måndag, november 19, 2012

Svåra ingredienser


Måhända är jag en jobbig språkpolis (ja, ni vet ju redan att stavningen av mitt namn är känslig) men borde inte ett bageri veta de rätta namnen på sina ingredienser? Vi köpte denna påse mandelbiscotti i helgen och jag blev full i skratt när jag läser att de innehåller hjortronsalt. Vad är det? Jag antar att de menar hjorthornssalt. En vanlig språklig missuppfattning. Men pinsamt att man som företag låter detta misstag tryckas på påsarna.

6 kommentarer:

 1. Det ligger väl i släkten att vara språkpoliser. Dagligen visar far annonser på Blocket med felstavningar. Jag "googlade" för skojs skull på hjortronsalt och hittade en kul lista i en blogg som en annan språkpolis gjort. Det finns många felbehandlade ord i svenska språket. Men man tycker att ett företag skulle veta vad de har i sin produkt!
  Kramis från mammis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gjorde detsamma! Faktiskt riktigt många som gått på att tro att det heter hjortronsalt men som EM skriver nedan låter det ju trevligare :-) Kramis!

   Radera
 2. Hjorthornssalt, tänkte nog den som skulle skriva texten till påsen, det kan det väl ändå inte vara. Salt från hornen från en hjort. Nej hu va äckligt. Det måste vara hjortron, det är godare...
  Men var dom goda ändå, trots en liten smak av hjortron?
  Gjort är hjort, du vet, haha.
  kram elsamarianne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hihi ja, jag tror också det var något liknande! Och som vanligt när man ska korrläsa något där man vet vad det ska stå, läser man vad det ska stå och inte vad som står. Men jag är en mästare på att hitta andras fel - inte mina egna ;-)
   Om de var goda? Njae, väldigt sega, inte spröda som svärmors. Jag tror de hade i för lite "hjortronsalt" hihihi. Kram på dig!

   Radera
 3. Hoppsan, det hade jag ingen aning om. Det förra inlägget är jag mer hemma på *ler*.

  Kramen

  SvaraRadera
 4. Ha ha, här är en språkpolis till! Och särskrivningar retar jag mig på också :)
  Blir så irriterad på mig själv när det ibland blir fel, t ex när man har bråttom o ska kommentera på bloggar.

  Söt Pebbles är! Missy o Molly hälsar. De har alltid kattvakt när vi åker bort, min syster kommer o bor hos oss. Perfekt!

  Ha det gott! Kram Marie

  SvaraRadera

Kul om du lämnar ett litet avtryck om du läser ::fina:: drömmar!
Om du har några frågor besvarar jag dem här bland kommentarerna.