onsdag, maj 30, 2012

Tisdag i Rom

 
Tisdagen blev efterrätternas dag. Till lunchefterrätt blev det varsin gigantisk tiramisu (jag fick inse mig besegrad av min) och efter middagen på kvällen (som blev i sällskap med ett mycket trevligt par från Belgien som vi pratade så länge med att vi alla fyra blev bjudna på varsin drink "complimenti della casa") blev det glass. Ett riktigt lyckat slut på dagen!

måndag, maj 28, 2012

Måndag i Rom

1. Kissemiss vid Area Sacra
2. Fontänen på Piazza Navona
3. Chiesa di Sant'Andrea Della Valle
4. Hus intill Piazza Navona
5. Ikväll har jag shoppat loss! Någon som vågar sig på en gissning om vad som finns i kassen?!

söndag, maj 27, 2012

Snygga dubbelparkeringar

Utanför Vatikanen.lördag, maj 26, 2012

Rom x 3

1. Snygg Alfa Romeo i lördagskvällens regnskur.
2. Utsikt från Spanska trappan.
3. En snäll och mysig kisse som jag delade med mig av min lunch till på Ristorante Il Miraggio.

fredag, maj 25, 2012

God morgon Rom

Utsikt från vårt hotellfönster.


torsdag, maj 24, 2012

Bananbilen

I vilket skick är en helt vanlig banan som legat i en bil på Landvetters långtisparkering i sju dagar? Svar ges torsdag 31 maj.

onsdag, maj 23, 2012

Vi tävlar

Hemtex har en tävling där man kan vinna stylinghjälp av Mija Kinning samt produkter för 5000:-. Vi är med och tävlar! Vi hoppas Mija vill hjälpa oss med vårt alldeles nya sovrum i december och har till och med rimmat vår motivering till detta. Så snälla håll tummarna för oss - i augusti koras vinnaren!

tisdag, maj 22, 2012

Hur söt får man vara?

Igår kväll, efter bus på balkongen, slappade Pebbles på sin kudde i vardagsrummet. Jag kunde inte låta bli att fånga henne med iPhonekameran. Vilken blick jag fångade! Så full med bus! Hur söt får man vara egentligen?

måndag, maj 21, 2012

Meddelande till mammis

Om några dagar - jag vet inte hur många för det vet man aldrig - kommer du att få ett litet paket med Posten. Jag tror det blir ett litet paket fast det kan skickas som brev. Så du får nog ingen SMS-avi men det kan hända. Och om det händer att du får en SMS-avi om ett paket som du inte vet att du ska få så snälla söta mammis hämta då ut det eller be lantbrevbäraren komma med det till dig. För det är från mig. Och om paketet kommer för tidigt så får du hålla dig med att öppna det till på söndag då det är Mors dag. Din dag. Och om paketet kommer för sent får du strypa brevbäraren. Hälsa från mig. Puss.

söndag, maj 20, 2012

Pebbles gillar

Garderobsröjning. 

Fina namn på fula djur

Jag har aldrig fattat och kommer aldrig att fatta hur så fula djur kan ha så fina namn. Jag talar om silverfiskar. Vad var det för idiot rent ut sagt som namngav dessa äckliga kryp? Och vad har dessa (o)djur för mening för världen? Vad är deras syfte?

3. Jag ser fram emot ett badrum och ett kök där silverfiskar inte festat loss på hudavlagringar i femtio år. I vår nya lägenhet kommer inga silverfiskar in. Jag ska se till att där inte finns skit att festa på. Ever.

måndag, maj 14, 2012

Mörkläggningstider

Hur ljuv våren och försommaren än är, måste jag ändå erkänna att det är svårt att sova den här tiden på året. Särskilt när man har sovrummet i öster och ett element som går på full kräm jämt eftersom termostaten är trasig och vaktmästaren inte behagat fixa den. I väntan på att hyresvärden ska stänga av värmen försöker vi mota morgonljuset med dessa mörkläggningsgardiner från Hemtex. Så får vi se när vi vaknar imorgon!


söndag, maj 13, 2012

Det bidde randigt istället

Den prickiga klänningen från Nelly kom. Och imorgon åker den igen. Den passade men jag tyckte inte om hur den satt. Den var väldigt kort och så blev jag väldigt bred upptill i och med det breda axelpartiet. I helgen har M och jag shoppat kläder och bland annat har den här klänningen från Kappahl och den här tröjan från MQ hängt med mig hem. Det blå går visst aldrig ur mig!

Foto: Kappahl, MQ

fredag, maj 11, 2012

Annorlunda hotellväckning

06.42 vaknar jag av ett hiskeligt tjut. Brandlarmet på hotellet har gått! Snacka om att komma fort ur sängen! På med tröja, byxor, skor, jacka, rafsa ner iphonen i väskan, kolla utrymningstavlan, ut! Många yrvakna hotellgäster var vi som samlades på trottoaren. Gomorron sa vi! Det var en brödrost!


söndag, maj 06, 2012

Skrivbok

I fredags när M och jag åt lunch tillsammans hade han med sig en liten plastpåse från Åhlens. När jag frågade honom vad han köpt sa han att det var till mig. Snabbt som attan kikade jag ner i påsen och den här fina skrivboken var vad som fanns i. Han vet jag gillar, han. Det kanske allra finaste med skrivboken är, att när man köper en, ger tillverkaren en skrivbok till ett barn i ett fattigt land. Läs mer här


lördag, maj 05, 2012

Här bor jag

Igår när jag kom hem efter jobbet stannade jag till utanför vår dörr. Lyfte av solglasögonen och tittade igen. Var det verkligen vår dörr? Vem hade satt nån dekal på den? Jag kikade på brevinkastet och såg våra namn. Sen tittade jag på den nya skylten. Och log stort. Och undrade var M hade köpt den. Det visade sig att han gjort den själv. Helt underbar - ja, både han och skylten!

fredag, maj 04, 2012

Ibland går det inte låta bli

Jag har dreglat över den här klänningen i säkert en månad nu. Kan inte släppa tanken på mig i den, svarta sandaler, hand i hand med M i Rom. Sen är det ju den andra tanken på att det är postorder och risken att bli besviken är stor. Men nyfikenheten och hoppet tog överhanden till sist och nu är beställningen lagd. Så får vi se.
Foto: Nelly.com

onsdag, maj 02, 2012

Full pott!

Ibland när man har nästan allt av någonting är det lätt att drabbas av panik. Nära skjuter ingen hare, liksom.  Lite så var det med Berså. Vi fick fem ljuvliga kaffekoppar med fat och assietter - de första fyra i bröllopspresent och så ytterligare en till min födelsedag. Så var det den sista. På något sätt den svåraste. Tänk om Gustavsberg skulle få för sig att sluta tillverka dem just nu när vi bara behöver en till? Tanken var, ja, störande. Så vi slog till. Jag klickade hem den sjätte och sista koppen med fat och assiett i fredags och idag anlände de. Gott!

tisdag, maj 01, 2012

Goding

Igår när jag var i köket kastade jag en blick in i sovrummet och började fnittra. För det här var vad jag såg. Pebbles sittande som ett litet ljus tillsammans med de gosedjur som följt M och mig genom åren. Ett mjukisdjur bland alla de andra! Sen var hon förstås tvungen att sträcka ut sig och gosa på sängen.