fredag, augusti 31, 2012

Hjälp

När jag lägger viktiga papper ihopskrynklade i en låda, skickar tomma kuvert och lägger skräp-papper i chefens postfack. Då vet jag med säkerhet att jag har för mycket att göra. Det är så att jag blir rädd för mig själv. Jag har jobbat fyra veckor efter semestern och längtar redan tills nästa. I helgen vill jag bara sova...

torsdag, augusti 30, 2012

Låt mig presentera...


När jag själv - efter en riktigt bloggtokig sommar - drabbats av bloggtorka är det ju perfekt att tipsa om en alldeles nystartad blogg. En blogg jag längtat efter, ska ni veta - nämligen min mammas! Huset bakom lindarna kallar hon den för det är där hon, min pappa och lilla vovven bor; i huset bakom lindarna som bina svärmar i. Bland kossor och vildsvin, ängar och sjöar. Mitt ute på landet. Välkommen dit!

tisdag, augusti 21, 2012

Tapetval

I morse hämtade vi ut två pärmar med tapetprover hos hyresvärden och halv åtta ikväll gick vi ut från färghandeln efter sådär en timmes rullande och kollande, bestämda och klara. Här ovan får ni en liten tjuvkik på valda tapeter till sovrum, hall och vardagsrum, snabbt fotat i färghandeln. Imorgon bitti lämnar vi in beställningen!

söndag, augusti 19, 2012

TonårsnostalgiJag tittar igenom mina gamla CD-skivor ikväll. Det är alltid lika roligt att hitta gamla godingar och en skiva som fick mig att fnissa högt och snabbt slänga in den i läsaren på datorn var Jumpers album med samma namn. Den fick jag i julklapp 1996 av yngste storebror med orden "jag tycker det är dags att du lär dig lyssna på riktig musik". Jag hade nämligen - som så många andra tonårstjejer - trillat in i dåvarande pojkvännens musiksmak; typ house. Och till brorsans stora häpnad gillade jag de tonårsångest-sjungande stockholmsdrypande pojkarna som spelade på full dist på sina elgitarrer. Yeah! Hör bara deras r: "det äj inte mycket alls jag begäj". Sött!

fredag, augusti 17, 2012

Hänt i veckan


Tack för era goa kommentarer efter senaste inlägget. Tyvärr visade sig fy faj-fredagen utveckla sig till en fy faj-vecka. När bilen med den krossade rutan lämnades in på verkstaden tog vi andrabilen till jobbet. I onsdags morse slutade bromsarna fungera och jag körde in i bakänden på en annan bil. En bromsslang visade sig ha gått sönder. Det blev inga bucklor utan bara skav på bilarna och det kunde ju gått så mycket värre! Så i veckan har båda våra bilar varit på verkstad och det har varit ett farande fram och tillbaka. Att ha två trasiga bilar är ju för fasiken som att ha två dagisbarn!

Idag skiner solen, det är fredag igen och jag hoppas på en lugn helg. Önskar er detsamma!
Bild: Natalie Dee

lördag, augusti 11, 2012

Fy faj-fredag

Igår var en riktig skitdag. En fy faj-fredag*. Det började med att jag vaknade 07.52 - åtta minuter innan jag skulle börja jobba. Enda anledningen till att jag vaknade var att mobilen ringde, annars hade jag nog sovit hur länge som helst. Och med facit i hand så var det vad jag borde ha gjort; sovit bort hela förbannade fredagen.

Arbetsdagen gick dock helt okej med lite att göra och mycket skoj med arbetskamraterna. Skojet slutade när jag kom ut till bilen - en bil med krossad sidoruta. Jag har ingen aning om vad som hänt eller vem som gjort det och kommer antagligen aldrig få veta heller. Men mycket jobb blir det av en sådan sak; många samtal att ringa och inte mycket hjälp att få en fredagseftermiddag då dessutom hela stan gått igång på en tredagars stadsfest. En skadeanmälan, en polisanmälan och en kartongtejpad ruta senare fick jag ta helg med spänningshuvudvärk och blåbärsplockning. På måndag morgon får man jaga glasmästare då.

* fy faj sa jag när jag var liten. Jag hade väl hört någon säga fy fan och försökte säga detsamma.

fredag, augusti 10, 2012

Vackert
Jag blir så glad när jag ser sådana här vackra hus där man inrett i husets gamla stil. Där man har tagit in husets atmosfär och spelat med istället för att slänga in hypermoderna möbler och högblanka skåp. Visst finns där moderna inslag men allt i en stil som passar (ja, kanske inte barstolarna i köket då). Det är rejält, liksom! Maffigt och romantiskt på samma gång. Mer bilder finns här
Foto: Skandiamäklarna

tisdag, augusti 07, 2012

Bomullsblommor

Denna bukett väntade på köksbänken igår när jag kom hem. Från maken. Ett samtal från blomsterhandeln vid lunchtid hade fått mig att börja fundera. Men man vet ju inte säkert. Mysmaken. Så åt vi prinsessbakelser från "vårt" konditori, drack bröllopschampagne och myste till ljudet av hällregnet utanför. Bomullsbröllop it was!

måndag, augusti 06, 2012

Ett år

Idag är det vår bröllopsdag. Den första. Ja, efter själva bröllopsdagen då. Mitt första år som fru ligger bakom mig. M:s första år som make. Vi vänjer oss fortfarande. Njuter. Påminner varann, säger "hej fru" och "nämen har du sett på maken" och fnissar. Ett år och det känns fortfarande lika nytt att vara gift. Och lika härligt. Häftigt, liksom. Och den 29 firar vi femton år tillsammans. Femton. Inte illa pinkat för ett par på 32 och 35.
Foto: aine

söndag, augusti 05, 2012

Boktips

Igår läste jag ut den här boken. En dag av David Nicholls. Det har även gjorts en film utifrån boken som jag nog också måste se så småningom. Det här är verkligen en snyggt och smart skriven bok som jag bara ville sträckläsa. Igår gjorde jag det - tills den tog slut. Så förbered dig på många goa skratt och en hel del tårar för jag rekommenderar verkligen att du läser den!

lördag, augusti 04, 2012

DIY: kattsäng

Hur du gör en kattsäng: dra ut en helt vanlig byrålåda innehållande kläder och voilá, kattsängen är klar!