söndag, juli 29, 2012

Rekord

Jag har upptäckt att jag slagit något slags rekord här på bloggen. Jag har visst aldrig skrivit så här många inlägg under en enda månad förut. Inte vet jag vad det beror på; regnet? inspiration? för mycket tid? Kanske det. Men när jag ändå slagit rekord kan jag ju lika gärna slänga in ett inlägg till. Det här. Med lite blandade hembilder från en regnig sommardag 2012. Inget konstigt alls, alltså.

fredag, juli 27, 2012

Flugjakt


Värmen har kommit och därmed myggorna och flugorna. Pebbles har fullt upp!

torsdag, juli 26, 2012

Dagens storköp

En påse med sådär tio dukhållare för tio spänn. Inte illa pinkat.

onsdag, juli 25, 2012

Vadstena

Yes, Skaftisarna har huvudena på skaft - visst var det Vadstena vi var i! Inte dåligt gissat! Icke var den tävling men ni vann ändå ;-) Vi började med ett besök på Vadstena antik & kuriosa, följt av Evert Larssons diversehandel, picknick i hamnen, besök på slottet samt klosterkyrkan. Varmt och härligt väder hela dagen, underbart!

Bilderna föreställer främst Vadstena slott med slottskyrkan.

Någonstans i Sverige

Är vi just nu. Någon som kan gissa var?

tisdag, juli 24, 2012

Cat approved


Nu är det här och har blivit invigt. Överkastet jag bara måste ha. Pebbles har godkänt det, som synes. Vi bäddade med "baksidan" upppåt, den kändes mildast och skönast just nu. Helt klart ett överkast som passar oss.

lördag, juli 21, 2012

Det grönskas

Det roliga med vissa växter är att de bara växer och växer. Hur man än sköter om dem. Som med våra ampelliljor som uppenbarligen siktar på att bli många, många fler. Så vi sköter nu om lite skott för att snart plantera i egna krukor. Var vi nu ska ställa dem?!

fredag, juli 20, 2012

Pizzatröst i regnet

I det här förbaskade regnet bestämde vi oss för att göra en fredagspizza. Vi har ärligt talat aldrig gjort egen pizza förut. Kanske för att vi inte ätit pizza på många år. Vi testade en variant med deg på dinkelmjöl så blev det lite nyttigare i alla fall. Uppepå blev det tomatsås, lagrad ost, zucchini, paprika, rödlök, champinjoner, tomater, mozzarella, oregano, olivolja och salt och peppar förstås. Superdupergott bidde det!

torsdag, juli 19, 2012

Sverige är vackert

Någonstans i närheten av Skärstad. 


tisdag, juli 17, 2012

Svensk sommar


Filmat för bara en liten stund sedan. Svenska sommaren är som allra bäst just i år!

I en värld av röjsågar & vinkelslipar

Mina nya bästa vänner heter Moldex. De är färgglada och mjuka.
Och framförallt tysta. Tack vare dem sov jag gott genom varje brandutryckning i Rom och tack vare dem sover jag gott denna semester i vårt samhälle fullt av arbetsglada röjsågar och vinkelslipar.

Jag kan verkligen rekommendera dessa billiga öronproppar som går att använda om och om igen utan att tappa formen och funktionen. Speciellt bra för oss med trånga hörselgångar. Finns bla hos Clas Ohlson och Jula. Värda vartenda öre.

måndag, juli 16, 2012

Pebbles

aka Snuttan. Snuttekatten. Snuttis. Busan. Gosan. Fnuffan. Tjockis. Kissen. Katten. Gostroll. Fnuttis. Pluttan. Pluttis. Mysan. Busprutt. Pyret.Knuddeknodden. Knuddis. Gumman. Bebisen. Godingen. Mysunge. (Är det någon mer som märker att listan bara blir längre och längre?)

söndag, juli 15, 2012

Nätfångst

Idag vaknade jag av ett ljud på balkongen. Ni vet hur det är, man har vissa inlärda ljud som gör att man snabbt fattar vad det är frågan om. Det här ljudet lät precis som en fågel. Som satt fast i kattnätet. Inte för att det har hänt förut men min logiska hjärna sa mig att så var fallet. Så jag for upp. Pebbles låg och halvsov i Arkan och verkade inte berörd alls. Jag kikade ut genom balkongdörrsfönstret och mycket riktigt: mellan kattnätet och balkongväggen satt en skatunge. Den flaxade vilt och hysteriskt och försökte ta sig ut.

Jag släppte in Pebbles i sovrummet och stängde dörren innan jag gick ut på balkongen. För en halv sekund funderade jag på att ta ett fotobevis men ville inte låta fågeln plågas mer än nödvändigt, därav min "fina" illustration istället. Jag tog tag längst ner i nätet och drog det in mot balkongen för att skapa en vidare passage för skatan att flyga upp genom. Jag hörde hur den andades häftigt. Så försökte den flyga upp - och såklart in mot mig och balkongen vilket resulterade i att den inte kom så långt. Ner på golvet och flaxa igen. "Flyg rakt upp och utåt, lilla skata, flyg nu du" manade jag mjukt och så där på tredje försöket tog den sig upp till balkongräcket, stannade upp där en sekund för att hämta andan och sedan flög den iväg med ett klassiskt skat-tjatter.

Lite senare, när vi satt och åt frukost, hörde jag en väldigt arg katt skrika ute på gatan följt av skat-tjatter. Hoppas det inte var skatan jag räddade. Sådana dumheter räddade jag den inte till.

fredag, juli 13, 2012

Solbrillor och paraply

Det enda du behöver för att överleva den svenska sommaren.

onsdag, juli 11, 2012

Fler paket

Idag är det dags för sista kalaset för den här omgången. Det är svärfar som fyller år och dessa paket ska han få. Även han får mitt egendesignade grattiskort!

tisdag, juli 10, 2012

En bil i min färg

Jag var bara tvungen att ta kort. Vilken härlig färg. Illblå-turkos, typ. När vi stod och beundrade den och tog detta foto kom en äldre man fram och sa konstaterande "härlig färg". "Mm", sa jag. "Det är inte dumt med lite färg, faktiskt", nickade han. Verkligen inte.

måndag, juli 09, 2012

Ellos rockar

Förr ansågs det lite töntigt att handla på postorder. Jag minns när jag jobbade på Posten (när jag säger förr så menar jag för sådär tolv år sedan) och brevbärarna skrattade när en familj skulle få ytterligare ett Ellos-paket levererat. De köpte allt på Ellos, sa mina brevbärarkollegor. Familjen Ellos, kallade man dem. Och skrattade.

Idag handlar väl så gott som varenda kotte på nätet. Unga tjejer lägger ut sina outfits på bloggar och köper skor osedda - provar först och betalar sen. Handla på nätet har blivit coolt. Och Ellos hänger med i utvecklingen. Inte ska man behöva bli skrattad åt för att vilja handla inredning där, särskilt inte när det är så här fräscht!
Foto: Ellos

söndag, juli 08, 2012

Uppdatering

Förra inlägget var förprogrammerat. Vi fick vända halvvägs pga översvämning så mamma får sitt paket en annan dag. Men för att ändå glädja dig lite, söta mamma, får bilden på din presentpåse ligga kvar på bloggen så du har nåt att fundera på. Hihi.

Kalastider

Idag ska vi på kalas. Vi är säkert på väg när det här publiceras. Eller redan där. Det är min mamma som fyller år. Hon ska få den gula presentpåsen med paket i. På påsen har jag fäst ett av mina egna vykort. Och imorgon fyller en fd arbetskamrat 70 år, då får hon det rosa paketet med Posten. I paketet ligger Smulan, från en kattvän till en annan.

lördag, juli 07, 2012

Italien i Småland

Vad gör man när Romresan hamnar längre och längre bak i historien? Jo, man åker in till stan på den årliga internationella matmarknaden och passar på att besöka det italienska ståndet bara för att få höra lite "grazie mille". Italien var förstås inte det enda land som var representerat, där fanns även bakverk från Frankrike, våfflor från Belgien & Holland, paella från Spanien, fudge från Storbritannien mm. Många dofter och mycket folk. Ett perfekt sätt att inleda semestern!