söndag, juni 30, 2013

Vad jag hjort idag


När jag fyllde år fick jag ett örngott från Åhléns som jag hade önskat mig. Jag hade tänkt mig klippa ner det och sy ett 50x50 kuddfodral. Idag - tre månader senare - har jag äntligen fått tummen ur. Så här bidde det! När jag sedan stod och strök det upptäckte jag dock att hjorten ju har snö på mulen. Kanske inte bästa årstiden för en sådan kudde men nu är den sydd i alla fall!

torsdag, juni 27, 2013

Jag hittade en liten katt


Titta, vad jag hittade av en ren slump! Pebbles har blivit en liten internetkändis på Stylesrooms Facebooksida. 230 st gör tummen upp - det ska jag berätta för henne :-)

onsdag, juni 26, 2013

Det sovrummet, du!


Kolla in det här huset som är till salu. Snacka om hotell, eller vad säger du? Ta inte den här mäklaren på orden, jag tror han lovar runt och håller tunt. Men ett gott skratt fick jag!

tisdag, juni 25, 2013

Vackra gåvor


Svärmor och jag kom att tala om vackra kristallskålar. Hon har flera fina saker i sitt vitrinskåp, som flaskor, askar med lock och små fat. Så sa hon plötsligt att jag kunde få en ask och ett fat - de kommer från hennes mormor. När man får en sådan fråga är det svårt att svara. För det är klart att man vill men det är också svårt att ta emot en så vacker gåva. Man tänker sig att det är svårt att ge bort. En söt alldeles rund liten ask som nu rymmer födelsedagsörhängena från maken. Och ett smalt litet fat alldeles lagom till armband och halsband. Tack igen, A, jag ska vårda dem ömt!

måndag, juni 24, 2013

Nu sitter den på väggen


I lördags kväll klockan elva, när jag låg på soffan och slötittade på "Bröllopsfotografen", tittade jag på väggen mellan köket och vardagsrummet och kläckte plötsligt till M att där kunde ju min citattavla hänga. Tjoff, sa det så gick han och hämtade hammare och spik och frågade var tavlan var. Fem minuter senare hängde den där. Inte så dumt.

söndag, juni 23, 2013

Små grytorna, små grytorna...


På midsommarafton var vi hos mina svärföräldrar. Vi åt gott och umgicks - ungefär som vi brukar när vi åker till dem. Fast just på midsommarafton brukar svärmor ställa till med en liten tävling eller två. Hon älskar tipspromenader och små kluriga tankenötter - precis som jag. Och så brukar hon utdela små priser till vinnarna. Första tävlingen var att kasta tre bollar i en hink - då vann M. Andra tävlingen var tipspromenaden - den vann jag. Våra priser var varsin minigryta och vi blev jätteglada. Och så himla passande att vi vann båda - så kom de till samma hushåll!

fredag, juni 21, 2013

Glad midsommar!

Vi börjar dagen med frukost på balkongen. Underbart! Kram!

onsdag, juni 19, 2013

Argkaka


Idag åt jag en argkaka på lunchen. En argkaka är en kaka - förslagsvis väldigt söt både till utseende och smak - som din make köper till dig när du känner dig lite kinkig och just har sett en fiskmås äta på en död småfågel och tvingats snäsa av en kille från Greenpeace som inte förstod att du inte vill prata med någon. Och när du är så arg har du inte ens sinnesnärvaro att fotografera kakan innan du äter upp den - utan får försöka rita den efteråt istället. För då har du ju blivit glad igen!

måndag, juni 17, 2013

Surdegsbröd


M har varit på brödkurs i helgen. Med den franske bagaren Sébastien Boudet som kursledare. Himla kul har han haft och ett himmelens gott bröd fick jag smaka igår kväll. M har bakat, Sébastien har snittat. Och jag har ätit. Underbart!

söndag, juni 16, 2013

Pedikyr på Pebbles vis


Här häckar vi inne när det regnar ute. Jag tror inte jag har något mer att göra den här helgen. Jag har bäddat med rena lakan, tvättat ett täcke, städat hela lägenheten, tvättat lakan, tvättat vittvätt, tvättat mattor, tvättat ulltröjor, skurat kattlådan, borstat katten, tvättat katten, matat katten.. själv har hon ätit, lekt, bajsat, sovit - och gjort pedikyr.

söndag, juni 09, 2013

Konsten att njuta


Är det något djur som kan konsten att njuta så är det katten. Jag älskar att se på Pebbles när hon slänger sig på rygg på golvet och rullar runt, ligger i trädet och omsorgsfullt tvättar sig - eller som här; gosar och småsover i sin låda. Så mysigt man kan ha det nästan jämt om man bara tillåter sig själv att vara lite mer avslappnad!

lördag, juni 08, 2013

Mårbacka


På Nationaldagen fick vi en rosa liten Mårbackapelargon av min mamma. Den blev vi jätteglada för! Det hade pratats tomatplanta och jordgubbsplantor men det var först när pelargonen kom på tal som det blev ett riktigt habegär! Här inne ska den förstås inte stå men i väntan på lite mer jord - och för ett fint foto - fick den stå vackert på pallen i hallen en liten stund.

fredag, juni 07, 2013

Nationaldagen i bilder


Sveriges nationaldag firade vi hos mina föräldrar i Huset bakom lindarna där solen sken från en klarblå himmel och det bara fläktade litegrann. Och både mor och far bjöd på hembakat! Far firade nationaldagen med att baka danska kransekager - hans favorit. Impad som jag blev av plåten med kakorna frågade jag honom om ingredienserna, varpå han visade mig påsen med den färdiga smeten han fallit för i affären. Påse eller inte - kakorna var goda!

Mamma bjöd också hon på hembakade kakor och en underbart god Pavlovatårta med egna jordgubbar. Mums, sa vi och åt flera bitar var! Sedan satt vi i solen för länge och efter mat och kaffe med mera tårta åkte två skära personer hemåt igen - med en fin liten rosa Mårbackapelargon i lerkruka. Den är vi jätteglada över båda två. Tack för en underbar och mysig dag tillsammans! Vi avslutade dagen med mys på balkongen och idag njuter vi av ännu en solig men lite blåsigare dag. Tänk att det är sommar nu!

söndag, juni 02, 2013

Balkongblomster


Sommaren börjar ju komma igång och då också vårt pyssel på balkongen. Markisväven väntar fortfarande i garderoben men snart ska jag ta tag i den. Men igår kläckte jag till M att vi skulle ju ha lite blommor på balkongen. Ja, fyllde han i, pelargoner. I lerkrukor, fortsatte jag. Röda pelargoner, kontrade M, som de har i Italien. Som ni hör var det inte mycket snack om saken så idag drog vi till Blomsterlandet och köpte fyra pelargoner, två lavendel, några krukor och lite jord. Sedan hjälptes vi åt att plantera. Så nu är vi ett steg närmare riktigt balkongmys!

lördag, juni 01, 2013

I Aftonbladet idag


En bild från vårt kök är i Aftonbladets bilaga idag. Känns lite skoj! Tidningen finns i affärerna tom fredag. Hoppas ni ser bilderna ovan nu, har strulat lite för mig idag med tekniken.