måndag, december 31, 2012

Året var 2012

Jag har ju gjort det några gånger - nån slags årskrönika - så jag gör det igen. Här nedan följer 2012 i korthet.


Januari var nästan till ända när jag blev smått förvirrrad och trodde det var april. Ett litet missöde med datumklossarna var vad som låg bakom och vi fick vänta lite till på april. Däremot firade vi en ettårig förlovning och drömde om en egen tvättpelare. Vi tittade på hus men insåg att det var för dyrt och för mycket jobb. Så vi ställde oss i kö för en ny lägenhet istället.


Februari. Vi längtade efter vår och firade att vi varit med katt i ett år. Vi började fundera på vart vår bröllopsresa skulle gå.


Mars. Vi bokade vår bröllopsresa till Rom och började drömma och planera.  Och i slutet av månaden - närmare bestämt alldeles i samband med min födelsedag - skrev vi kontrakt på en alldeles ny lägenhet och började längta - dit också!


April. Jag skapade en ny inläggskategori här på bloggen; Saker jag inte kommer att sakna när vi flyttat. Jag kan bara fnissa såhär i efterhand och skriva under på att allt stämmer! Denna lista hjälpte mig dock att ta mig igenom de många månaderna fram tills vi faktiskt kunde flytta. Vi passade på att reklamera vår nersuttna Karlstadsoffa och fick en ny Kivik (som vi sedan sålde i november).


Maj. Jag var på kurs i Stockholm och fick brandöva tidigt på morgonen. Jag gav mig själv mycket väl godkänt. I slutet av månaden begav vi oss dock längre bort - bröllopsresan till Rom startade den 24 maj. Vi gick och gick och gick, hand i hand, in och ur ur kyrkor, åt glass i stora lass, åt och drack gott, upplev och njöt och mötte nya människor - och katter; vi besökte Roman Cats och fick en guidad tur bland alla missar. Och fick den enda solen på hela året, kändes det som!


Juni månad inleddes med första dagen tillbaka i Sverige. En hemsk, kall och regnig dag. Vi bara önskade oss bort igen. Och skrattade åt bananen i bilen. Och eftersom juni var rätt osomrig tillbringade vi mycket tid med att längta tillbaka till Rom genom god italiensk mat. Jag som inte är ett dugg sportintresserad föll för grupptrycket och tippade på fotbolls-EM (tror jag det var!) på jobbet och vann ett par solbrillor. Vi började planera och köpa möbler till nya lägenheten och jag föll för ett överkast som vi numera bäddar med nästan varenda dag.


Juli var regnig som tusan och kanske var det därför som jag satte personligt rekord i bloggning med 27 inlägg under månaden. Vi skulle fira min mammas födelsedag i vanlig ordning men fick vända efter mer än halva vägen på grund av översvämningar. Naturen var bra konstig den här månaden - för jag fångade en skata på balkongen. Pebbles tog det däremot lugnt på det nya, fina överkastet.


Augusti var en lugnare bloggmånad. Men i verkliga livet var det desto mer action. Månaden började trevligt med att vi firade att vi redan varit gifta i ett år. Första jobbveckan efter semestern avslutas med att jag kommer ut till en bil med krossad sidoruta. Några dagar senare - när bilen var på verkstad - slutade bromsarna på vår andra bil att fungera och jag körde rakt in i baken på en annan bil. Tack och lov blev det bara lite plåtskador men för ett tag hade vi båda bilarna på verkstaden samtidigt.


I september sålde vi ena bilen - efter att den blivit lagad förstås. Vi besökte vår nya lägenhet för första gången i början av månaden och planerandet blev med ens mer verkligt. Vi hade ju också precis fått välja tapeter. Månadens blogginlägg präglades av möbeltankar och beställningar samt längtan efter jul.


Oktober. Vi gjorde slag i saken och beställde drömsoffan Howard. Men en större sak vi beställt, som jag inte avslöjade i förtid här på bloggen, var vår nya bil. Den levererades i mitten av oktober. I den packade jag in mina mjuka djur och åkte på utställning. Annars var det mycket planerande inför flytt; vi sålde möbler och började flyttpacka och förbereda städning - bland annat av fulköket.


I november besökte vi vår nya lägenhet för andra gången. Nu var det tapetserat och vi kände oss så nöjda och upprymda! Vi slutspurtade med försäljning av soffa, köksbänk och barstolar. Vi firade att Pebbles fyllde 2 år med en sista bjudning i gamla lägenheten. Alla åt tårta utom födelsedagsbarnet själv. Den 29 november hämtade vi ut nycklarna och fick veta att vi inte skulle få flytta in på morgonen därpå. Vi blev tvungna att boka om flyttfirman i sista minuten men kl 15 den 30 november flyttade vi in i vår alldeles nya lägenhet!


December var full av möblerande och pysslade i nya lägenheten. Och det märktes verkligen här på bloggen! Det var nästan uteslutande inlägg om vårt nya hem. Vi packade upp alla flyttkartonger på en vecka - här gjorde M ett toppenjobb när jag drabbades av härdsmälta. Även Pebbles fann sig snabbt tillrätta och visade oss att "home is where my toys are". Att vi och många välkända gamla möbler redan var här bidrog säkert också till att hon accepterade flytten med en gång.

Tack för ett underbart 2012! Jag var så lycklig över 2011 som var året då lyckan vände för oss. Att även 2012 kunde bli ett så bra år hade jag inte kunnat tro. Jag är så tacksam och glad att vara här och nu.

Gott nytt 2013!


3 kommentarer:

 1. Tack för underbar läsning, det är minnena man lever för många gånger. Lycka till in i det nya året! Vi här i S-kulla önskar er Gott Nytt År! Och många kramar från oss!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Massor med kramar till er från oss två och en nybadad kissekatt!

   Radera
 2. Tack för din fina bloggkrönika. Nu har jag läst in mig på ditt år. Ja visst blev det bra till slut. Här sitter vi, i våra fina lägenheter, och njuter av tystnad, bra klimat, fräscha möbler och känslan av att hittat hem.
  Nu saknas bara... ja vad saknas, tror du? Ljuset! Längtar så efter att sitta ute och fika, att sola näsan lite och att njuta av utsikten. Men tills dess så njuter jag inomhus och skålar med dig i ett litet glas bubbel senare i kväll.
  Gott Nytt År önskar elsamarianne

  SvaraRadera

Kul om du lämnar ett litet avtryck om du läser ::fina:: drömmar!
Om du har några frågor besvarar jag dem här bland kommentarerna.