måndag, december 31, 2012

Året var 2012

Jag har ju gjort det några gånger - nån slags årskrönika - så jag gör det igen. Här nedan följer 2012 i korthet.


Januari var nästan till ända när jag blev smått förvirrrad och trodde det var april. Ett litet missöde med datumklossarna var vad som låg bakom och vi fick vänta lite till på april. Däremot firade vi en ettårig förlovning och drömde om en egen tvättpelare. Vi tittade på hus men insåg att det var för dyrt och för mycket jobb. Så vi ställde oss i kö för en ny lägenhet istället.


Februari. Vi längtade efter vår och firade att vi varit med katt i ett år. Vi började fundera på vart vår bröllopsresa skulle gå.


Mars. Vi bokade vår bröllopsresa till Rom och började drömma och planera.  Och i slutet av månaden - närmare bestämt alldeles i samband med min födelsedag - skrev vi kontrakt på en alldeles ny lägenhet och började längta - dit också!


April. Jag skapade en ny inläggskategori här på bloggen; Saker jag inte kommer att sakna när vi flyttat. Jag kan bara fnissa såhär i efterhand och skriva under på att allt stämmer! Denna lista hjälpte mig dock att ta mig igenom de många månaderna fram tills vi faktiskt kunde flytta. Vi passade på att reklamera vår nersuttna Karlstadsoffa och fick en ny Kivik (som vi sedan sålde i november).


Maj. Jag var på kurs i Stockholm och fick brandöva tidigt på morgonen. Jag gav mig själv mycket väl godkänt. I slutet av månaden begav vi oss dock längre bort - bröllopsresan till Rom startade den 24 maj. Vi gick och gick och gick, hand i hand, in och ur ur kyrkor, åt glass i stora lass, åt och drack gott, upplev och njöt och mötte nya människor - och katter; vi besökte Roman Cats och fick en guidad tur bland alla missar. Och fick den enda solen på hela året, kändes det som!


Juni månad inleddes med första dagen tillbaka i Sverige. En hemsk, kall och regnig dag. Vi bara önskade oss bort igen. Och skrattade åt bananen i bilen. Och eftersom juni var rätt osomrig tillbringade vi mycket tid med att längta tillbaka till Rom genom god italiensk mat. Jag som inte är ett dugg sportintresserad föll för grupptrycket och tippade på fotbolls-EM (tror jag det var!) på jobbet och vann ett par solbrillor. Vi började planera och köpa möbler till nya lägenheten och jag föll för ett överkast som vi numera bäddar med nästan varenda dag.


Juli var regnig som tusan och kanske var det därför som jag satte personligt rekord i bloggning med 27 inlägg under månaden. Vi skulle fira min mammas födelsedag i vanlig ordning men fick vända efter mer än halva vägen på grund av översvämningar. Naturen var bra konstig den här månaden - för jag fångade en skata på balkongen. Pebbles tog det däremot lugnt på det nya, fina överkastet.


Augusti var en lugnare bloggmånad. Men i verkliga livet var det desto mer action. Månaden började trevligt med att vi firade att vi redan varit gifta i ett år. Första jobbveckan efter semestern avslutas med att jag kommer ut till en bil med krossad sidoruta. Några dagar senare - när bilen var på verkstad - slutade bromsarna på vår andra bil att fungera och jag körde rakt in i baken på en annan bil. Tack och lov blev det bara lite plåtskador men för ett tag hade vi båda bilarna på verkstaden samtidigt.


I september sålde vi ena bilen - efter att den blivit lagad förstås. Vi besökte vår nya lägenhet för första gången i början av månaden och planerandet blev med ens mer verkligt. Vi hade ju också precis fått välja tapeter. Månadens blogginlägg präglades av möbeltankar och beställningar samt längtan efter jul.


Oktober. Vi gjorde slag i saken och beställde drömsoffan Howard. Men en större sak vi beställt, som jag inte avslöjade i förtid här på bloggen, var vår nya bil. Den levererades i mitten av oktober. I den packade jag in mina mjuka djur och åkte på utställning. Annars var det mycket planerande inför flytt; vi sålde möbler och började flyttpacka och förbereda städning - bland annat av fulköket.


I november besökte vi vår nya lägenhet för andra gången. Nu var det tapetserat och vi kände oss så nöjda och upprymda! Vi slutspurtade med försäljning av soffa, köksbänk och barstolar. Vi firade att Pebbles fyllde 2 år med en sista bjudning i gamla lägenheten. Alla åt tårta utom födelsedagsbarnet själv. Den 29 november hämtade vi ut nycklarna och fick veta att vi inte skulle få flytta in på morgonen därpå. Vi blev tvungna att boka om flyttfirman i sista minuten men kl 15 den 30 november flyttade vi in i vår alldeles nya lägenhet!


December var full av möblerande och pysslade i nya lägenheten. Och det märktes verkligen här på bloggen! Det var nästan uteslutande inlägg om vårt nya hem. Vi packade upp alla flyttkartonger på en vecka - här gjorde M ett toppenjobb när jag drabbades av härdsmälta. Även Pebbles fann sig snabbt tillrätta och visade oss att "home is where my toys are". Att vi och många välkända gamla möbler redan var här bidrog säkert också till att hon accepterade flytten med en gång.

Tack för ett underbart 2012! Jag var så lycklig över 2011 som var året då lyckan vände för oss. Att även 2012 kunde bli ett så bra år hade jag inte kunnat tro. Jag är så tacksam och glad att vara här och nu.

Gott nytt 2013!


söndag, december 30, 2012

Ny byrå - nytt sovrum


Nu är den på plats; den nya och mindre byrån! Det är samma modell (Ikeas Malm) men med bara tre lådor istället för sex. Och så är den vit som ni ser. Vi köpte även till den vita glasskivan att ha uppepå så blev den lite lyxigare. Och sovrummet blev med ens mycket större och rymligare. Den gamla var som en stor mörk vägg när man kom in i rummet. Den passade inte alls här. Men nu är vi jättenöjda! Och jag är så fånig att jag kan sitta på sängen och bara titta på mina vackra saker som jag omsorgsfullt ställt på byrån. Som den lilla smyckesasken och fatet i porslin som min mamma målat. Blandat med lite loppissaker och fjolårets och årets parfymer från M. Vackra saker är faktiskt glädje.

lördag, december 29, 2012

Byråbyte


Idag byter vi byrå i sovrummet och Pebbles hjälper till att kontrollera den gamla inför försäljning. onsdag, december 26, 2012

Värdet av mysbelysning


Den gamla jordgloben jag fått från farmor & farfars hus har fått ny sladd. Nu behöver vi inte längre vara nervösa över att tända den så nu lyser den mysigt i vår hall. För mysbelysning är riktigt viktigt, tycker jag, inte minst om ett tag när adventsljusstakar och stjärnor plockas ner. Mysbelysning behövs hela året!

måndag, december 24, 2012

God Jul


En riktigt God Jul önskar jag dig som kikar in här.

lördag, december 22, 2012

Lördag före jul


Idag har det varit en sån där skön dag. En dag när man vet att man inte har bråttom ur sängen, att man har hela dagen framför sig till att pyssla och plocka med det man känner för. Vi började med en lugn frukost och ägnade oss sedan åt lite plock och piff. Bland annat kom förstärkaren upp ur sin kartong så att vi kunde fylla lägenheten med julmusik. Så gott som hela dagen har P4 Bjällerklang spelat jullåtar för oss under tiden som vi slagit in julklappar och bakat lussekatter (bättre sent än aldrig!). Och Pebbles har sovit på sängen - när hon inte spanat in paketen förstås!

torsdag, december 20, 2012

Stämningsfull julklapp


Häromdagen fick M sin julklapp från jobbet. Det var den här tjusiga ljuslyktan från Design House Stockholm. Den passar ju perfekt hemma hos oss! Så här års kan den stå tänd här inne, till sommaren ute på balkongen. Det verkar som om Pebbles tycker om den också! (Om någon undrar vad den blå "ormen" är för något så är det Pebbles leksak - en bollbana!)
Foto: M

tisdag, december 18, 2012

En liten skit


Ni såg ju min lilla igelkottskudde som nu fått plats i vår nya goa soffa. En annan som verkligen gillar att vi numera har en tygsoffa är Pebbles. Hon har nog redan sovit fler gånger i den här soffan än hon gjort i de andra vi haft.

Idag var det dock spring i benen på den lilla katten. Nyfikenheten tog visst överhanden när jag kom hem från jobbet och hon stack utanför ytterdörren! Först pinnade hon på för fullt några meter och jag - som slängde ifrån mig nycklar och grejer på golvet - for efter. Men så vips blev hon visst medveten om att det var läskigt och okänt ute i hallen och vände tvärt - och sprang in till oss igen! Hihi. Så jag hoppas denna händelse avskräckte henne från att göra om det. För tanken på en liten katt i en stor hall med hiss och trapphus är - läskig. Då är soffan en mycket bättre plats.

måndag, december 17, 2012

Vardagsrummet

 
Ni har ju sett lite innan. Men genom fel objektiv. Så här kommer lite vidare bilder. Vi har köpt en stor fin lampa som ska upp över köksbordet så småningom och sen finns det förstås lite tavlor och väggklockor. Men vi har ingen brådska utan tar det när vi känner att vi vet var vi vill ha det. Den stora adventsstjärnan har vi inte heller orkat prioritera. Men vi har en fin ljusslinga på balkongräcket! Jag  älskar våra stora fönster och takhöjden på 2.60 m. Och jag som varit så emot öppen planlösning förut, jag måste erkänna att jag gillar det - mycket!

söndag, december 16, 2012

Sovrummet


Igår tänkte jag att jag skulle fota lite i dagsljus och visa er hur vi har det här hemma. Men så mycket dagsljus blev det inte! Men men. Man får göra så gott man kan. Eftersom ni redan sett lite grann av sovrummet tar vi det först. Sovrummet känns rätt så färdigt så när som på en för hög och dominerande byrå som står till höger när man kommer in (den har jag medvetet uteslutit ur bilderna). Den tar för mycket av rummet så den vill vi på sikt byta mot en mindre. Vi har ju ändå så mycket mer garderobsutrymme nu.

lördag, december 15, 2012

Välkomna in


Ja, nu ser det väl så pass vettigt ut att det går att visa lite bilder här hemifrån. Nu börjar jag fatta att vi bor här. Att vi inte bara är på besök utan ska stanna här. Och så härligt det känns! Jag saknar inte vår gamla lägenhet för en sekund. Det bästa här är inte bara att det är modernare, fräschare, större och bekvämare. Det bästa är att här är tyst! Man hör inte en granne. Inte någon som pratar högt, som nyser, som kissar litervis i toaletten, som spelar bilspel på högsta volym. Det enda man hör ibland är när någon stänger sin ytterdörr. Då hörs ett dovt klonk. Det är allt. Så underbart att man kan börja gråta av glädje.

Så här ser det ut när ni kommer innanför dörren. Köket skymtar längst bort till vänster, vardagsrummet till höger. Sovrummet ligger direkt till höger från hallen sett. Det får ni se imorgon.

fredag, december 14, 2012

Som vanligt


Nu är årets julkort skrivna. Och den vänsterhänta idioten sabbade hälften av dem. Som vanligt. Ni som får dem får ha överseende. Som vanligt. God jul ;-) torsdag, december 13, 2012

Glad Lucia


Önskar Lussekatten


tisdag, december 11, 2012

Perfekt, sa Pebbles


Som sagt så hittade hon snabbt upp i de djupa, mysiga fönsternischerna. Som gjorda för en liten katt!

söndag, december 09, 2012

Ur ett annat objektiv


Det är varken lätt att orka, hinna eller se att fota här hemma. Veckan som gick höll vi på i ett efter jobbet och jag råkade i total härdsmälta i onsdags kväll. Orkade inte med mig själv och knappast några flyttkartonger. M har gjort ett otroligt jobb och nu är alla kartonger tillbakalämnade. Och Pebbles hemma. Det var ju det som var målet; att få det hemtrevligt och lugnt så hon kunde komma hem. Inte för att det gått någon nöd på henne - hon har blivit ompysslad hos M:s föräldrar - men vi saknade vår lilla skatt!

Nu ser det i alla fall ut som ett hem men det är ju mörkt mest hela tiden så här års. Visst är det läskigt att tänka att man bara ser sitt hem i dagsljus på helgerna! Jag har säkert sagt det förut men jag tycker det är lite knasigt. Men här kommer i alla fall två bilder tagna i vardagsrum och kök. Tagna med "fel" objektiv eftersom jag inte vet var jag lagt det andra just nu. Men, ja; varsågoda!

lördag, december 08, 2012

Katt installerad


Nu är vi här alla tre! Igår kväll kom vi hem med en glad och nyfiken Pebbles. Hon kände direkt igen sitt klösträd och knatade nyfiket runt i lägenheten. Det tog inte lång stund förrän hon hittade upp i de låga, djupa fönsternischerna. Och sen sov hon uppe på mitt täcke, i mina knäveck.