fredag, februari 24, 2012

Fantastic Friday

Solen skiner. SMHI säger att våren kommer på tisdag om plusgraderna håller i sig. Talgoxarna kvittrar och när fastighetsskötaren på jobbet ska laga min persienn kastar en vårvind runt alla papper på mitt kontor och vi skrattar. När jag åker hem är det fortfarande ljust. Jag kan köra utan vantar, ratten är inte för kall.

När jag stiger in hemma lämnar Pebbles sin fulla matskål och springer och möter mig. Hon stryker sig kring mina ben och luktar på min väska. I köket står M och gör yoghurt. Han säger välkommen hem. Lilla köksfönstret står på glänt och det luktar varm mjölk blandad med vår. I vardagsrummet ligger vårljuset ännu över den oslipade parketten.

Vi sätter oss i soffan för att fika lite och hör grannen ovanför komma hem. Han har kompisar med sig. Snart sätter de på stereon. Vi hör musiken väldigt tydligt och fastän David Gray försöker sjunga på en för oss lagom volym tränger den fantasilösa discomusiken igenom. Basen dunkar i husbetongen. Det är fredagskväll med mys och gratis musik. I hyreshus är det alltid Fantastic Fridays.

måndag, februari 20, 2012

Charmbyrå

Benjamin Mangholz bygger nya byråar av gamla. Jag trillade in i hans shop på Etsy i helgen och blev alldeles såld på det här exemplaret. Hur charmig som helst. Kolla in själv!

söndag, februari 19, 2012

Ett år sen idag

Idag är det ett år sedan den här lilla stumpan flyttade hem till oss. Då kände vi inte varann. Ett år senare busar hon vilt i soffan när vi inte är hemma - samma soffa som hon för ett år sedan låg och ledset jamade under. Nu känner vi varann så väl och har hur mysigt som helst ihop. Det är härligt att ha katt!

lördag, februari 18, 2012

Hej ekorre!

Min nya kompis ekorren kommer från rara Kristie Wells i USA. 
Kolla in hennes underbara små djur på Etsy!

lördag, februari 11, 2012

Ge mig vår!

Jag vet att jag sa igår att den är på väg, våren. Men jag är ändå otålig! Vårigt härlig är den här bilden från ellos. Äppeltyget är ljuvligt och hamnar på min önskelista. Kan t ex användas till en gardinkappa till köket, nya kuddfodral till soffkuddarna, fodral till macbook. Ljuvligt är det!

Foto: ellos

fredag, februari 10, 2012

Fredag i februariljus

Tänk vad tråkigt det vore om inte måndagar fanns. Utan dem skulle ju inte fredagar vara så härliga. Idag tyckte jag det var en extra skön fredag eftersom det fortfarande var lite ljust ute när jag åkte hem från jobbet. Det går mot vår! Hear hear!

onsdag, februari 08, 2012

Pets on furniture

Anna k från pejper bloggade för ett tag sedan om "pets on furniture" - ett stående inslag på en internationell inredningsblogg. En dag i veckan postar man en bild på ett husdjur på en möbel, helt enkelt. Sånt gillar jag. Det är sött med djur på möbler. Så här kommer två bidrag. Pebbles på mitt nattduksbord.

lördag, februari 04, 2012

Is ute, is inne

Inget ont utan att det har något gott med sig. Rysskylan ute är ju perfekt när man behöver frosta ur frysen! Det är till och med en grad kallare ute på balkongen än vi brukar ha i frysen. Så nu ligger kycklingen och bären och laxbitarna där ute istället och inne har Pebbles gratis underhållning hela kvällen.