fredag, maj 31, 2013

Rebellen blev en ängelJag började den här veckan med att vara sur. Sur på folk som försöker lasta sitt jobb på mig. Sur på folk som har kafferep intill mitt skrivbord. Sur på folk som kommer och pratar så ivrigt att de spottar på mig. Då lade jag fötterna på bordet och var så här rebellisk.

Men idag är det fredag och morgondimman har lättat och släppt fram solen. Jag har min pricka klänning även idag och vita, fina änglar i öronen. De har Jaja gjort och jag fick dem av mamma när jag fyllde år. Visst är det söta?! Så idag måste jag ju vara lugn som en filbunke, eller hur..

tisdag, maj 28, 2013

Pebbles & paketet


I fredags låg det ett paket i vår postbox när jag kom hem. Så fort jag fick ur det ur den vadderade påsen fick Pebbles hjälpa till och öppna ;-). Katter är ju väldigt hjälpsamma, som sagt! Se ni vad fint paket - och vilket innehåll sen! Det är alltså vinsten från Tigers tassemarker. Jag blev särskilt impad av Elisabets vackra textning på kortet. Tack än en gång, Tiger & Elisabet, boken och kortet är jättefint!

måndag, maj 27, 2013

Jag har gjort en tavla


Så var det måndag igen och jag har gjort en tavla. Fast egentligen var det väldigt längesen jag gjorde den men det var först nu som den blev tryckt och inramad. I två olika versioner. Citatet är från Sara June Parker och jag älskar det. Kan behövas en måndag som idag!

söndag, maj 26, 2013

Fina mamma


Mamma. Eller gullemamma, som jag oftast kallar dig. Min fina mamma. Det är din dag idag. Just för att du är min - och mina bröders - mamma. Tänk att om inte du funnits så hade inte heller vi funnits.

Mammor är speciella. En mamma är alltid en mamma - det kan du aldrig ta ifrån henne. En av mina närmaste arbetskamrater sa till mig för ett tag sedan att hon inte längre är rädd för någonting. Ingenting kan längre skrämma henne. För hon har redan gått igenom det värsta som kan hända; hon har redan förlorat sin mamma. Så klarade hon det, klarar hon allt. Jag tyckte det var så fint sagt. Och samtidigt så sorgligt. För att hon inte har sin mamma kvar.

Men jag har min fina mamma och för varje dag som går blir jag påmind om dig. För jag märker att jag blir mer och mer lik dig. Av dig har jag fått mitt pysselsinne; min kreativitet att sy små djur och rita små teckningar. Av dig fick jag som åttaåring en kamera som gjort att jag än idag älskar att fotografera. Av dig verkar jag till och med ha ärvt lite gröna fingrar - hortensian på bilden lever ju fortfarande tack vare mig! Tack, fina mamma, för alla gåvor! Jag sänder dig min varmaste kram på mors dag så ses vi snart!

fredag, maj 24, 2013

Njuter


Jag tyckte vi hade jättefin utsikt från vår förra lägenhet och var ärligt talat rädd för att det skulle bli sämre i den nya. Jag förstår faktiskt inte riktigt vad jag var rädd för. Så här underbar kvällssol hade vi från vardagsrumsfönstret igår. Underbart!

Hoppas du som kikar in här får en fin fredag. Får du också skräpkommentarer på din blogg? Jag har varit skonad från dem länge men nu sista veckan har de börjat komma igen. Jag har haft 1998 sidvisningar den senaste månaden - INTE normalt! Ska man bli tvungen att lägga till den där dumma ordverifieringen igen?!

tisdag, maj 21, 2013

En vecka senare


Kommer ni ihåg min orkidé som förra tisdagen verkade ha en ny stängel på gång? I morse såg den ut så här! Behöver jag säga att jag är glad?

måndag, maj 20, 2013

I badrummet


Att piffa lite i badrummet är aldrig fel. I lördags klippte jag av en kvist från Hortensian och ställde på sovrumsbyrån. Bara för att nästa dag flytta den till tvättstället i badrummet. Och där hamnade visst en katt i tidningskorgen men det gjorde hon alldeles av sig själv!

söndag, maj 19, 2013

Skaparsöndag


En regnig dag som idag var perfekt till att sätta sig och sy. Så idag har jag sytt två djur som jag fått på beställning. Det de har gemensamt är att bägge ska bli presenter till små flickbebisar. Apan Elsa ska till just en liten Elsa och vovven ska till en flicka som faktiskt inte är född än. Hon beräknas anlända till världen någon dag i augusti. Därför fick jag själv bestämma namnet på denna vovve - och eftersom familjens hund Julie fyller år idag tyckte jag det var perfekt att hedra henne med en namne!

lördag, maj 18, 2013

All anledning att fira


Vi firar alltid 17 maj här hemma. Fast inte för Norges skull utan för M:s. Den 17 maj 2008 slutade han nämligen att röka. Så igår var det femårsjubileum. Det tyckte jag var värt att fira med några härliga blommor från vår mysiga blomsterhandel här i "byn".

fredag, maj 17, 2013

Plötsligt


Helt plötsligt kom solen. Och värmen. Och grönskan. Och livet blev ett annat. Liksom lättare. 
 

torsdag, maj 16, 2013

Jag vann!


I morse när jag vaknade och stängde av alarmet på mobilen såg jag att jag hade fått ett mail från Tiger. Det stod att jag hade vunnit hans boktävling! Och jag som aldrig vinner, tänkte jag och fick genast rätta mig själv. Jag vann ju nu!

Jag ser fram emot den vackra rosboken och tackar söte Tiger katten med en virtuell puss och hans matte med en kram!

Foto: Tigers tassemarker

onsdag, maj 15, 2013

En favoritgata


När jag tar kortlunch brukar jag gå en liten rask sväng kring kvarteret efter maten. Alltid samma runda - sån är jag. Och alltid tycker jag att den här lilla gränden är så vacker. Om man kisar lite mot solen just här kan man nästan tro att man är i Rom...

tisdag, maj 14, 2013

Det spirar!


Åh vad jag blev glad i morse när jag tittade till min orkidé. Visst ser det ut som om det kommer en stängel där?! Jippie!

söndag, maj 12, 2013

Vaddå busig?


Jag är väl inte busig, inte ett dugg ;-)

onsdag, maj 08, 2013

Så tycker jagÄven om vi just flyttat till ny lägenhet kvarstår vår ursprungliga dröm om ett hus på landet. Den här flytten var dock nödvändig eftersom vi helt enkelt inte stod ut i gamla lägenheten. Det vet ju alla som läst mina tidigare inlägg om saken. Så sparandet fortsätter. Sparandet mot drömhuset. Och som alltid förut går en del energi åt att vara bitter åt låneläget. För så här tycker jag:

Det är bedrövligt att man ska tvingas hosta upp 15 % i kontantinsats. Det är mycket pengar med tanke på vad husen kostar i våra trakter. Det tar x antal år att spara ihop! Jag tycker att det är så fel eftersom vi inte skulle ha några problem med att amortera ett lån - om vi bara fick ett. Det är ju själva inköpet som är svårt. Det är ju därför man lånar. Det känns så orättvist att man förut fick bostadslåna och bara lägga 10 % i kontantinsats - och en del slipper till och med amortera! Det är ju för att andra lånat mer än de klarar av som vi straffas med nya regler. Som gör att vi som vill - och kan - amortera får väldigt svårt att låna. Och får lång väg till drömhuset.

Men men. Skam den som ger sig. En dag. En vacker dag sitter vi där i drömhuset. Det ska vi allt bli två om! ;-)

måndag, maj 06, 2013

Prosit, lät det


I morse när jag var i badrummet lät det plötsligt prosit från lakanen som hängde på tork. Jag gick fram och lyfte lite på ett påslakan och se vad jag hittade - en buskatt!

söndag, maj 05, 2013

Det hänger en tavla i sovrummet


I fredags städade vi. M dammsög och jag dammtorkade. När han var klar i sovrummet och jag skulle lägga mattorna på plats upptäckte jag att tavlan som stått på golvet sedan vi flyttade in var borta. Jag höjde blicken och där hängde den på väggen ovanför! Till sist hade han blivit så trött på att vi inte bestämt var den skulle hänga och att den bara var i vägen. Så vips hade han hämtat hammare och spik och hängt upp den. Det blev inte alls dumt! Tavlan, som jag tycker är så himla söt, är målad av Evelina Krook Rudenstam, en go tjej jag är på marknader och utställningar med ibland. Visst är hon duktig?

onsdag, maj 01, 2013

Blått är flott


När jag flyttade hemifrån hade jag blått porslin, blå soffa, blå matta, blå bordslöpare - ja, allt var blått - mörkblått. Efter några år hatade jag det. Ja, jag skriver "hatade" fastän mamma säger att det är ett starkt ord, hihi. Därför blir jag alltid lite snopen när jag faktiskt faller för något blått, som den här hortensian som nu huserar på vårt köksbord. Men det är klart, man vore väl en dåre om man inte föll för en sådan flott blomma?