tisdag, december 31, 2013

måndag, december 23, 2013

God jul!


Titta, vi fick lite snö i alla fall så här på dan före dan! Fast det smälte bort lika fort igen men för en stund var det julfeeling och det tackar jag för. Nu skiner solen!

torsdag, december 12, 2013

Instagram


Några har frågat om man kan se mina Instagrambilder utan att själv ha Instagram. Och det går faktiskt! Om du kikar i högerspalten här intill ser du, en bit ner, en samling med bilder med rubriken @finajossefine på instagram. Där kan du klicka för att se de senaste bilderna i större format. De här bilderna uppdateras hela tiden allteftersom jag tar nya bilder.

Så där kan du hänga med även när jag inte skriver nya blogginlägg. Ja, många bloggar har ju dött Instagramdöden, vilket inte är så konstigt med tanke på hur enkelt det är att snabbt slänga upp en bild på Instagram. Än så länge försöker jag göra lite båda. Men mycket Instagram blir det ju...

söndag, december 08, 2013

Så det kan bli


Igår åkte vi till en affär för att titta efter en ullkofta till mig. Och kom ut med de här skorna.

Men om vi säger så här; jag är inte helt utan värmande ulltröjor (det är bara det att jag föredrar en kofta som kan man knäppa upp och ta av sig lätt om man blir för varm framför en tröja som man måste dra över huvudet) men mina vinterkängor är som snowjoggings för barn och fastän de är varma och har bra grepp i halka är de liksom inte vackra eller kvinnliga så att de kan bäras ihop med en kjol eller klänning. Det tycker jag mina nya vinterskor kan. Så jag är nöjd!

fredag, december 06, 2013

Lilla snigel


Utanför blåser Sven fortfarande och snön yr och lägger sig som vadd runt våra fönster. Men vad gör det när man har en snigelkudde?! Igår kom nämligen ett efterlängtat paket från USA, innehållande denna förträffligt fina, handtryckta ekologiska kudde. Tjejen som gjort den, Laura Frisk, ritar, karvar ut dem i trä och trycker sedan på tyg och syr ihop till kuddar. Jag har länge trånat just efter snigeln och nu är den min! Visst passar den perfekt ihop med de andra vännerna i soffan?
Foto: M

onsdag, december 04, 2013

Leo


Igår sydde jag klart ett djur jag haft i huvudet i flera månader: brunbjörnen Leo! Han ska även han bli en present till en kollega som går i pension (snart är jag väl ensam kvar på jobbet!) en riktig "go gubbe" som jag håller mycket av. Imorgon ska han få Leo!

Jag är väldigt nöjd med Leo för han är första björnen jag syr (jag har bara ritat honom förut) och det var också första gången jag sydde ett djur helt i bomullstyg. Annars brukar jag främst använda mig av fleece men inte blev han mindre gosig för det! Vill du se fler djur jag sytt, kika in på finamjukadjur.bixue.se
Foto: M

måndag, december 02, 2013

Hyacinter & grisarI fredags gick M och jag till blomsterbutiken för att köpa hyacinter. Vita, ska det vara. Något annat vill jag inte ha. En av dem hamnade på soffbordet. En annan på köksbordet och den tredje på sovrumsbyrån fast den glömde jag att ta kort på. Det blir genast adventsstämning med några hyacinter, tycker jag! I soffan sitter julgrisen Nougat, en av ett par julgrisar jag sydde härom året. Jag är väldigt nöjd med den designen och blir glad varje gång jag ser den lilla grisen!

söndag, december 01, 2013

Första söndagen i advent


Nu firar vi första söndagen i advent för andra gången i den här lägenheten. Men för första gången har vår gigantiska adventsstjärna blivit upphängd i vardagsrummet. Den är jättefin men varje år man hänger upp en pappstjärna undrar man varför man gör det. De är ju så svåra att få att hänga som man vill! Antingen så vecklar de inte ut sig ordentligt eller så vrider de sig bara och ska hänga snett. Och inte var det enklare att hantera en stjärna som är sådär en meter i diameter, precis. Jag ska erkänna att jag en gång slitit en sån där orange adventsstjärna i småbitar för att den inte gjorde som jag ville...