måndag, juli 29, 2013

Lycklig

Min orkidé som nu har fler utslagna blommor än knoppar. Lycklig!söndag, juli 28, 2013

Få saker slår känslan av att ikväll få krypa ner mellan rena lakan och veta att jag inte ska gå upp och jobba imorgon. 

fredag, juli 26, 2013

Översvämning & Instagram

Det blev en lite skakig tur till jobbet så här sista dagen före semestern. Halvvägs till jobbet hamnade jag mitt i ett åskoväder med tillhörande skyfall. Vattnet strömmade över motorvägen, bilar körde av till höger och vänster och satte på varningsblinkers, ambulanser med blåljus syntes genom regnet. Jag höll ratten hårt med båda händerna, blicken stadigt framåt, en fast fot på gaspedalen. Jag körde hellre på i lagom takt så jag kunde komma fram till jobbet istället för att bli stående. Men så kom jag till en undergång, tänkte direkt att här skulle jag inte åkt. Där stod en Securitasbil och började backa. Jag började backa. Men så plötsligt försvann han runt kröken. Jag körde fram och kollade, han blev inte stående mitt i vattenmassorna. Men jag ville inte helt lita på honom utan gick själv ur för att kolla läget. Sen satsade jag järnet igenom. Där vill man inte bli fast och dränka motorn. Det gick vägen! Sedan var det ett par ställen till men som tur var hade jag inga bilar framför mig utan kunde köra fort igenom. Vatten for över vindrutan hela tiden. Det kändes som om jag var med i ett rally. Och priset var gratis biltvätt ;-)

På tal om någonting helt annat så har jag nu, lagom till semestern, äntligen skaffat Instagram. Det är tack vare min goa bloggvän Marie, som har bloggtorka men använder Instagram. Så då kan jag följa henne där istället. Och jag tror det passar mig bra också, för det är inte alla gånger jag har så mycket att skriva här på bloggen som idag, utan bloggar ofta bara om en bild. Så vill ni följa mig där också, skicka en förfrågan till mig här. Jag heter finajossefine.

onsdag, juli 24, 2013

Redo för semester

På fredag kl 16 går jag på semester. Många är de som kommenterat mitt sena semesterval. Men det är just ett val som jag gjort i år. Och inte har jag lidit. Det handlar ju bara om inställning! Men nu kan jag erkänna att det börja suga i semestertarmen. Jag är redo. Och ännu mer redo blev jag efter gårdagens inköp; ett par mjuka, snygga shorts från Kappahl.
Foto: Kappahl

måndag, juli 22, 2013

Favorit i repris


När jag ändå är igång och visar massa blomsterbilder kan jag lika gärna köra den här i repris. En sommarbukett jag plockade i juni 2007. Vissen sedan länge men bilden finns kvar..

söndag, juli 21, 2013

Orkidén fredag kväll


Det slår ut en ny blomma nästan varje dag nu. Fredag kväll var de åtta. De kommer garanterat bli några fler. Det är helt otroligt vad denna sköra blomma gör mig lycklig. Äntligen, äntligen, har jag lyckats med en orkidé! Samtidigt måste man ju säga att det har nog en hel del med inomhusklimatet här att göra - jag menar, avsaknaden av element och så.. men ändå. Jag lyckades!

lördag, juli 20, 2013

Rent silver i lådan


Igår fick jag nog av våra svarta, fula silverskedar. Så efter många års tankar om att rengöra dem såg jag äntligen till att inte bara tänka, utan att göra. Jag ska erkänna att jag inte hade några större hopp om att de skulle bli rena och fina. För om jag fattat vilken skillnad det skulle bli hade jag förstås tagit en före-bild också. Hur de blev, ja det ser ni ju ovan! Jag följde anvisningarna här.

fredag, juli 19, 2013

No mercy


Härom morgonen flaxade en liten pippi emot fönstret på vår balkong och blev sedan sittande på golvet där ute. Pebbles fick förstås mycket att titta på och för att kunna se riktigt noga tyckte hon tydligen att det var alldeles utomordentligt att lägga sig uppepå krukväxterna!
Foto: M

måndag, juli 15, 2013

SMHI

SMHI=Sveriges meteorologiska hittepå institut.

lördag, juli 13, 2013

Nattlig visdom

Ge inte en katt för tidig frukost mitt i natten som kompensation för att du vill ta sovmorgon. Hon kommer ändå att tolka det som vickning.

tisdag, juli 09, 2013

lördag, juli 06, 2013

Balkongromantik


Dagen impulsköp när vi gjorde "byn" till fots idag var denna pastellblå vattenkanna i lackad plåt. Precis vad våra blommor - och blomvattnerskan - behövde!