onsdag, januari 15, 2014

Samma plats, en annan årstidTack för gulliga kommentarer på föregående inlägg. Det värmer! Som ni förstod var bilden tagen för många månader sedan, när vi först började vår resa mot huset. I dagsläget är vyn en annan. Så här såg det ut i lördags. Tjusigt va?!

Och ja, det är jag på bilden ;-)

7 kommentarer:

 1. Ja, du och grävskopan. När jag säger grävskopa då skrattar far och säger att det heter grävmaskin! Nakna grenar på träden, när huset står klart är björkarna gröna. Här är träden alldeles vita av snö och det har varit en lååång dag...Ni har en lååång väntan framför er. Kramis från mammis

  SvaraRadera
 2. Nu ser jag att det kanske är i ett nytt bostadsområde med lite andra hus i närheten också. Men fint att ni har lite träd att titta på. :-) Ni har ju hunnit en bit på väg redan. Kul!

  Här har vi fått 10-15 cm nysnö i dag!

  Vinterhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det stämmer, glömde ju svara på det härom dagen, tomten ligger i utkanten av ett samhälle, på gammal åkermark. Så det är lite "lagom". Jag tycker också mycket om träden och ser fram emot att kunna sitta inne och se ut på dem :-)

   Radera
 3. Helt rätt att passivhus gör sig bäst i teorin. Du må tro att vår elräkning sköt i höjden när vi väl flyttat därifrån. Fick be dom stänga ner värmen så mkt det gick. Lägenheten drog nästan dubbelt så mkt elström när ingen bodde där... så ni tänker på det sen...Det rum som vi hade som kontor var det som var kallast när vi bodde där och sovrummet alldeles för varmt. Golven? Nu var det ju marklägenhet, så jag tror det var därför som det inte var så farligt kallt. Men golvvärme är ju bäst. Pelletskaminen blåser varm luft både neråt o uppåt, så golven är nu varma, nåt de aldrig varit... Vi är så supernöjda. Hoppas ni blir det också. Ska ni ha nån tilläggsvärme typ braskamin el nåt? Berätta! Berätta allt!!!
  kram elsamarianne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh det var inte kul med elen! Som tur är ska huset stå klart i slutet av augusti så det blir en flytt på några dagar är det tänkt. Lägenheten går ju bara säga upp till ett månadsskifte så det problemet med elen bör vi slippa då det bara handlar om ett par dagar. Angående värme så blir det en frånluftsvärmepump med golvvärme i hela huset (inga radiatorer - det gillar vi!) och så förbereder vi med tilluft till en ev framtida braskamin. Japp, jag kommer nog berätta så det står er ut genom öronen ;-) kram!

   Radera
 4. Ni är redan igång!! Så roligt. Det är en spännande fas och man förstår inte hur man skall kunna bo där sen, i en jordhög med betong på......det kommer att bli så fint!
  Agneta kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för dina goa ord! Ja det är häftigt allt man har föreställt sig och nu händer det verkligen. De fick börja i förtid pga rädsla för tjäle. Men det känns så bra för de är så dutiga och gör de så himla bra! kram!

   Radera

Kul om du lämnar ett litet avtryck om du läser ::fina:: drömmar!
Om du har några frågor besvarar jag dem här bland kommentarerna.