tisdag, april 30, 2013

Det lilla ljus jag har


 
Så här kan man hitta Pebbles i sovrummet, fint sittande som en liten staty på M:s nattduksbord. Som ett litet ljus. Och det är hon ju - det finaste vi har!

Kram till dig som tittar in här - du gör mig glad!

måndag, april 29, 2013

Klädkammaren klar


Igår fixade vi klart det sista i vår klädkammare. Det var lite hängare till återvinningspåsar och till alla väskor som skulle upp. M borrade i betongen och jag pluggade och skruvade upp hängarna för återvinningen men de här hängarna till väskorna har jag skruvat upp själv - eller ja, med hjälp av skruvdragaren då. Den väggen är i gips så det var lite lättare.

Det blev inte alls dumt - skönt att få upp allting från golvet. Fast det skulle kunna gå åt fler hängare - så många väskor som jag har. Pebbles var förstås tvungen att inspektera det hela när det var klart :-)

söndag, april 28, 2013

Hemlängtan


Hemlängtan är ett vackert ord som ofta används negativt. Om man längtar hem är man svag. När man var liten och inte ville sova borta var man en mammagris. När man är vuxen och inte vill åka på tjänsteresa håller man tyst och biter ihop, längtar hem redan innan man har åkt. För det är löjligt att ha hemlängtan. Det är inte vuxet.

Ändå lägger vi mer tid, energi och pengar än någonsin på våra hem idag. Vi inreder - rent av stylar, vi bygger tjusiga kök, kaklar badrum, byter soffkuddar efter årstider och trender. Vi arbetar hårt för att göra våra hem trevliga - att skapa hem att längta till. Bara man inte säger det högt.

Jag tycker det är alldeles galet. Jag längtar alltid hem. Jag kan längta hem en helt vanlig onsdagsmorgon - innan jag ens åkt hemifrån. Jag kan längta tills den där minuten när jag kommer innanför dörren, ropar "hallå" och möts av detsamma från köket, en yrvaken katt som kommer runt hörnet och bredbent sträcker sig med tårna spretande mot parketten. Tystnaden. Dofterna. Känslan av hemtrevnad. Att få sätta upp håret i en svans, byta jeansen mot mjukisbyxor, lägga behån i garderoben. Dricka kaffe vid köksbordet och prata om dagen som varit, om dagar som kommer, om våra drömmar. Det längtar jag hem till. Varje dag.

måndag, april 22, 2013

Det faller på plats


Det är verkligen som så, att det tar sin tid att hitta rätt plats för alla saker i ett nytt hem. Nu har en tredje tavla hittat sin plats. Fjärilstavlan i plåt fick vi i bröllopspresent av mina föräldrar och den har alltid varit i sovrummet eftersom den passar så bra i den färgskalan. Men den har länge stått på golvet eftersom den inte kunde stå på byrån där jag först ville ha den. Den gled bara på glasskivan och riskerade att skicka alla fina askar och parfymflaskor i golvet. Men igår kom jag på var den skulle vara - ovanför mitt nattduksbord! Fast eftersom jag inte kunde hänga upp den just då fick den istället stå på nattduksbordet - och vete katten om den inte får stå kvar där. Det känns rätt, faktiskt.

söndag, april 21, 2013

En kväll på Wallmans


När jag var i Stockholm i veckan på konferens blev det som tidigare en helkväll på Wallmans salonger. Alltid lika kul och ösigt! Jag fick en plats i ytterkant på ett bord, med bra uppsikt över scenen. Intill mig gick en mittgång och jag tänkte någon gång där i början att det kan bli lite jobbigt att sitta sådär i ytterkant för man kan råka bli föremål för någonting i showen. Men jag skickade undan tanken lika snabbt - sådant händer ju inte mig.

Kvällen gick, vi åt yoghurtbakelse till förrätt, oxfilé till varmrätt och så körde killarna i ensemblen ett nummer där de dansade ut i mittgången intill mig där jag satt. En av den började kolla på mig när han sjöng, jaja, tänkte jag, det är inte så farligt. Men så plötsligt hade jag alla fyra på knä framför mig, mitt i rampljuset och de sträckte sina armar mot mig och sjöng något jag inte ens minns. Haha. Så där fick jag för att sådant inte händer mig. "Har du dansat med fyra killar samtidigt förut?" frågade en av dem och jag flinade och sa nej och fick en kram. Så var jag ur rampljuset igen. Puh!

Nästa dag kom en kvinna jag inte ens känner (fast vi var på samma konferens) fram till mig och frågade om det var mig de dansade för. Ja, sa jag, det var mig de dansade för :-)

lördag, april 20, 2013

Som en skänk från ovan


Efter några dagar i Stockholm kom jag hem sent igår kväll till en härlig nyhet. Överst i posthögen låg hyresavin för maj månad med denna lilla text nederst. Underbart! Tack för det, hyresvärden!

onsdag, april 17, 2013

När det berömda habegäret sätter in


Det är faktiskt ganska roligt när jag hittar skor jag vill ha. Fråga min mamma. Jag tror de värsta shoppingstunderna med mig som barn var när det skulle handlas skor. Ingenting ville jag ha. Inga skor var sköna. Mycket tjureri och tårar. Tills vi var på väg hem i bilen. Då hade jag bestämt mig!

Fortfarande idag är jag ingen typisk kvinna som älskar skor. Jag älskar väskor men inte skor. Men de här, från favoritmärket Ecco, de tror jag att jag skulle kunna älska. Lätt. Särskilt med tanke på att de skor jag köpte förra våren kändes väl trånga härom veckan... faktiskt.
Foto: Ecco

tisdag, april 16, 2013

Pebbles på filmNu var det ändå bra längesen jag visade Pebbles på film. Igår fångade jag henne en liten stund med iPhonen. Jag tycker katter är så söta när de ligger på rygg och leker, det blir som i ett babygym. Fast för katter då.

PS. Idag har vi 17 grader varmt, varma vindar och strålande sol! Underbart!

måndag, april 15, 2013

Ge mig glass i stora lass


Här har man ätit en och annan glass. Della Palma i Rom. Jag har jobbat som en dåre idag och så rätt vad det var så kom det en länk från M. Som en påminnelse. Om glass som från en annan värld. Åh, tänk att man kan längta så efter glass. Jag vet precis vilka sorter jag ska välja när vi åker tillbaka... pistacchio, fragola, fragolina di bosco... mmmm...
Foto: Della Palma

söndag, april 14, 2013

Vårkuddar


I fredags kom jag hem till ett nystädat hem. Sådant förstod man inte glädjen av när man var yngre. Men nu när man jobbar heltid och alltid längtar efter fredag är det underbart att komma hem till en fin make som har städat, en gosig kisse och tända ljus på köksbordet. Då for jag genast in i sovrummet till garderoben för att plocka fram mina egensydda gröna, våriga kuddar! Så nu pryder de soffan. Nu kan våren komma!

lördag, april 13, 2013

Pysseldags


Idag har vi inhandlat 5 meter grå markivsväv, en förpackning öljetter samt två extra starka rullar grå tråd. Och så har vi mätt och tänkt och mätt igen. Och jag har räknat och skissat. Tillsammans med en väldigt hjälpsam katt som bestämde sig för att parkera i mitt knä. Så nu tror jag att jag är redo att ta till måttbandet och saxen och sätta igång att sy insynsskydd till balkongen. Men det får nog bli imorgon...

fredag, april 12, 2013

Ironi

Den dagen man bokat in byte till sommarhjulen vaknar man upp till snöfall. Men lagen säger 15 april, så det så. Har inte vädret fattat det?

torsdag, april 11, 2013

Frostat fönster


Nu när det kanske äntligen börjat gå mot vår passar vi på att frosta ena sovrumsfönstret. Ja, med dekorfilm, alltså. Vi har nämligen upptäckt en liten dum grej och det är att vi har insyn från takvåningens balkong. In i vårt sovrum. Men det var smidigt avhjälpt med lite frostad film upptill. Skönt och ganska dekorativt faktiskt!

onsdag, april 10, 2013

Favorit i repris


Jag har tagit sen semester i år. Så att vi kan fira vår två-åriga bröllopsdag i Rom. Det ser jag fram emot just nu!

tisdag, april 09, 2013

Balkongbord!


Yes, balkongbord - check! Idag på lunchen var vi och hämtade det hos DHL. Och nu står det så fint på vår balkong. Fast jag har endast sett det på bild än så länge. Det är maken som sett till att det kommit ut på balkongen. Och såklart fick han i uppdrag att ta en bild åt mig! Nästa: markisväv till räcket att lätt haka på och av som insynsskydd. Så blir det lite systuga!

måndag, april 08, 2013

Stor & liten


När jag fyllde år fick jag pengar från två håll. Jag tycker det är minst lika roligt att få en fint inslagen peng som en färdig present. Då har jag ju själv möjlighet att välja ytterligare en eller flera presenter! Den här gången valde jag att köpa min favoritparfym i flaska modell större. Fast den lilla kommer jag nog spara även efter att flaskan är tömd - den är ju så vacker att se på och är en fin prydnad på sovrumsbyrån.

söndag, april 07, 2013

Vardagsstilleben

 
Jag älskar när jag upptäcker ett vackert stilleben som bara blivit till. Som lite grönsaker som blivit över efter maten och en skärbräda på tork mot kaklet. Så enkelt och så vackert. Den här bilden plus några till tagna vid samma tillfälle har även dykt upp på Aftonbladet Härligt hemma, vilket förstås gör mig jätteglad. Vill du se mer köksbilder har jag lagt upp ett gäng här.

lördag, april 06, 2013

Flaggan i topp


Idag åker vi på kalas. Det är svärmors tur att fylla år. Så vad passar då bättre att visa än vår söta bordsflagga som stod framme förra veckan när jag fyllde år. Det är en alldeles särskild flagga för när M var liten gav han den till sin farfar. Och härom året fick han tillbaka den. Eftersom farfar inte längre finns. Det är konstigt för när man ger bort någonting tänker man att den personen alltid kommer att ha den där saken. Men så är det ju inte. Människor försvinner men sakerna finns kvar. Därför håller vi extra hårt i den fina flaggan och tar fram den vid särskilda tillfällen.

fredag, april 05, 2013

Kattliv i köket


Den här söta lilla handduken föll jag pladask för! Jag ser Pebbles i varenda katt på den. Jag älskar när hon står så där med krökt rygg, svansen darrar och hela hon skriker ut "jag är bara glad!" Eller när hon sitter och filosoferar, öronen lite vilande, den lilla hjässan rundad, den rara lilla nacken...

Jo, där hängde handduken på Cervera och M sa "köp den om du tycker om den". Och det hade han ju alldeles rätt i. Så jag köpte den och nu hänger den på ugnshandtaget. Och jag tycker mycket om den.
Ha en fin fredag!