lördag, maj 03, 2014

Själv är bäste dräng!

Vi tillbringade som sagt gårdagskvällen i en hel del mörker. Halva lägenheten var strömlös och vi fick dra förlängningskablar här och där för att få en lampa i varje rum. Idag ringde M det nummer som står i vår elcentral, det nummer man ska ringa vid fel. Han fick inget svar. Då bestämde vi oss för att ringa hyresvärdens journummer hos Securitas. Där möttes han av en fruktansvärt otrevlig skånska som frågade om han hade slagit av alla automatsäkringar osv i elcentralen, vilket han svarade ja på. Ändå fick han göra det igen, bara för att få samma resultat som tidigare. Halva lägenheten var fortfarande strömlös.

Därefter fick M ett annat telefonnummer han skulle ringa, ett nummer som den otrevliga skånskan på Securitas påstod går till vår hyresvärds journummer (var det inte det han hade ringt?). På detta nummer kom han dock till HSB Götas jourcentral. Kvinnan där undrade hur M fått det numret, för inte kunde hon hjälpa oss som inte bor i en HSB-lägenhet. Det förstod vi också, och eftersom kvinnan ändå var trevlig sa M till henne att han önskade att han bodde i en HSB-lägenhet just nu.

Under tiden fick M ett mobilsvar från en man som påstod att M sökt honom. Vi fattade ingenting. M ringde Securitas igen och talade om att numret hon gett var fel. Den otrevliga skånskan sa att hon skulle skicka en man men kunde inte säga när. Så vi ägnade oss åt att fixa några mackor och varsitt stekt ägg till middag (i brist på ugn och halva spishällen). När vi åt detta kom vi på att mannen som talat in på mobilsvar måste vara han i andra änden på numret som står skrivet i vår elcentral. Så M ringde upp honom direkt. Dessvärre kunde han inte åka ut och hjälpa oss utan ett uppdrag från hyresvärden (som vi inte på något sätt kunde nå) men när M beskrev problemet tyckte mannen att det lät som om en huvudsäkring hade gått.

Huvudsäkringarna sitter oftast ute i trapphuset, sa mannen, och i ett låst utrymme. Så att byta huvudsäkringen kan bara en fastighetsvärd göra. M tackade för tipset och gick ut i trapphuset för att leta efter säkringsskåpet. Han hittade det och det var olåst! Han såg direkt en säkring som var sönder, gick till ICA och köpte en förpackning 16A-säkringar och bytte den. Och nu HAR VI STRÖM IGEN! Jag applåderade M och sa att han är bäst!! Själv är bäste dräng!

3 kommentarer:

 1. Hallå, vilken grej! . De där journumren ringer man inte gärna (vet hur det funkar, har jobbat med sånt förr...)
  Men ni fixade det ju själva. Skicka en rejäl räkning med jourtillägg till husägaren nu ;-)
  kram elsamarianne

  SvaraRadera
 2. Vilken tur att det löste sig och ni är båda några erfarenheter rikare! Men vilken tur att skåpet var olåst, i alla fall den här gången!
  Tack för vårt mysiga samtal!
  Kramis från mammis

  SvaraRadera
 3. Tur att ni fick ordning på det till slut. Det är i för sig bra att lära sig allt sånt här när man flyttar till hus, för då kan allt hända :-) och man måste själv hitta lösningarna.

  SvaraRadera

Kul om du lämnar ett litet avtryck om du läser ::fina:: drömmar!
Om du har några frågor besvarar jag dem här bland kommentarerna.