fredag, maj 02, 2014

Favorit i repris?

Jaha, då var det kanske dags att återuppliva den gamla inläggskategorin "Saker jag inte kommer att sakna när vi har flyttat"?! Jag satt just här och sa vid frukost att förutom FTX-systemet vi har i detta passivhus är det ingenting jag vill direkt klaga på. Vi har det bra i den här lägenheten. Sen är det ju en helt annan sak det här med att man vill ha sitt eget hus. Men som hyreslägenhet är den här jättebra.

Just nu har jag lust att ta tillbaka det. För mitt i matlagningen dog diskmaskinen och ugnen. Det gick inte att få igång någon av dem. Vi blev tvungna att koppla om dem till andra vägguttag så nu går de igen. Så att vi kan få laga maten klart. Men nu är tvättmaskinen död. Med fullt med tvätt i. Och hälften av spishällen är död. Plattorna blir inte varma... det är fredag eftermiddag och vi har en hel helg framför oss... tjohoo...

Uppdatering kl 21:40: Nu när mörkret kom och jag skulle tända lamporna i vardagsrummet tändes de inte. Inte i sovrummet heller. Så halva lägenheten är strömlös och det känns rätt olustigt. Nu ska vi testa att slå ifrån jordfelsbrytaren så får vi se om det går att få igång något sen igen..

4 kommentarer:

 1. Åhh så typiskt!!!!! Helt underbart, fast tvärtom! Så trött man blir på sådant! Finns det ingen jourhavande att ringa till?
  Kramis i eländet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi försöker fixa helgen så får vi ringa någon på måndag. Vi har ett telefonnummer direkt till elfirman, det står på en lapp i elcentralen så vi ringer dem direkt så slipper vi förhoppningsvis vänta en vecka som sist.. Det måste vara något knas i elcentralen för det är fel på liksom spridda ställen som inte alls går på samma säkring. Skitlustigt! Nu går tvättmaskinen på torktumlarens uttag och diskmaskinen på det vid köksbordet och micron och ugnen får turas om på ett annat. Den enda grej vi inte kan utnyttja är halva spishällen.. kramis!

   Radera
 2. Attans! Så trist... tur att ni ändå bor i stan så man har alternativ med take-away... värre mitt på landet :)
  Du får tänka på det trevliga telefonsamtalet så känns det lättare igen.

  Hoppas ni får en fin kväll! Här blir det kanske grillat (tillaga ute men äta inne - blåser kallt).
  Kram min fina vän!
  Marie

  SvaraRadera
 3. Å herre jösses, ja det var ingen höjdare. Minns med fasa ett elskåp som totalt slutade att fungera när vi bott på gården i ungefär tre månader. På nyårsafton dog allt! Iskallt såklart. Tur vi hade några få vedpinnar att elda med. Fick tag på el-gubbe som var så på lyset att han hade chaufför med sig. Men det håller än, det nya skåpet. 23 år senare...
  Lycka till!
  (Jordfel, eller "en fas" brukar husse säga, när det blir knas här o där i elsystem...)
  kram elsamarianne

  SvaraRadera

Kul om du lämnar ett litet avtryck om du läser ::fina:: drömmar!
Om du har några frågor besvarar jag dem här bland kommentarerna.