söndag, september 30, 2012

Höstmys


Nu börjar träden bli sådär vackra; färgglada och halvnakna. Precis som om det måste kompensera det faktum att de är halvnakna med att göra de resterande löven så vackra som möjligt. Nu kommer tiden då man gärna tar en uppfriskande promenad om solen skiner och sedan går in och kryper upp i soffan. Miljön i den här bilden vore inte fel för det ändamålet.
Foto: Englesson

lördag, september 29, 2012

Lyckad lördag


Idag gick vi upp i ottan (nästan) för att åka till Bredaryds möbler. Där provsatt vi soffor (för det har vi förstått, att en Ikeasoffa köper vi inte igen. Så det blir en ny så småningom. När vi hittat den där soffan som kan hålla i många år). Sedan hamnade vi i Värnamo där både bilen och vi blev tankade med ny energi. Jag tänkte tagit någon rolig bild till bloggen men det fanns helt enkelt inga roliga motiv. Det regnade mest och Värnamo var ärligt talat inte stenkul precis. Så det blev en bild på motorvägen. Och en när solen tittade fram. Ett fint avslut på en lyckad lördag!

fredag, september 28, 2012

Det luktar död råtta!


Det utbrast min chef en dag när IT-killarna mumsade på kinamat på sitt arbetsrum. Något vi skrattat åt många gånger. Men nu gör det verkligen det - luktar död råtta. På förmiddagen när chefen anlände till sitt kontor for råttlukten ut och spred sig på hela nedervåningen. Så här har vädrats och pustats och grimaserats. Och ingen hittar råttan. I proppskåpet var den inte. Så nu får den nog ligga där den ligger, någonstans i väggen, och förruttna.. tur att det är fredag!

En annan fin råtta som dock befann sig i proppskåpet, fanns hos mina föräldrar
Foto: Ellen van Deelen

måndag, september 24, 2012

Djurteve

söndag, september 23, 2012

Beställt!

Idag har vi varit och beställt matgrupp och sänggavel! Japp, vi hittade en fin gavel till sist - till ett vettigt pris. Visst har vi funderat på att göra en själva men vi har projekt så det räcker i höst. Eftersom vi köper allting på samma ställe fick vi ett paketpris som innebär att vi endast betalar en tusenlapp för denna pampiga, mjuka gavel. Fast det ska tilläggas, att vi har inte köpt en lila utan en beige!
Foto: Zäng

lördag, september 22, 2012

Tre i rad

Ute är mörkt och kallt. Ja, det är nästan så man är på väg att sjunga Luciasången. Tur att Pebbles är innekatt! Så här mysigt kan man ha det då.

onsdag, september 19, 2012

Kurorten

Det bästa med de två dagarna jag tillbringade på kurorten var rummet och min ensampromenad i ekskogen. Förr skämdes jag för att jag ville vara ensam men numera kan jag erkänna inför andra att jag drar en lättnadens suck när jag låser hotellrumsdörren om mig.

Men spa-behandlingar är inget för mig, det konstaterade jag fort. Hur sjutton ska man kunna blunda och koppla av när en främmande människa kletar in dina fötter och drar dig i håret?

Förresten, någon kanske undrar var jag var? Här!

Man har inte roligare än man gör sig

Jag har varit på kurort och där köpte jag turkost nagellack. Och vet ni, det matchar min handväska! Haha, hur fräsig får man bli...

söndag, september 16, 2012

Lite störd?

Att blogga är verkligen att skriva dagbok. Och alla som någonsin skrivit dagbok vet ju hur charmigt det är att bläddra tillbaka och läsa det som ett annat jag skrivit för längesedan. Det är som att kliva ur sig själv och läsa om någon annan. Som nu när jag får för mig att titta på kategorin "jul" i bloggen. Bara för att vi ska flytta till första söndagen i advent. Man måste ju liksom planera in vilka stjärnor som ska stå i vilka fönster och hur stor stjärna man egentligen kan ha i det stora glaspartiet i vardagsrummet.

Då hamnade jag på detta inlägg som jag skrev för tre år sedan. Och så fnissar jag och blir lite rörd över hur fint jag skrivit. Liksom 2009:s version av mig, så finstämt hon beskrev tillvaron. Så blir jag lite full i skratt för det är ju jag som skrivit det där men det känns lite som någon annan. Lite stört är det kanske. En annan stördhet kan ju också vara det att jag tänker på advent i september. Eller så kan man kalla det framförhållning.

Och så var de två

I fredags pep jag in på Cervera på lunchen, utan hopp om att de skulle fått in fler ljuslyktor. Men precis som när den första inhandlades fanns det en enda. Så den bidde det. Nu är vi redo för höstmys!

lördag, september 15, 2012

Löjligt

Jag har länge drömt om en mjuk och vacker huvudgavel till sängen. Det gör liksom ett sovrum komplett. Så vi har bestämt att det ska skaffas en till nya lägenheten. Om det inte vore för att det är löjligt dyrt att köpa en pikerad tjusig skapelse som den här från Carpe Diem hade den suttit som en smäck. Men inte fasiken betalar vi över nio tusen för en huvudgavel! En tredjedel av det, max!

fredag, september 14, 2012

Lönelycka

Yay! Det är fredag och vädret är skit men det skiter jag i för jag har just fått löneförhöjning. En tusenlapp till i månaden retroaktivt från 1 april. Betalas ut på oktoberlönen. Danke schööööön!

torsdag, september 13, 2012

Vardagslycka

Häromdagen när jag satt på jobbet och var på allmänt dåligt humör fick jag ett mail hemifrån. Det var M som ville muntra upp mig lite med några färska bilder från vad som hände där hemma. Det är något så otroligt charmigt med dessa vardagsbilder att jag blir alldeles lycklig varje gång jag ser dem. Jag vet att bilden på hans fantastiskt vackra nybakade bröd är medvetet tagen men bilden på Pebbles som dyker upp och nyfiket tittar in i kameran är så där spontant verklig. Rakt upp och ner. Precis som livet är.

Foto: M

onsdag, september 12, 2012

Första besöket


Nu har vi varit i vår nya lägenhet! Det var inte utan att det var lite nervöst när vi for uppför trapporna (ja, vi for - här fanns ingen tid att spilla!). Skulle verkligheten motsvara förväntningarna? Skulle vi bli besvikna? Skulle vi - hjälpanamej - ångra oss?

Jag är inte känd för att vara realistisk så jag måste erkänna att jag är rätt nöjd. Verkligheten stämde rätt bra med förväntningarna! Och vissa saker impade - som storleken på hallen. Och som jag längtar efter att ha ett riktigt matbord i det där köket... Tänk sen färdigt med tapeterna vi valde. Finemang!

Bild 1: Sett från hallen, innan vi klev in
Bild 2: Sovrumsfönstren. Man kan sitta i dem!

tisdag, september 11, 2012

Ljuslyktan tänd

På begäran :-). Här gick dock iPhonekameran bet och det fick bli systemkameran till dessa foton. Nu är vi laddade för höstmys!

måndag, september 10, 2012

Två nya godingar


I lördags sydde jag två nya godingar; Lily & Morrie. Finns i min shop om någon skulle vara sugen!

söndag, september 09, 2012

Tygtokig

Det har öppnat en ny tygaffär i stan; Ohlssons tyger. En riktig tygaffär, som de säger. Jag blev glad för de säljer fyllnadsvadd i enkilospåsar till vettiga priser. Dessutom fanns där flera fina andra tyger, bland annat denna ljuvliga fleece och tyger med retrostuk. Jag köpte dock inget för jag vet inte ännu vad jag skulle ha dem till!

lördag, september 08, 2012

I paketet

var denna ljuslykta. Sedan var tanken att de ska bli två men i affären fanns bara ett skyltex med fabriksfel på så det får vänta. Men den som väntar på något gott!

torsdag, september 06, 2012

Hipp hipp hurra

Idag fyller M år. I morse fick han bl a det här paketet. Hipp hipp hurra för maken idag!

onsdag, september 05, 2012

Charm i Lilyhammer

I sommar har M och jag fått upp ögonen för norsk teve och film. Jag vet inte hur många serier och filmer vi sett och blivit imponerande. Det måste jag säga; att våra grannar norrmännen och danskarna de vet hur man gör. Det tycker jag inte svenskarna är bra på. Svensk film imponerar sällan på mig. Men det här! Tänk dig amerikansk maffiasnubbe (från "Sopranos") flyttar till norska Lillehammar, blir kär, söker jobb på arbetsförmedlingen, vill starta eget - kulturkrockarna haglar och det är väldigt charmigt. Missa inte måndagskvällarna i Svt - alla avsnitt finns dessutom fortfarande att se på Svt play.

Foto: Svt

tisdag, september 04, 2012

Det finns ett ord som heter vänta

Så sa alltid mamma till mig när jag var liten. Och ja, jag tror hon säger det än. För senast idag skrattade hon gott åt min frustration över detta väntande. Vad är det då jag väntar på? Jo, på att få flytta! Tiden går fort som bara den men ändå känns det så långt kvar. Det närmar sig, vi har valt tapeter, man börjar kunna tänka sig där. Att bo där.

Så många månader har vi väntat, ändå tre månader kvar. Tre! Gäller att hålla lådan märkt "advent" redo på flyttdagen - stjärnorna är bland det första som får komma upp. Advent... är sista lussekatterna bakade i denna vår sextiotalslägenhet? Mot nya tider! Snart...lugna dig bara lite till...det finns ett ord som heter vänta...