändå mer funktionell. Sedan vi städade garderoben, hakade av dörren och ersatte den med ett draperi (eftersom Pebbles låda är därinne) har vi också börjat använda den mer som ett kapprum. Ingen mer överbelamrad hatthylla i hallen. Nu är den dessutom vit!

Vi hittade ingen bra före-bild, antagligen för att hallen aldrig varit snygg nog att föreviga på bild men lite ser man i detta äldre inlägg.

Pebbles hjälpte också till i arbetet genom att peta på skruvar och vakta en gul plastkasse ;-)

fredag, april 01, 2011

Fredagssött


Skärmdump från Google bilder.