söndag, maj 29, 2011

Mors dag

Idag dricker vi kaffe ur fina kopparna och njuter av liljekonvaljdoft.lördag, maj 28, 2011

Lyckad lördagFör något år sedan köpte jag ett plommonfärgat tårtfat från Gerbera keramik. Jag älskar det tårtfatet men har ändå inte riktigt lyckats släppa tanken på ett turkost också. Tanken slog mig ännu hårdare här nu i veckan och jag fick en väldigt stark lust att försöka få tag på ett. Men det fanns inte ett enda hos alla de webbshoppar som säljer Gerberas keramik.

Men så skulle jag ju ändå till Västervik idag och var bara tvungen att se om jag skulle ha en sån evinnerlig tur att de hade det turkosa fatet hos Tant Grön. Det hade det! Dagen, helgen och mer därtill är räddad. Snacka om shoppinglycka!

tisdag, maj 24, 2011

Hobbysorg


Tills för en tid sedan fanns en så himla bra butik i Jönköping. Hobbyglädje var dess namn och genom dem kunde man, utan minsta ordervärde eller någon som helst fraktkostnad, beställa hem material från såväl Panduro som Slöjddetaljer. Helt perfekt!

Men nu är denna tid förbi. Butiken har bytt ägare, namn och sortiment. Man tar inte längre emot beställningar från kunder och samarbetet med Panduro "är för krångligt" för att använda personalens egna ord. Hobbyglädje är borta och jag antar att jag lika gärna kan kasta mitt bonuskort. Så synd!

måndag, maj 23, 2011

Jamies kökJag tittar minst lika mycket på köket som på maten när vi tittar på Jamie's 30 minute meals. Snacka om att han alltid har snygga kök - men det hör ju också teve till. Det här köket har mycket jag gillar; tegelvägg och öppna långa hyllor i ek. Och så de där snygga lådorna där till höger, som ett öppet skafferi, liksom.
Bilder: skärmdumpar från Jamie's 30 minute meals

söndag, maj 22, 2011

Pebbles på pallen


När Pebbles kommer ut i köket hoppar hon alltid upp på den lilla pallen. Där sitter hon och har koll på allt som händer. Jag tror nästan aldrig hon har kommit ut i köket utan att ta vägen förbi pallen - jo, det skulle i så fall vara de gånger M ropat på henne, då sladdar hon ut på golvet rakt mot matskålen!

fredag, maj 20, 2011

Wallmans salonger

Det hade jag ingen aning om i morse - att jag skulle tillbringa kvällen på Wallmans salonger & Abba night! Trevligt!
Inga bra mobilbilder men de förmedlar i alla fall något av kvällen. Har en video med skitdåligt ljud också som jag kan dela med mig av om någon vill se.onsdag, maj 18, 2011

Shit vilket rum!

Här tillbringar jag kommande två nätter. Inte fy skam! Det är bara en person som saknas...M. Men ett sånt här hotellrum gör det ju lättare att överleva två dygns kurs i Stockholm!
torsdag, maj 12, 2011

Nära mitt i prick


Den här lägenheten ligger nära mina krav. Om den var till salu sådär om ett år när vi sparat klart skulle jag definitivt velat gå på visningen. Mysigt läge, luftig och välplanerad planlösning och med stort, kvadratiskt kök. Hel kyl och frys, plats för tvättmaskin. Charmigt! Det enda som saknas är en vettig klädkammare/garderob.

onsdag, maj 11, 2011

Kaffe på maten

M och jag lunchade ihop i solen idag. Till kaffet på maten bjöd han mig på en ljuvligt söt liten macaroon.


torsdag, maj 05, 2011

onsdag, maj 04, 2011

VackertGamla hus är så vackra. Det gör liksom ingenting att tapeterna är blekta och sitter löst i kanterna, att golven har olika stora springor som fylls med skräp eller att vintervindarna tar sig in genom kakelugnarna. Gamla hus är så vackra just därför att de har varit med - långt längre än jag har varit här. De har sett, hört och omfamnat många människor genom åren. Som det här gamla skolhuset som vi åker förbi när vi åker till M:s föräldrar. Det var inte många år sedan det senast låg på Hemnet. Lika charmigt nu som då. Hoppas någon tar sig an det.

Foto: Fastighetsbyrån

tisdag, maj 03, 2011

Några timmar senare

Så skiner solen igen!


Jag finner inga fina ord

Det snöar 3 maj...