måndag, oktober 31, 2011

Finaste kissen


Jag älskar hennes glada lilla mun och luddvecken under hakan. De pigga ögonen med stora, svarta pupiller. Öronen som hela tiden lyssnar. Att bli förälskad i ett djur är hur lätt som helst. Särskilt när det är så sött som vår lilla katt.

söndag, oktober 30, 2011

Ny i fånklubben


Ni minns väl vad chefen sa?Alla borde ha en iPhone! M tyckte ju att vi skulle köpt varsin i våras men jag tyckte det räckte med Sonyericssons Xperia X8. Det gjorde det inte. Den var en besvikelse. Och jag som brukar låta det gå flera år mellan mobilinköpen har nu köpt min andra inom ett halvår. Våra "gamla" mobiler får erbjudas till några andra på Tradera. Visst blir du inte det minsta förvånad, mamma? ;-)
onsdag, oktober 26, 2011

Bla-bla-katten

När Pebbles var nyinflyttad liten kattunge hos oss var hon så ledsen på nätterna. Fastän vi tog med henne in i sovrummet för att låta henne vara hos oss i sängen sprang hon ut till den mer bekanta soffan i vardagsrummet. Mitt där på den svala läderdynan satt hon och skrek ynkligt, så där som djurungar gör så att det bara värker inom en. För att man vet att de saknar sin mamma, sina syskon, sin välkända miljö. För att man vet att de har kommit till ett bra hem men det vet inte de. För att man vet att inom en kort tid kommer de ha glömt allt det där som varit och vi kommer att skapa ny kärlek tillsammans.

Så där satt hon, lilla P. Jamade och jamade. Så började hon att tvätta sig för att lugna sig. Men hon slutade inte att jama. Samtidigt som hon slickade pälsen kom det små mjau som lät "bla-bla" och trots att vi var trötta och bara ville få sova låg vi tätt ihop i sängen och fnissade. Vår alldeles egna lilla Bla-bla-katt. Henne fick vi lyssna på i två nätter. Den tredje var det så tyst att det hördes. Då visste vi att hon flyttat in på riktigt.

måndag, oktober 24, 2011

Kvällens åk

Jag avslutade arbetsdagen med att gå och lösa ut en bil. Det var meningen att jag skulle åkt buss hem men det här kändes roligare. Nej, skämt åsido, imorgon ska vi till Växjö i jobbet och firmabilen var upptagen så därför fick det bli hyrbil. En bullig blå Renault med sexväxlad låda och som låter som en traktor. Men det är ju alltid roligt att testa något nytt.


söndag, oktober 23, 2011

En sportfri värld

Häromdagen när M satt och tittade på teve och det i reklamavbrottet kom ett erbjudande om en sportkanal för 199:- i månaden hörde jag honom utbrista "Jag skulle rentav betala 199:- i månaden för att slippa sport överhuvudtaget!" Det är min make det. Underbar är han.

måndag, oktober 17, 2011

Vill du också leka med en katt?

Om du sitter på jobbet och saknar din egen katt eller om du inte har en kisse att leka med kan du göra det nu - online. Nu finns kattleksaken iPetCompanion som kan manövreras via datorn! På Idaho Humane Society kan du leka med de katter som just nu söker nya hem. Men bered dig på att få sitta i kö en stund först!

söndag, oktober 16, 2011

Höstglöd

Oktober är fantastiskt vacker när den är som i helgen; ren, blå himmel med en sol som faktiskt värmer och som får löven att glänsa. Egentligen är höstens färger inte mina, men jag behöver ju inte klä mig i dem. Jag behöver bara ta in dem och njuta. Den lilla höstglöden på mitt nattduksbord bär dock mina färger mitt i prick. Så liten och söt!

torsdag, oktober 13, 2011

Chockad start på dagen

På väg till jobbet idag såg jag något hemskt. En bil framför bromsade häftigt in på motorvägen och började blinka med varningsblinkers. I körfältet låg någonting. En lastbil bakom gick över i vänster körfält och bromsade in. Jag bytte körfält jag också för att inte köra på det som låg på asfalten. Jag såg en svans vaja upp och ner. Jag kände igen rörelsen. En kattsvans. Men katten låg kvar. Jag höll på att köra rakt in i lastbilen och fick tvärbromsa. Lastbilen flyttade på sig igen för att stanna vid vägkanten, liksom bilen som kört åt sidan. Jag höll på att börja storböla och fortsatte min färd med darrande ben.
Med gråten i halsen kom jag dock helskinnad till jobbet. Nu läser jag på nätet och bölar men vet inte hur det gick med katten. Antagligen inte bra...

Uppdatering fredag 14 okt: Katten dog. RIP kitty. Snyft.

onsdag, oktober 12, 2011

Vackert väder

 Jag har lite idébrist på bloggen men idag är det ju vackert väder så då kan det passa med en liten utsiktsbild. Synd bara att jag sitter på fel sida om fönstret. Men om ett tag blir det i alla fall en liten utflykt till en reklamfirma på grannorten!

onsdag, oktober 05, 2011

Charmfaktor nära jobbet!

Ojojoj. Det är inte bra med självplågeri på Hemnet. Ändå utsätter jag mig för det nästan dagligen. Får jag en liten paus på jobbet så kikar jag. Jag har förmånen att tillbringa mina arbetsdagar i en gammal träkåk från 1700-talet (jag har tom en kakelugn på mitt kontor!) och huset intill är inte sämre det. Och det är i det huset den här lägenheten finns. Den är nu ute till försäljning och lär inte bli billig, är i skrivande stund uppe i 1,9 miljoner. Mer bilder och beskrivning finns här
Foto: Skandiamäklarna

måndag, oktober 03, 2011

Coolt på CoopI lördags missade vi en rolig händelse på Coop med sådär en timme. Gräshagens kyrkokör med vår vigselkantor i spetsen gjorde en flashmob på Coop för att fira deras tioårsjubileum. De är en av många körer som tävlar i Coops körtävling. Jag är förstås partisk och har röstat på denna härliga kyrkokör! Vill du se alla bidrag och rösta kan du göra det här.

söndag, oktober 02, 2011

Min nya kompis Kent

Svarta stövlar är ju oslagbara. Man känner sig fräsig till vardags och snygg till fest. Tyvärr har jag aldrig haft någon vidare tur med de svarta stövlar jag haft. Mitt första par var kanske inte så elegant men jag gillade dem ända tills de gick sönder upptill. Jag lämnade in dem till skomakaren - som sydde in dem så mycket att de inte längre gick på.

Par nummer två gick sönder efter bara någon månads användande. De höll på att bli min död en marsdag då sulan släppte greppet om betongen på våning tre i vårt hus och jag dundrade handlöst nerför trapporna. Tredje paret heter Kent och inhandlades igår. Måtte det nu bli tredje gången gillt och att Kent och jag nu ska leva lyckliga i alla våra dagar.

Foto: Ecco