tisdag, februari 26, 2013

Riktigt retro


Nu är man allt bra sugen på färg när allting varit antingen vitt eller svart ute i ett par månader. En färgkombination jag verkligen gillar är vitt, svart och ek tillsammans med gult. Så försöker jag få till det i vårt kök. Den lilla gula korgen tillförde ju något i den frågan. Så trillade jag över de här ytterst retro små burkarna. Alltså, den gula är ju charmig till tusen. Och den där kudden har jag sett någonstans förut men inte vetat var den kom ifrån. Ujujuj, säger jag bara!
Foto: Orla Kiely

söndag, februari 24, 2013

Tavelhäng


Idag har vi hängt upp två av våra tavlor. De hamnade i helt andra rum än i gamla lägenheten.
Men just den här placeringen har vi gått och sugit på ett tag och det blev precis så bra som i tanken!

torsdag, februari 21, 2013

Värde: femtio kronor


Häromdagen fick jag en värdecheck om femtio kronor från Åhlensklubben. Min första, faktiskt. Så idag - en helt vanlig grå torsdag i februari - bestämde jag mig för att pinna dit på lunchen. Kanske skulle det bli ett örngott, ett tvålfat eller en packe servetter. Enda regeln var dock att hålla mig under femtio kronor. Har man fått en värdecheck ska man något för den - inte lura sig själv att handla. Som en liten utmaning, liksom. Tyckte jag och glottade runt på påskservetter och ramekiner. Så blev jag glad och fick vårkänslor när jag såg den lilla gula trådkorgen för ynka 38 kronor. Resterande tia (ja för jag lyckades endast pricka in 48 kronor) lade jag på en liten turkos presentpåse i papper. Man vet aldrig när den kan komma till användning!

Mera grönt!


Det är lite julafton på jobbet idag. I alla fall kändes det så när jag kom i morse och min beställning av nya krukväxter anlände. Eftersom jag jobbar på kontor och huset är gammalt och ventilationen därefter valde jag växter som är goda luftrenare. Fredskalla är bäst i alla avseenden. Så det blev två sådana och sen två peperomia i dessa oerhört söta krukor. Den är vit även om min bild här i skrivbordslampans sken snarare gör den beigebrun. Visst kommer jag att jobba mycket bättre nu med lite grönt i fönstret!?

söndag, februari 17, 2013

Fin blomma - fult namn


Inte tycker jag att Ranunkel är något vackert namn, inte. Det passar inte alls på en så söt liten blomma. I fredags bytte jag min sista blomstercheck mot två rosa ranunklar och lite gräs. Och gick hem och gav till maken. En härlig fredagsvana som borde fortleva trots att blomstercheckarna är slut.

torsdag, februari 14, 2013

Rätt vaccinerad


I eftermiddag har vi varit och fått Pebbles vaccinerad. Hon var superduktig och stillsam som vanligt. Och fick fina komplimanger både av djurvårdaren och veterinären. Vilken fin katt, sa de bägge två och veterinären berömde hennes blanka, fina päls. Då sträckte vi på oss lite extra. Vår fina kisse! Visst tycker vi att hon är världens finaste men det är ju alltid roligt att få höra det från någon annan. Men bäst av allt var nog ändå att det inte hördes något blåsljud längre på hennes lilla hjärta. Så bra, på alla hjärtans dag och allt!

Alla ♥ dag

 
Favorit i repris på Alla ♥ dag. Önskar dig en fin dag!

onsdag, februari 13, 2013

Kuddomani


 Det råder ju som sagt kuddförbud här hemma. Mot nya inköp alltså. Vilket gjorde det lite svårt när jag såg den här kudden när jag var och handlade på Coop igår. De har faktiskt en hel del fina inredningsgrejer. Jag är vanligtvis inte överförtjust i kuddar med text på men den här var riktigt snygg. Och bra text. Ett köptips till alla kuddomaner. Jag tror den kostade 98:-. Men jag köpte den inte!

söndag, februari 10, 2013

How bout them apples


Efter några år av pustande och lite smågnällande över min bärbara PCs storlek och tyngd har jag till slut gett efter för längtan och blivit med Mac. Så nu är det bara äpplen här hemma. M har Mac och vi har båda iPhones - och en Airport Express för musiklyssnandet. Fast om en vecka eller två kommer en helt annan frukt hit - igår köpte nämligen M en lott av en idrottstjej utanför Konsum. Och vann en Denver surfplatta värd 2000:-! Jag som fått äran att skrapa lotten trodde inte mina ögon. Inte en iPad som han suktar efter men lika stor och ju till den ringa kostnaden av 50:-. Härligt att få vinna för en gångs skull!

lördag, februari 09, 2013

Att få sova gott


Sömn är den bästa medicinen. Mot det mesta faktiskt. Men kanske allra bäst mot trötthet. Fredag kväll och jag nickade till säkert tio-femton gånger i soffan, varenda gång väckte jag mig själv när huvudet trillade bakåt. Pebbles sov i mitt knä. Sedan var det ljuvligt att få krypa ner i sängen och få sova tills jag vaknade. Inte som i gamla lägenheten av att någon spelar musik. Inte av att någons mobiltelefon ringer och vibrerar mot golvet ovanför. Inte av att någon dammsuger. Inte av att grannen använder vinkelslip. Utan av mig själv.

onsdag, februari 06, 2013

Skålsvag

 
Jag har kommit på ännu en svaghet jag har. Små skålar. Gärna på fot.
Eller bara väldigt söta och användbara - som de här från Mia Blanche.
Foto: Mia Blanche

tisdag, februari 05, 2013

Läsljus


Det tar sig med tiden. Efter två månader med skumt ljus kring soffan hittade vi en läslampa som föll oss och plånböckerna i smaken. Igår kom det paket med posten. Så nu har vi varsin fin läslampa för alla sorters mörker.

lördag, februari 02, 2013

Bröllopsboken


Bättre sent än aldrig - nu har vi en bröllopsfotobok! Ganska snart efter att vi gifte oss i augusti 2011 köpte vi ett album och tänkte framkalla foton och sätta in själva. Men det har liksom inte blivit av. Så nu när vi landat efter flytt tog jag tag i saken. Förra helgen satt vi tillsammans och valde ut lite bilder - närmare bestämt 77 stycken - och jag började peta ihop en fotobok i Crimsons program Frontbook. Där finns mallar men när man kan lätt göra om dem på sitt eget vis om man är lite van vid layoutprogram. I onsdags kväll skickade vi iväg den till tryck och igår kväll - precis när jag bytt fredagsklänningen mot mjukisbrallor - kom ett sms om att den fanns att hämta på ICA. Gissa vem som rusade ner dit! Boken blev jättefin - ett underbart minne. Den ska bli rolig att få visa våra nära och kära - många av dem är ju fotografer till bilderna!

fredag, februari 01, 2013

Fantastisk februarifredag


Wohoo! Jag har precis lämnat ifrån mig årets största jobb. Puh! Lika gott varje gång men i år måste jag säga att det ändå gick ganska smärtfritt - tack vare mina goda förberedelser. Många timmar har jag lagt ner men det belönade sig som sagt nu. Heja mig! Givetvis känner jag huvudvärken komma krypande nu när spänningen släpper men snart blir det kaffe och när jag kommer hem ikväll vill jag bara gotta mig på sängen som Pebbles! Och imorgon blir det bio - vi ska äntligen se "The Hobbit". Ha en fin februarifredag!