onsdag, juni 27, 2012

Jag tror jag måste...


 ...ha ett sånt här överkast. Faktiskt.

söndag, juni 24, 2012

Diskmaskinslängtan

Igår tog min diskmaskinslängtan en ny dimension. Det var när jag läste bloggen Apartment Therapy om att diskvattnet behöver ha en temperatur om minst 60 grader för att bakterier och annat ska dö. Och väldigt få har sådana tåliga händer att man klarar av att diska för hand i 60-gradigt vatten. Med andra ord: diskmaskinen är oslagbar. I vår nya lägenhet kommer vi att ha diskmaskin. Om fem månader... Men vad är väl fem månaders väntan mot tio år av handdiskning?

Foto: skärmdump från Apartment Therapy

fredag, juni 22, 2012

Magic till midsommar

Så kom den då äntligen, efter 75 dagars väntan; Magic, fåtöljen. Jag kan lugnt säga att den var skön att sjunka ner i när jag kom hem från jobbet igår. Somnade nästan.Glad midsommar på er, allihopa!

torsdag, juni 21, 2012

 
Lilla godingen älskar att vara ute på balkongen. Ett utökat revir. Massa spännande insekter och fåglar. Att kolla på och vakta på. I timmar, om hon bara får. 


onsdag, juni 20, 2012

Tippar'n!

Gissa vem som vann spurtpriset i jobbets EM-tips för gruppspelet?! Satte sex matcher i rad på slutet. Schyssta brillor blev priset, hehe.

tisdag, juni 19, 2012

Maräng & Sero

Ikväll kom dessa två till. Apan Maräng och vovven Sero. Dem har jag sytt på beställning till en trogen kund. Bilden blev inte super så här i den vackra junikvällen men så här bidde de små liven i alla fall!

söndag, juni 17, 2012

Resminne

När man inte ätit pasta på 1 ½ år finns det bara ett ställe att äta den på: Italien! Så vi gjorde det: åt supergod pasta - pasta al pomodoro e basilico. Denna intogs på det mysiga lilla caféet vi åt de gigantiska tiramisuerna på. Det mysiga lilla caféet som vi återkom till dagen efter. Och blev igenkända. Så vi vet vart vi ska gå för att äta nästa gång vi besöker Rom :-).

Men eftersom vi nu befinner oss i moderlandet Sverige får vi uppleva Rom på ett annat vis. Genom maten. Eftersom M älskar att laga mat var han förstås tvungen att testa. För att minnas. Så igår åt vi faktiskt pasta igen. Det smakade Italien. Säkert! Och passande nog låg Italienboken på bordet. Nästa gång vi äter pasta kanske blir där?

torsdag, juni 14, 2012

Tapeter!

etage284
plain7517
shade3360
Vi ska välja tapeter till nya lägenheten. Inte just nu, men jag längtar. Åh, vad det ska bli roligt. Därför har jag ikväll provtapetserat lite på webben. Lugna färger i ett sovrum, det är min moledi det. (hihi, mamma!)
Bilder: borastapeter.se

onsdag, juni 13, 2012

Sommarkvällsdoft

Det är fascinerande hur dofter, smaker och ljud kan väcka minnen till liv. Hur en inandning kan förflytta mig till en annan tid, spritta igång känslor jag inte känt på länge. Som igår kväll, när M och jag kröp ner i våra sängar. Sovrumsfönstret hade stått på vid gavel i några timmar och en doft av fuktig junikväll bäddade in oss för natten. Himlen var fortfarande ljus och allting utanför var stilla. Då - ett minne, en känsla! Jag blev genast 8 år och låg i min flicksäng. Fönstret öppet, persiennen nere. Sommarkvällsljuset smekte väggens hästplanscher. Täcket svalt, doften av sommar mjuk. Mamma skulle snart komma och stänga fönstret och krama mig godnatt. Ljuva sommarkvällsdoft...

söndag, juni 10, 2012

Säljsöndag

 
Idag blev intäkternas dag. Inte nog med att jag äntligen lyckades kränga iväg min gamla datorskärm som ingen använder, jag fick bud på en stor nalle jag försökt sälja länge, sydde klart en piratvovve på beställning samt sålde nyss mitt första djur på Etsy! Jag fick ett härligt pirr i magen och vet vad jag har att göra imorgon efter jobbet: packa paket!

1. Piratvovven Punto föddes idag
2. Lilla valpen Filippa blev adopterad på Etsy ikväll

torsdag, juni 07, 2012

Vita sandaler

Har ni sett mina snygga sandaler jag skaffade i Rom?


onsdag, juni 06, 2012

Flaggan i topp!

Trevligt med en helgdag mitt i veckan. Jag var på jakt efter en bordsflagga igår - inte så mycket för nationaldagen egentligen utan mer för att det är trevligt att ha på födelsedagar osv. Men ingen jag hittade såg ut som jag tänkt mig. Vi är ändå inte utan flagga idag utan viftar lite lagom med dessa små pappersvarianter som satt på nationaldagsbakelserna vi var och köpte på konditoriet. Flaggar ni idag?

söndag, juni 03, 2012

Made in Italy

Mina fina väskor jag tog med mig hem från Rom. När jag såg den turkosa tog jag den direkt i mina händer och vägrade släppa den. Mannen i affären - en härligt småtjock, skäggig italienare i beige kostym - berättade att det fanns två rum till med väskor och jag svarade "I have already fallen in love" men kom en stund senare ut med dessa två väskor...

lördag, juni 02, 2012

I got jammed

På vårt hotell i Rom fanns det massa småburkar med sylt, marmelad och honung som man fick ta till sin cornetto (croissant) på morgonen. Jag tyckte de små burkarna var så söta att jag tog en varje dag för att spara. Så nu har jag sju olika. Jag tror inte jag kommer att äta upp dem utan sparar dem som minne.

Bananen

Minns ni bananen? När vi kom till bilen på Landvetters parkering igår eftermiddag förväntade vi oss ett moln med bananflugor omkring den. Tänkte att vi behöver inte leta efter bilen, det är bara att följa flugorna. När M öppnade bildörren och stoppade in huvudet flinade han "Vill du äta en banan på vägen hem?" Den var inte geggig, inte svart, inte rutten. Den var bara lite brunprickig. Helt odramatiskt. Jag tyckte nästan det var lite tråkigt. Jag åt inte upp bananen. Jag slängde den i papperskorgen utanför Konsum.