fredag, september 30, 2011

Eller vem är det som är chef egentligen?


Idag fick jag detta brev från facket. De har fått veta att jag är chef och vill nu erbjuda mig särskild rådgivning samt en chefstidning 6 gånger per år. Mina farhågor om SKTF:s namnbyte har besannats; de lider verkligen av hallucinationer! Chef? Jag? Knappast! Men kanske är detta ödet, efter gårdagens inlägg kanske jag har blivit min egen chef och kan få en iPhone? Jag kanske ska beställa en och blir det bannor från chefen kan jag ju alltid skylla på vision... 


Edit: Får snarare skylla på att "någon" visst råkat bocka i rutan för chefsbefattning på sina sidor på visions nya hemsida. Där ser man vad en liten bock kan skapa för hallucinationer! ;-)

torsdag, september 29, 2011

Min chef säger......att alla borde ha en iPhone. Det är sant. Han sa det nyss. Skit.
Jag som inte ens har tjänstemobil.

måndag, september 26, 2011

Skepp ohoj!

 
 I torsdags var jag på guidad tur på Ostindiefararen. Göteborg bjöd på ett underbart blåsväder med tillhörande störtskurar som ledde till trängsel i busskurar och blöta strumpbyxefötter. Men det var det värt! Ostindiefararen var en upplevelse även stillaliggande i hamn. Mobilfoton gör den knappast rättvisa men ger i alla fall ett hum om dess elegans. Och visst hade vi finaste guiden? Sten heter han!

söndag, september 25, 2011

En liten, liten bok

Som jag nämnde köpte jag en väldigt liten bok på bokmässan i Göteborg. Kattboken. Hur söt som helst, både inuti som utanpå. Här kollar Pebbles in den hon också!

fredag, september 23, 2011

Bokmässa!

Idag gick jag på bokmässan i Göteborg. Oavbrutet mellan kl 10-15. Satt bara ner för att äta en caesarsallad ur plastbytta med plastbestick. Gillade starkt att bak- och kokböckerna samlats på våning två. Och så kunde man köpa lakrits och choklad och annat gott. Fyndade vykort och bokmässans troligen minsta bok om katter, tackade mesigt nej till att bli intervjuad för Göteborgs-Postens årliga enkät, blev kär i ännu en tygkasse, lyssnade på Agneta Sjödin och föll för feel-goodromanen av Lucy Dillon som fick mig att börja snyfta i bussen på vägen hem. Jag lägger "Igelkottens elegans" åt sidan efter flera veckors långsamma tragglande då jag bara på vägen hem redan kommit längre i "Ensamma hjärtan och hemlösa hundar". Hösten är böckernas tid.

onsdag, september 21, 2011

Huset där tiden stod stillTitta vilket alldeles, alldeles underbart hus som är till salu i vår stad! Det är i originalskick sedan 1909 och fotona är tagna tillsammans med statister från teatern. Udda! Se mer bilder och läs om huset här

måndag, september 19, 2011

Måndagsmedicin


När jag vaknar sådär fyra gånger strax efter att jag somnat. När jag till sist faller i skön sömn men vaknar kl 01:53 av att mobilens kalender buggar ur och signalerar om och om igen. När jag ligger med bultande huvudvärk och hör hur regnet vräker ner. När jag tvingar mig upp och åker till jobbet, övertygad om att jag har ett svart regnmoln ovanför mig. Hela dagen hänger det ovanför mitt huvud - bara mitt - och jag meddelar arbetskamraterna att idag är det inte min dag. Bara för att få lite förståelse. Bara för att förvarna om att det där regnmolnet kan komma att brista. Och svämma över.

Så räcker det med att till kvällen ta nyckeln och gå ut till min fina gamla bil, dra ut choken och pumpa på gasen, vrida om nyckeln och höra hur den efter två veckors vila glatt startar, så blåser regnmolnet bort. "Men du är ju underbar!" utbrister jag och gasar iväg för en liten stund. Höstsolen skiner på oss och jag får lust att tuta. Bara för att. Fast jag gör det inte. Min rara lilla bil. En tur i dig är riktigt bra måndagsmedicin.

Marshall & Lilys lampa


En serie som är full av charm även i inredningen är "How I met your mother". Det är lagom bohemiskt och stökigt. Jag har tidigare bloggat om Teds tegelvägg, nu kan jag inte låta bli att blogga om Marshall & Lilys turkosa lampa. När jag sökte efter den på nätet såg jag att det fler som gillade den och också vill ha en sån. Jag vet fortfarande inte vad det är för lampa och var man kan få tag på en men snygg är den!

Foto: skärmdump från teve

söndag, september 18, 2011

Kaffemys


Söndag igen. Vi myser i soffan efter städning, matlagning och ofrivillig avloppsrensning. Det är skönt när man kommer upp ur sängen i vettig tid på helgerna för dagarna blir långa och mysiga. Idag öser regnet ner så här inne har lampor och värmeljus lyst hela dagen. Bersåkopparna fick vi i bröllopspresent och de är goda att dricka söndagskaffet ur!

lördag, september 17, 2011

Kan inte låta bli

Jag bara måste lägga in den här filmen på Pebbles. Jag inte låta bli. Och varför funderar jag ens på att låta bli? Hon är ju så bedårande!

söndag, september 11, 2011

Duktiga lilla P


Pebbles har varit hos veterinären. Hon fick den snällaste veterinär man kan tänka sig; en veterinär med snälla ögon, mjuka händer och glada ord. Han hann knappt komma in i rummet förrän han utbrast "Vilken vacker katt ni har!" och berömmet fortsatte när vår lilla gumma låg stilla på sidan i tio minuter. En charmig och bra katt att börja dagen med, sa veterinären. Pebbles lilla hjärta har ett blåsljud men det ser ut precis som det ska. Det har vi sett nu. Tack och lov! Vår lilla stumpa.

söndag, september 04, 2011

Matta


Igår blev det en ny matta till vardagsrummet. Det har vi pratat om länge. Vi for in till stan för att kika, då visade det sig att det var rea och mattan var nedsatt med sexhundra kronor. Så vi köpte den utan att tveka. Idag har här varit storstädning och sedan kom mattan på plats. Himla nöjda blev vi.

fredag, september 02, 2011

Ett slag för JonasIgår hade jag lust att kasta frukt på teven. Den största rösten i TV3:s True Talent gick inte vidare. Han var ju grym! Sjunger som en gammal rutinerad artist och med sån känsla. Jag hejar på Jonas ändå!