fredag, juli 29, 2011

Åker buss

Idag åker vi buss till Vimmerby. Vi ska hämta 128:an hos mina föräldrar. 128:an är en bil för den som undrar. Småländska höglandet bjöd oss alldeles nyss på en rejäl skur. Det är ungefär så det brukar vara här!

onsdag, juli 27, 2011

Köket under förvandling

Eftersom vi bor litet (54 kvadrat) stångas vi dagligen med förvaringsbristen. Dessutom har vi ett köksbord som vi aldrig sitter vid för det är helt enkelt för trångt. Och sedan syhörnan flyttades härom dagen sitter jag inte ens där och syr längre. Därför tog vi det (något impulsiva) beslutet att åka och titta på en annan lösning till köket. Vi hade redan en idé om vad vi ville ha och kom inte hem tomhänta. Det är inte riktigt klar än, därför får ni än så länge bara en tjuvtitt!

söndag, juli 24, 2011

Kuddfodral med blixtlås

Ny fräsch kudde i soffan! Det blev precis lika snyggt som jag hade tänkt mig. Vi köpte tyget Havstulpan från Mairo och jag sydde för första gången i ett blixtlås. Jag är himla nöjd och kuddfodral nummer två kan väl bara bli ännu bättre nu när jag fått öva mig lite?

lördag, juli 23, 2011

Ny syhörna

Idag köpte vi en meter tyg så att jag skulle kunna sy nya kuddfodral till soffkuddarna vars fodral helt mystiskt börjat spricka. Jag vet inte om det är kombinationen siden och kattunge som inte är så lyckad eller om kuddfodralens tid helt enkelt var ute.

I alla fall så var det sydags ikväll och plötsligt fick jag idén att städa undan lite grejer som ändå inte används så syhörnan kunde flyttas från köket till vardagsrummet och skrivbordet. Så fick det bli! Vad jag sydde får jag visa imorgon när ljuset är åter.

fredag, juli 22, 2011

Tacka vet jag djur

Usch vad jag blev ledsen när jag fick veta om attentaten i Oslo. Det är så man bara vill gråta, flytta ut på landet och inte se en människa mer. Vad jag kan avsky människor och den ondska vi kan ha inom oss. Tacka vet jag djuren. Vill du bli lite tröstad, se den här filmen. Fast den kan också få dig att gråta.

Macaroner - andra omgången

I tisdags gjorde jag om macaron-baket. Denna gång med det köpta mandelmjölet från Lidl (ifall vårt eget inte blivit finmalet nog). Det jag gjorde annorlunda denna andra omgång var att inte vara så rädd för att röra runt marängen när jag blandade smeten utan såg till att det hela fick en lite rinnigare konsistens än första gången. Resultatet blev släta macarons!

torsdag, juli 21, 2011

Varning för bedragare

Vid niotiden i morse, mitt i frukostbestyren, ringde telefonen här hemma. Det var dolt nummer och jag svarade. Det var en man som talade på indisk-klingande engelska och meddelade att han ringde från Microsoft. Min dator har laddat ner massa skadliga filer som kan förstöra alla filer på datorn, påstod han. Han undrade om jag var medveten om detta och sa att han nu skulle hjälpa mig om jag bara startade min dator och gjorde som han sa. Trodde han att jag var helt körd, eller?

Egentligen borde jag bara sagt hej då direkt men istället tryckte jag på tyst-knappen, berättade för M vad det gällde och lämnade över telefonen till honom. Jag visste att han skulle kunna sätta snubben på plats. M lyssnade kort, sa sen "no, good bye" och lade på. Det var ingen idé att ödsla någon tid på det samtalet.

Det är obehagligt när de ringer på ens hemtelefon på det där viset men gå aldrig med på något om ni får ett liknande telefonsamtal! Microsoft tar aldrig kontakt med sina kunder per telefon och har du ett uppdaterat anti-virusprogram finns det ingen anledning till oro.

PS. Kissen på bilden har inget med texten att göra. Hon bara njuter av livet och slipper bli utsatt för bedrägeriförsök.

måndag, juli 18, 2011

Macaron-premiär

Jag har återigen drabbats av baklust och låter mig inte hindras av det faktum att jag ytterst sällan äter bakverk. Igår bestämde jag mig för att baka macarons för första gången! Jag följde receptet (från Söta saker) noga och lät äggvitorna stå framme över natten. Mandelmjölet fixade M och jag själva men idag har vi även för första gången satt våra fötter på Lidl (två premiärer på en dag - inte dåligt!) och skaffat två fina påsar mandelmjöl så slipper vi det arbetet själva. Kakorna blev inte superfina men inte skitkass heller. Som fyllning gjorde jag smörkräm. Jag fick definitivt blodad tand så imorgon ska jag göra en till omgång!

fredag, juli 15, 2011

Ett litet paket

Idag inhandlades ett litet rosa paket. Från gudmor/farmor till mig.
Vad som finns inuti får ni se en annan dag! ;-)

torsdag, juli 14, 2011

Katt i korg

Regnet öser ner som bara den - tur att Pebbles har en egen båt! I tidningskorgen i badrummet ligger hon gärna och ser på när jag gör mig i ordning. Hur söt kan man vara?

onsdag, juli 13, 2011

Ny synvinkel

I nio år har vi levt utan helkroppsspegel. Då får man liksom ta det där att man kanske inte alltid ser helt hundra ut. Eller ens vet hur man ser ut. Efter ett tag kan det dock kännas lite jobbigt och det var därför vi igår for iväg och inhandlade en fin spegel till vardagsrummet. Så nu fick vi massor med nya synvinklar och en snygg spegel i ek som matchar resten av möblemanget perfekt.

tisdag, juli 12, 2011

Spoiled

Skymningen kryper intill fönstren och kvällsluften kyler in genom balkongdörrspringan. Pebbles leker med studsbollen och slirar över ekparketten. I klösträdet ligger leksaker, i fönstret väntar kudden på sovdags. Vår lilla stumpa är spoiled rotten. Men man skaffar ju djur för att få skämma bort dem, eller hur?!

onsdag, juli 06, 2011

Etsy

Välkommen till min mjuka Etsy-shop!

fredag, juli 01, 2011

Extrapris?


Jag gillar det här nedsatta priset på Hemtex. Hmm, kanske skulle vänta med inköp tills rean är över?