tisdag, oktober 30, 2012

Tisdagsromantik


Jag kan finna de mest vardagliga saker romantiska. Som ett par knöckliga, urhoppade tofflor på hallmattan. För vad de påminner mig om. Om värme och mys, om kyla utanför, om trygghet och lugn. Om att jag, så snart jag är klar i tvättstugan, får jag hoppa i dem igen. Om bara inte katten hinner före ;-)

Konstig kaka


Idag när M och jag åt lunch tog vi varsin chokladbiskvi till kaffet på maten. Men de var inga vanliga chokladbiskvier. De var Halloweenpyntade! Jag var lite busig och tog bort min halloweenpumpa och lade den i mitt vattenglas. Snart var vattnet giftgrönt! Vilken tur vi inte åt dem...

måndag, oktober 29, 2012

Köksgissning


När vi var och tittade i vår nya lägenhet i september hade köket just kommit. Det stod i sina förpackningar i vardagsrummet och det vi kunde se var att det var både vitt och ek. Från Myresjökök. Därför gissar vi att det är köket Värmdö. Inte så dumt. Snart får vi se om vi gissat rätt...
Foto: Myresjökök

söndag, oktober 28, 2012

Idag - en vecka senare


Förra söndagen fotade jag lönnen utanför köksfönstret där den stod och glänste orangeröd i solen. Idag, en vecka senare, ser den ut så här. Det går fort nu...

lördag, oktober 27, 2012

Nybilsfärd till huset bakom lindarna


Idag gav vi oss ut på en långfärd med vår nya bil. Det var den mamma trodde vi hade hämtat för en månad sedan. Vi hämtade ut den i förra veckan och idag hade vi äntligen tillfälle att åka till mina föräldrar och visa den. Och ställa dit mitt fina skrivbord som vi känner inte riktigt får plats/passar i nya lägenheten. Så det fick återvända hem till gammelhuset för tillfället.

Mamma bjöd på kaffe och hembakat när vi kom fram och jag fotade hennes fina köksfönster. På tal om kärleksört; ni har väl inte missat hennes fina krans? Efter lite biltittande och prat fyllde vi våra magar med ugnslax innan vi begav oss hem igen innan det frös på på vägarna. En väldigt behaglig bilresa i denna mjuka, tysta, fina Ford Focus som vi är mycket nöjda med. Tack mor & far för en snabb men väldigt mysig visit!

En ljuv blick på morgonen


En yrvaken kisse i Arkan var vad som mötte mig när jag kom upp imorse. En snuttekatt med keltrånande blick. Det är härligt det.

fredag, oktober 26, 2012

It's mine!


Efter att ha gått upp tio i sex i morse och börjat min femtio minuter långa bussresa klockan sju bara för att ta mig till ett möte på andra sidan stan en morgon då ingen ville köra på sommardäck och efter att ha frusit hela förmiddagen så att jag var tvungen att sitta på mitt kontor invirad i en fleecefilt tyckte jag att jag var värd den. Igelkottskudden.

Egentligen hade jag tänkt köpa den igår men det passade ju bättre idag. Men nu har jag packat ner den igen. Nästa gång jag packar upp den är det för att sätta den i vår nya fina soffa i vår nya fina lägenhet. Det blir nåt det.

onsdag, oktober 24, 2012

KuddkärlekFör de som känner mig är det knappast förvånande att jag återigen gått och kärat ner mig i en kudde. Eller två. På väg hem från jobbet idag åkte jag till Tyghuset för att kolla om de hade extrapumpar till Cults tvål- och diskmedelspumpar eftersom två stycken gått sönder här hemma. Det hade de! Och eftersom man visste att det varit en del problem med dem tidigare fick jag dem gratis. Då blir man glad! Med hem följde också en packe servetter från Ferm Living. Och en längtan efter sådana här söta kuddar till vår nya soffa. Snacka om bedårande.
Foto: by nord

tisdag, oktober 23, 2012

Ägg i stora lassIbland ska man ha lite tur att bli erbjuden lantägg. Igår var det min tur. Ett kilo ägg fick jag med mig hem. Tjugoen stycken i varierande färger och storlekar. Hur charmiga som helst! Många ägg är i alldeles lagom storlek för att ges som gula till en viss liten tjej...

söndag, oktober 21, 2012

Idag


kom solen fram en liten, liten stund frampå sena eftermiddagen. När vi var inne igen och stökade och packade inför flytten. Men jag njöt ändå. För så mycket gladare man blir bara man får se solen en liten, liten stund. Och suga i sig ljuset. Och den lilla värme som finns kvar.

fredag, oktober 19, 2012

Utställning


Ikväll har jag & Kerstin varit och satt upp en installation på en hantverksutställning. Tills på söndag ska de hänga där, mina djur och vykort! Kika gärna in här för att se och läsa mer - du kanske råkar ha vägarna förbi?

tisdag, oktober 16, 2012

Ja tack


Ränderna går aldrig ur, heter det ju. Det gör inte mitt väsksug heller. Är inte den här skitsnygg, så säg?!
Men se men inte röra för priset är galet!
foto: kero

måndag, oktober 15, 2012

Fulköket
I helgen började flyttröjet på allvar. Vi inledde med att ägna fredagskvällen åt avloppsrensning efter att badrumsgolvet återigen blivit en översvämningsplats. Och det kan jag säga, att jag hoppas det var sista gången! Det ska bli underbart när vi flyttat från dessa sextiotals gjutjärnsrör till avlopp. De är ett skämt!

Lördagen ägnade vi åt organisering av källarförråden samt nerpackning av allt i hallgarderoben. Och söndagen blev det skurat i köket och nerpackning av diverse porslin. Vi lyckades tömma ett skåp och detta har vi nu torkat rent och satt tillbaka luckorna på (samt lite plastfolie för att hålla rent tills flyttdagen). Fy vad fult det blev! Vi har inte sett luckorna på tio år och visst kan man förstå varför? Köket blev mycket mer gammaldags såhär och dessutom är ju luckorna mycket gulare än resten. Jaja. Om 1 månad och sådär 2 veckor är vi väck härifrån... från handdisk och en tidigare hyresgästs tuggummi istället för kakelfog... can't wait!

söndag, oktober 14, 2012

Varg på vift


Vargen köpte vi innan vi hämtade Pebbles hos uppfödaren. Inför trippen dit lade vi den i hennes alldeles nya transportkorg tillsammans med en bomullshandduk (ifall olyckan skulle vara framme). Så fick hon åka alla milen i bilen tillsammans med denna blåa varg. Inte konstigt att de under dessa timmar hann bli riktiga kompisar!

I natt sov hon med honom i sitt klösträd men så under eftermiddagen fann jag honom plötsligt på mattan i sovrummet. För så gör hon, lilla katten, att hon går runt med sin varg i munnen. Med sitt fina byte. Och lägger honom lite här och var. Allra roligast är hon när går sin kvällsrunda och jamar med vargen i munnen. Precis när vi har lagt oss. Tur man har öronproppar!

lördag, oktober 13, 2012

Bättre!


Det lönar sig att googla. Jag har länge suktat efter den här pläden men tycker att även den är lite för dyr. Men så hittade jag Toarp säteri och deras vackra ullplädar. 600:- plus frakt. En fin, mjuk, stor pläd till vettigt pris. Måhända blir det en beställning? Eller blir det en julklappsönskan?
Foto: Toarp säteri

fredag, oktober 12, 2012

Dessa underbara djur

Lyssna: Tankar för dagen 20121012 06:50

Lyssna på dagens Tankar för dagen och le. Och kanske gråt en liten skvätt av glädje. Det har jag just gjort.

Ojojoj


Hösten är ju verkligen plädinköpens tid. Affärerna dryper av fleeceplädar i glada färger men jag har vissa krav på den perfekta pläden. Till exempel ska den vara riktigt mjuk - det tycker väl alla. Sen får den inte vara för liten - helst som ett täcke, dvs minst 150x200 cm. En fin färg ska den ha förstås. Och så får den inte vara för dyr - och det är just priset som gör att jag inte köper den här. Herregud, säger jag bara!
Foto: Artilleriet

torsdag, oktober 11, 2012

Think different!


Snacka om kreativitet! Helt underbar kattsäng skapad av resterna av en iMac. Såå skön!
Finns på Etsy här
Foto: AtomicAttic

tisdag, oktober 09, 2012

Ljus till vårt nya hus


I vårt köksskåp - invirad i silkespapper i en påse från möbelaffären - ligger en grå sådan här ljusstake. Liksom i väntan. Den är inköpt till vår nya lägenhet. Förhoppningen är att den snart ska få sällskap av en vän i ek eller vitt. Vi har lagt en beställning på det.

Idag var det en arbetskamrat som frågade om den nya lägenheten börjar kännas gammal. Nej, den är ju inte färdig än, svarade jag. Han trodde att vi redan flyttat in - och det är ju lätt att tro med tanke på att vi väntat sen i mars. Men snart!
Foto: Designklassikershop

söndag, oktober 07, 2012

Hej Howard!


Nu när han är beställd är han ingen hemlis längre! Idag var vi återigen i möbelbutiken och beställde vår nya soffa. Kivik, vår istället-för-soffa kommer inom kort i en Blocketannons nära dig.

Howard - min drömsoffa - levereras förhoppningsvis i inflyttningsdagarna! Efter tre sittningar med tygprovspärmarna föll vårt val på denna mjuka blandning av bomull & linne. Porridge - grötfärgad! Perfekt frukostsoffa med andra ord. Haha!

Tyget heter Linara Porridge och kommer från Romo.

Foto: Achica

fredag, oktober 05, 2012

Grattis till Bror


Idag har Bror namnsdag. Jag har två bröder. Så jag säger grattis på namnsdagen Jocke & Johan! Kram!